Grinta!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Grinta!
Grinta! in de winkel
Genre actieve vrije tijd
Doelgroep(en) fietsers
Frequentie tweemaandelijks
Oplage 24.000
Lezersbereik Vlag van België België
Vlag van Nederland Nederland
Formaat 204 mm B x 281 mm H
Eerste editie mei 2007
Taal Nederlands
Hoofdredacteur Frederik Backelandt
Uitgeverij(en) Grinta Publications
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Grinta! is een Vlaams tweemaandelijks tijdschrift dat wordt verspreid in België en Nederland. Het is een uitgave van Grinta Publicaties bvba dat is gevestigd in de West-Vlaamse stad Tielt.

Wielersport[bewerken | brontekst bewerken]

Het blad kwam op de markt in mei 2007 en richt zich naar de actieve fietsers die de wielersport beoefenen in de ruimste zin van het woord zoals wielertoeristen en -renners, recreanten, mountainbikers zowel individueel of in allerlei groepsverbanden.

In het tijdschrift krijgt men informatie over de nieuwste ontwikkelingen van de fiets zelf, de kledij, voeding, fietsroutes, verzorging en uitrusting.

Daarnaast geeft Grinta! jaarlijks twee extra nummers uit. Het eerste nummer is een knooppuntenspecial en het tweede is een aparte editie met bergritten als onderwerp.

Het blad zelf wordt gerealiseerd door Kliek Creatieve Communicatie dat op hetzelfde adres is gevestigd. Tevens het bedrijf van verantwoordelijk uitgever Wim Wullaert en zijn echtgenote Colette Wielfaert. Kurt Titeca was de eerste hoofdredacteur, in 2009 werd hij opgevolgd door eindredacteur Frederik Backelandt.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]