Greg Vaughan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Greg Vaughan
Vaughan in 2014
Algemene informatie
Volledige naam James Gregory Vaughan Junior
Geboren 15 juni 1973
Geboorteplaats Dallas (Texas)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Pseudoniem Gregg Vaughan
Greg Vaughn
Jaren actief 1996 - heden
Beroep acteur
model
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Greg Vaughan (Dallas (Texas) Verenigde Staten, 15 juni 1973), geboren als James Gregory Vaughan Junior, is een Amerikaanse acteur en model.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vaughan bracht zijn jeugd door in Dallas en Fredericksburg (Texas). Hij haalde zijn diploma aan de Mesquite High School in Mesquite (Texas). Op school was Vaughan actief in sport, studentenpolitiek en talentenjachten. Op 16-jarige leeftijd werd hij ontdekt door een modellenbureau en meteen door hen vastgelegd. Hij vertrok vervolgens naar Milaan voor modellenwerk. Hij werkte voor onder meer Giorgio Armani, Gianni Versace, Tommy Hilfiger en Ralph Lauren.[1] Aan zijn leven als wereldreiziger kwam een eind toen zijn moeder ernstig ziek werd. Zij haalde haar zoon ertoe over om te gaan werken als acteur. Hij begon met acteren in reclamefilmpjes en maakte zijn tv-debuut in 1996 in de televisieserie Malibu Shores van de bekende televisieproducent Aaron Spelling. Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en televisiefilms, zoals Beverly Hills, 90210 (1996-1997), Charmed (1999-2000), The Young and the Restless (2002-2003) en General Hospital (2003-2009). In de televisieserie General Hospital speelde hij in niet minder dan 602 afleveringen als Lucky Spencer.

Vaughan werd in 2003 genomineerd voor een Soap Opera Digest Award[2] in de categorie Beste Nieuwkomer in de televisieserie The Young and the Restless.

Vaughan is sinds 4 juni 2006 getrouwd met de Nederlandse Touriya Haoud en heeft samen met haar drie zoons. In april 2014 maakten Vaughan en Haoud bekend dat ze gingen scheiden.[3]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.