Grim Fandango

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Grim Fandango
Bedenker(s) Tim Schafer
Ontwerper(s) LucasArts
Ontwikkelaar(s) LucasArts
Uitgever(s) LucasArts
Datum van uitgave 30 oktober 1998
Genre(s) avonturenspel
Engine GrimE
IMUSE
Taal/talen Engels
Platform(s) Microsoft Windows
Media cd-rom
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Grim Fandango is een point-and-click adventure computerspel van LucasArts uit 1998. Het thema is het Mexico van begin 20e eeuw.

Verhaal[bewerken]

De speler bestuurt het personage Manny Calavera, een reisagent in het land der doden. Hij heeft in zijn leven fouten begaan. Omdat hij werkt bij DOD, Department of Dead, kan hij een reis naar de negende onderwereld, het land van de eeuwige rust, verdienen. Hiervoor moet hij net overledenen een zo goed mogelijke reis aanbieden op basis van hoe goed hun leven is geweest.

Helaas zit Manny's carrière in het slop en deelt hij enkel nog wandelstokken uit aan "Burro's". Manny ontdekt dat er iets vreemds aan de gang is in de onderwereld: zijn collega Domino Hurley lijkt alle goede commissies te krijgen en ook zijn baas doet verdacht.

Vervolg[bewerken]

Een vervolg stond op de planlijst van LucasArts. Alhoewel veel fans meer willen spelen van dit epische verhaal, zijn de meeste ook wel van mening dat het verhaal af is. Daarom was er aan de ene kant teleurstelling maar ook blijdschap toen LucasArts besloot het spel te schrappen.[bron?]

De fans waren ook van mening dat zonder schrijver en regisseur Tim Shafer, er geen fatsoenlijk vervolg gemaakt kon worden.[bron?]

Remake[bewerken]

Voor 2015 werd een remake gemaakt genaamd Grim Fandango Remastered voor de volgende platformen: PlayStation 4, PlayStation Vita, Windows, OS X en Linux.

Externe links[bewerken]