Guillotière - Gabriel Péri (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Guillotière - Gabriel Péri
Guillotière - Gabriel Péri
Algemeen
Exploitant TCL
Opening 9 september 1991
Constructie
Type Ondergronds
Perrons 2
Perronsporen 2
Perrontype Zijperrons
Metro
LijnRichtingVolgend station
Gare de VaiseBellecour
Gare de VénissieuxSaxe - Gambetta
Ligging
Plaats 3e en 7e arrondissement
Coördinaten 45° 45′ NB, 4° 51′ OL
Guillotière - Gabriel Péri (Lyon)
Guillotière - Gabriel Péri
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Frankrijk

Guillotière - Gabriel Péri is een metrostation aan lijn D van de metro van Lyon, in het 3e arrondissement van de Franse stad Lyon. In Guillotière kan overgestapt worden op lijn 1 van de tram van Lyon.

Oorspronkelijk is dit station op 9 september 1991, bij het in werking treden van lijn D, geopend onder de naam 'Guillotière'. In 2007 is besloten daar de naam aan toe te voegen van het plein waar dit station onder ligt.

Door de aanwezigheid van een rioolbuis vrij dicht onder het straatniveau, ligt dit station wat dieper dan de meeste stations in de stad. Direct onder straatniveau is er wel een verdieping met een inkomsthal en een brug waarop de sporen overgestoken kunnen worden.

Het station bedient de wijk Guillotière, waar de chinatown van Lyon deel van uitmaakt. Verder zijn vanaf dit station de oevers van de Rhône goed te bereiken. Door de nabijheid van een aantal faculteiten van de Universiteit Lumière Lyon II en van de Universiteit Jean Moulin Lyon III wonen er veel studenten in de wijk.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  • (fr) www.tcl.fr, site van het openbaar vervoersbedrijf van Lyon