Greeba Bridge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Greeba Bridge ligt op het zuidelijk deel van de Snaefell Mountain Course
De A1 van Douglas naar Peel bij nadering van Greeba Bridge

Greeba Bridge (Scandinavisch: Gnipa, "een heuveltop") is een markant punt op het eiland Man.

Het ligt langs de Snaefell Mountain Course, het stratencircuit dat gebruikt wordt voor de Isle of Man TT en de Manx Grand Prix en het maakte ook deel uit van de Highroads Course en de Four Inch Course, die gebruikt werden voor de Gordon Bennett Trial en de RAC Tourist Trophy van 1904 tot 1922.

Greeba Bridge ligt tussen de 6e en de 7e mijlpaal van het circuit en tussen de markante punten Appledene en Gorse Lea in de civil parish German in de vallei tussen Douglas en Peel. Het omliggende gebied wordt overheerst door landbouwgrond, de bergtoppen van Beary Mountain, Greeba Mountain, Slieau Ruy en Slieau Whallian.

Veranderingen aan het circuit[bewerken]

  • In 1938 werd de weg verbeterd bij de 26e mijlpaal op de A18, bij Greeba Bridge aan de A1 en op de Sulby Straight (het lange recht stuk op de A14 bij Sulby).
  • Begin jaren zestig werd de weg verbreed bij Ballig en Greeba Bridge.

Gebeurtenissen bij Greeba Bridge[bewerken]

Greeba Bridge is een stenen brug die in een flauwe bocht ligt. Vlak na de brug ligt een doodlopende weg (Mill Road) en een kleine cottage. De weg is er vrij breed en er gebeuren relatief weinig ongelukken tijdens races, maar desondanks zijn er een aantal slachtoffers gevallen:

Bronnen, noten en/of referenties