Gstaad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Gstaad
Plaats in Zwitserland Vlag van Zwitserland
Gstaad (Zwitserland)
Gstaad
Situering
Kanton Bern
Gemeente Saanen
Coördinaten 46° 28′ NB, 7° 17′ OL
Algemeen
Inwoners
(2009)
7053
Hoogte 1050 m
Overig
Postcode 3780
Portaal  Portaalicoon   Zwitserland
Promenade van Gstaad.

Gstaad is een dorp in het Berner Oberland in Zwitserland. Het ligt op een hoogte van 1050 m en behoort tot de gemeente Saanen. Gstaad staat bekend als een van de meest exclusieve wintersportplaatsen ter wereld, en trekt wereldwijd beroemde artiesten en leden van koningshuizen aan.

De dorpskern is sinds 1997 een autovrije zone. Alle huizen zijn in chaletstijl gebouwd, wat een bijzondere charme verleent aan het geheel. In Gstaad zelf bevinden zich de skigebieden Wispile, Eggli en Wasserngrat en iets verder zijn de skigebieden van Les Diablerets, Gsteig, Lauenen, Zweisimmen, Saanenmöser, Schönried en Rougemont. Aan de promenade bevinden zich vele exclusieve winkels, restaurants en hotels, waarin talrijke prominenten hun vakantie doorbrengen.

In Gstaad vinden een aantal regelmatig terugkerende evenementen plaats. Zo is er een tennistoernooi, het ATP-toernooi van Gstaad, het wereldkampioenschap beachvolleybal, een polotoernooi, Cartier Polo Silver Cup en het "Yehudi Menuhin-festival".

Er zitten twee kostscholen bij Gstaad. Het Le Rosey instituut dat zowel basis- als middelbaar onderwijs aanbiedt en de John F. Kennedy School die net naast Gstaad, in Saanen ligt en basisonderwijs aanbiedt. Beide zijn privéscholen.

Beroemde bezoekers van Gstaad[bewerken | brontekst bewerken]

Koningshuizen

Internationale politiek

Muziekwereld

Filmwereld en overige

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Gstaad van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.