H2O: Just Add Water

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
H2O: Just Add Water
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Genre Tienerserie
Speelduur per afl. 23 à 24 min. per aflevering
Bedenker Jonathan M. Shiff
Hoofdrollen Cariba Heine
Claire Holt
Phoebe Tonkin
Angus McLaren
Indiana Evans
Luke Mitchell
Muziek No Ordinary Girl
Land van oorsprong Vlag van Australië Australië
Taal Engels
Uitzendingen
Start Vlag van Australië 7 juli 2006
Vlag van Nederland 19 april 2007
Einde 2010
Afleveringen 78
Seizoenen 3
Netwerk of omroep Vlag van Australië Network Ten
Vlag van Nederland TROS
Vlag van België Ketnet
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

H2O: Just Add Water, beter bekend als H2O, is een Australische televisiereeks die opgenomen werd in zeezoogdierenpark Sea World en andere locaties aan de Gold Coast. De serie verscheen voor het eerst op het Australische 'Network Ten' en later op 'Disney Channel Australia'. De serie is in meer dan 120 landen uitgezonden en door meer dan 250 miljoen mensen bekeken. Het themalied No Ordinary Girl werd in het eerste seizoen door Ellie Henderson gezongen, in het tweede door Kate Alexa en in het derde door Indiana Evans (Bella).

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Seizoen 1[bewerken | brontekst bewerken]

Rikki Chadwick, Cleo Setori en Emma Gilbert zijn drie normale pubermeisjes tot Zane Bennet ze in een boot duwt en ze ergens op zee, ver van het vasteland, zonder brandstof komen te zitten. Ze besluiten om naar een eiland, Mako, toe te peddelen. Het zou een gevaarlijk eiland zijn, vol met haaien, riffen en mangroven. Volgens Rikki hebben ze geen keus en ze besluiten om toch naar het eiland toe te peddelen. Als ze op het eiland aankomen, probeert Emma met haar mobiel iemand te bellen voor hulp, maar ze heeft geen bereik. Daarom gaan de drie meiden naar een hoger gelegen stuk. Als ze een rivier met gevaarlijke, gladde rotsen en kleine watervallen passeren, valt Cleo in een kleine grotdoorgang. Emma en Rikki willen haar helpen maar ze vallen allebei er ook in. Er is al snel onenigheid tussen de meiden die elkaar niet echt kennen.

De drie meiden vinden een andere gang in de grot en gaan kijken waar die naartoe leidt. Ze komen uit bij een soort vijver, gelegen in een vulkaan. Emma ziet getijdenringen en duikt in de vijver om te kijken of er een uitweg is, wat zo blijkt te zijn. Dan moeten ze echter wel zwemmen, maar Cleo is bang van water en kan niet zwemmen. Rikki overtuigt Cleo en als Cleo ook in het water springt, begint de vijver ineens te bubbelen en kleine, lichtgevende belletjes af te geven precies als de volle maan in de vulkaan schijnt. De meiden zwemmen door de onderwatergang naar buiten en worden gevonden door de waterpolitie.

De volgende dag gaat Emma naar het strand en wil ze gaan zwemmen in de zee. Ze geniet van het water, maar even later krijgt ze opeens een oranje-/bruinachtige staart en bikinitopje met schubben erop, waardoor ze in paniek maakt. Hetzelfde gebeurt met Cleo, maar zij zit in bad als het gebeurt en kan haar ogen niet geloven. Rikki is de laatste die haar staart ontdekt. Ze loopt over een grasveldje langs het kanaal, als een watersproeier haar natspuit. Ze valt op de grond en ontdekt haar staart. Ook Rikki is in shock. De drie meiden spreken af in Cleo's huis en ontdekken dat ze tien seconden na het aanraken van water in zeemeerminnen veranderen. Rikki en Emma gaan hun nieuwe vorm uittesten, maar Cleo wil er niets mee te maken hebben.

Cleo vraagt aan Lewis McCartney, een vriend van Cleo, of hij iets weet over zeemeerminnen. Lewis antwoordt hierop ontkennend. Hij wil Cleo wel graag helpen, ze zijn al bevriend sinds ze klein waren. De informatie die hij vindt, deelt hij in het park met Cleo. Maar dan komen ze Zane tegen, die woedend is op Cleo omdat ze er vandoor is gegaan met zijn boot. Uit zelfverdediging gebruikt Cleo onbewust haar krachten op Zane. Ze spuit een heleboel water naar Zane, afkomstig uit een brandweerkraan. Als ze het aan Emma en Rikki laat zien, dreigt Emma nat te worden omdat Cleo de controle verliest en bevriest Emma onbewust het water. Zij is verbaasd en probeert het weer op een glas met water, met succes. Dit is het moment wanneer Emma haar krachten ontdekt.

Rikki test of zij ook krachten heeft, maar er gebeurt niets als ze het probeert. Ze ontdekt haar krachten als ze met Lewis in het café aan het praten is en geïrriteerd raakt. Ze legt haar hand op tafel en vormt onbewust langzaam een vuist. Opeens begint Lewis' cola te bubbelen en het glas wordt heet. Later, als Rikki over het strand loopt, vindt ze een kleine plas met water. Daar test ze haar krachten opnieuw op uit, met succes.

Als Cleo op een feestje van Byron is, wordt ze door Zane en zijn vrienden in het zwembad gegooid en ontdekt Lewis het geheim van Cleo. Ondertussen is iedereen naar binnen gegaan. Net op dit moment komen Rikki en Emma haastig de tuin van Miriam binnen gerend en ontdekken dat Lewis het geheim weet. Emma bevriest de deur naar de tuin zodat niemand de tuin in kan. Lewis vraagt de meiden om Cleo mee uit het water te trekken, maar de meiden geven aan dat ze dat niet kunnen omdat zij anders ook een staart krijgen. Lewis is verbaasd en trekt Cleo in zijn eentje uit het water. Rikki biedt haar hulp aan en stoomt de staart van Cleo droog waardoor zij haar benen terug krijgt. Dit is wanneer Rikki haar krachten laat zien.

Later op de dag vertellen de drie meiden aan Lewis wat hun is overkomen en welke krachten ze hebben. Emma kan water bevriezen, Cleo kan water manipuleren en sturen, het elke vorm aan laten nemen die zij wil en water vermeerderen en Rikki kan water tot het kookpunt verhitten en laten verdampen. Lewis, hun beste vriend, wil de meiden graag helpen met hun 'zeemeermin-problemen', maar dit gaat vaak met zinloze acties gepaard.

Cleo komt een mysterieuze oude dame tegen die veel van haar geheim lijkt te weten zonder dat Cleo haar ooit gezien heeft of haar iets verteld heeft. Deze dame heet Louise Chatham. Naast het feit dat zij ook een zeemeermin geweest is, vertelt ze de drie meiden alles over het zeemeermin zijn. Ze is niet echt rijk en bewaart haar dierbaarste spullen in een boot, de Lorelei. Zane eist geld van miss Chatham nadat ze per ongeluk zijn boot beschadigd heeft, maar miss Chatham heeft geen geld. Daarom gaat hij naar de havenmeester, die miss Chatham vertelt dat ze nog onbetaalde rekeningen open heeft staan. Ook verklaart de havenmeester haar boot onmiddellijk onveilig, waarop de boot in beslag genomen wordt. Miss Chatham krijgt een hartaanval en wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Als ze uit het ziekenhuis is ontslagen, slaapt miss Chatham tijdelijk bij Emma maar ze laat niet met zich sollen en sluipt 's nachts weg uit Emma's huis om haar boot in veiligheid te brengen. Als ze ermee wegvaart, beschadigt ze Zanes jetski. Zane komt erachter en gaat haar achterna om een hartig woordje met haar te praten. Miss Chatham krijgt weer een hartaanval en Emma en Lewis brengen haar met de boot van Lewis naar het ziekenhuis. Zane blijft op de boot van miss Chatham, maar die zinkt met Zane nog aan boord. Emma ziet dat en springt in het water om hem te redden. Met haar staart slaat ze een deuk in de deur waardoor de deur opengaat, maar ze let niet goed op en Zane ziet een stuk van haar staart. Na deze gebeurtenis besluit Zane om de jacht te openen op dat wat hij onder water zag.

Later vertelt Louise Chatham over haarzelf en haar vriendinnen Gracie en Julia. Ze vertelt hoe zij ook ooit in de vijver terechtkwamen en over een paar halskettingen die speciaal voor hun drieën door een jongen genaamd Max waren gemaakt, als symbool van hun vriendschap. Ze schenkt deze halskettingen aan de meiden. Cleo krijgt de halsketting die Emma had gevonden op de bodem van de maanvijver omdat Cleo haar staart verborgen kon houden tijdens het slaapfeestje van Emma. Net als Gracie bleef Cleo doorzetten. Rikki ziet een mooie halsketting in een juwelierszaak, maar Zane koopt deze ketting en schenkt deze aan Miriam. Uiteindelijk dumpt Miriam de ketting en krijgt Rikki de ketting. Deze was ooit van Julia. Rikki krijgt deze ketting omdat Rikki net als Julia ook koppig was, maar ondanks de problemen toch verstandig bleef. Emma krijgt de ketting van Louise Chatham zelf, omdat Emma net zo verstandig is als Louise.

Aan het einde van het eerste seizoen komt zeebioloog Dr. Linda Denman achter hun geheim door observatiecamera's die ze rond Mako had geplaatst. Zanes vader blijkt Denmans opdrachtgever te zijn en hij herkent de drie zeemeerminnen. Samen besluiten ze om Lewis op te sluiten en een vals berichtje via zijn mobiel naar de drie meiden te sturen om ze te vertellen naar de maanvijver te komen, want Lewis zou in de problemen zitten. Als de meiden arriveren wordt er onder water een hek geplaatst om de onderwaterdoorgang af te sluiten, zodat ze niet kunnen ontsnappen. Denman is van plan om testen op de meiden uit te voeren. Wanneer Zane erachter komt dat de zeemeerminnen eigenlijk drie bekenden zijn, bedenkt hij zich. Hij bevrijdt Lewis, om zo samen de meiden te kunnen laten ontsnappen.

Nu zitten ze echter wel met een probleem: Denman zal op ze blijven jagen totdat de meiden mee zullen doen aan een onderzoek. Louise Chatham heeft er een oplossing voor. De komende nacht zal namelijk een maansverduistering plaatsvinden. Wanneer ze tijdens de verduistering de vijver ingaan, zullen ze hun krachten voor altijd verliezen en heeft Denman niets meer aan hen. Ze gaan voor de ogen van Denman de maanvijver in, zodat Denman ziet dat haar onderzoek geen nut meer heeft. Denman en haar handlangers geloven nu wel, net als Zane, dat ze geen zeemeerminnen meer zijn.

De volgende dag blijkt dat de meiden hun krachten terughebben. Rikki is op het strand aan het wandelen en gaat met haar voeten in het zeewater staan. Ze denkt dat ze geen staart zal krijgen, maar ze heeft het mis. Cleo zit in bad als ze haar staart weer krijgt en Emma is in het zwembad bij haar huis aan het zwemmen als haar hetzelfde overkomt. De meiden hebben geen idee hoe dit kan. Lewis arriveert bij Emma's huis en vertelt ze dat een verduistering hun krachten maar voor 12 uur laat verdwijnen en niet voor altijd. Dat zou miss Chatham achteraf tegen Lewis gezegd hebben. Lewis vind het grappig, maar de meiden totaal niet. Om Lewis terug te pakken, gooien ze hem in Emma's zwembad en laten ze hem zweven op een arm van water, gecreëerd door Cleo.

Seizoen 2[bewerken | brontekst bewerken]

In het tweede seizoen vindt Lewis een nieuw computerprogramma waarmee hij denkt de opkomst van iedere volle maan te kunnen berekenen zodat de meiden zich geen zorgen hoeven te maken, maar het is Koreaanse software die ingesteld staat op Koreaanse tijd. De tijden die Lewis berekent kloppen niet en de drie meiden zien de volle maan waardoor ze doordraaien. De drie meiden vertrekken naar Mako en Lewis volgt hun.

Als Lewis de meiden probeert te overtuigen om mee naar huis te gaan, worden de meiden heel boos en gebruiken ze hun krachten op Lewis in een vorm die Lewis nog nooit heeft gezien: Cleo kan wind, wolken en regen creëren, Emma kan sneeuw en ijs creëren en Rikki vuur en bliksem. De meiden komen er de volgende dag achter dat hun krachten onbeheersbaar sterk zijn, maar kunnen zich alle drie niets meer herinneren. Ook komen ze erachter dat zich de vorige nacht een orkaan heeft ontwikkeld boven Mako. Lewis is verdwenen en ze besluiten hem te gaan zoeken. Ze vinden hem, maar hij is doodsbang. De meiden stellen hem gerust. Wat nog steeds een mysterie blijft, is dat hun krachten onbeheersbaar sterk zijn. Hiervoor willen ze een oplossing zoeken.

Er komt een nieuw meisje op school, Charlotte Watsford. Cleo ontmoet haar als eerste als ze een watersproeier met haar krachten de andere kant op wil zetten en het fout gaat waardoor Charlotte helemaal nat wordt. Lewis vindt uiteindelijk een manier voor de meiden om hun krachten op een goede manier te kunnen beheersen. Dat gaat door het gebruik van een speciale verftechniek om schilderijen mee te maken. Hij probeert dit aan Cleo uit te leggen, maar ze raakt geïrriteerd omdat het niet lukt en ze maakt het uit met Lewis omdat ze het gevoel heeft dat ze helemaal geen ruimte en privacy meer heeft. Uiteindelijk geeft ze wel de verftechniek door aan Rikki en Emma, om de bewegingen die in de techniek gebruikt worden ook met hun krachten te gebruiken en het lukt. Ze hebben hun krachten nu allemaal weer onder controle.

Charlotte krijgt interesse in Lewis. Charlotte begint te manipuleren waardoor Lewis en Cleo veel minder met elkaar om gaan. Lewis en Charlotte beginnen dan ook een relatie. Lewis vind een man genaamd Max Hamilton. Lewis is er namelijk achter gekomen dat Max in de jaren vijftig een onderzoek naar Mako en zeemeerminnen heeft gedaan, maar Charlotte komt te dicht bij het geheim van de meiden en het onderzoek van Max en daarom besluit Lewis om het terug te brengen naar Max. Verder ontdekken de drie meiden dat Charlotte de kleindochter is van Gracie, een oude vriendin van Louise Chatham en een van de vorige drie zeemeerminnen. Terwijl Lewis naar Max gaan, volgt Charlotte hem. Max wil in eerste instantie niets met Charlotte te maken hebben en vertelt haar dat ze de verkeerde voor zich heeft. Als Charlotte hem vertelt dat Gracie haar oma was, heeft Max echter geen keus. Hij neemt Charlotte mee naar zijn huis en vertelt haar de dingen die ze wilde weten, inclusief hoe ze een zeemeermin kan worden. Hij vertelt haar: "Laten we zeggen dat er magische dingen gebeuren op de juiste plek, op het juiste tijdstip". Charlotte ontdekt via een paar tekeningen van haar oma dat ze op Mako moet zijn en als ze daar arriveert, volgt ze de tekeningen. Ze komt uit bij de grotingang en vindt de maanvijver. Ze wil het water aanraken, maar ziet dan dat drie schimmen naar binnen komen zwemmen. Dat zijn Cleo, Emma en Rikki. Nadat zij de maanvijver hebben verlaten, blijft Charlotte nog een tijdje. Ze wil net de hoop opgeven als de maanvijver begint te bubbelen. Ze kan haar ogen niet geloven en springt in het bubbelende water. De volgende dag laat Charlotte haar staart zien aan Lewis, maar Lewis is in shock.

Lewis haalt de andere drie meiden over om Charlotte te helpen en haar goed uit te leggen hoe ze haar krachten moet gebruiken en ook waarvoor ze moet oppassen, zoals de volle maan. De meiden besluiten dit te doen maar met tegen zin. Wanneer het eindelijk goed gaat blijkt Charlotte over alle drie de krachten te beschikken waardoor ze zichzelf als een "superzeemeermin" gaat beschouwen. Charlotte begint zichzelf steeds meer af te zonderen van de andere meiden en ze begint ook steeds gemener te doen tegen de andere drie. Wanneer Charlotte haar krachten tegen de andere drie begint te gebruiken, is de breuk definitief. Charlotte probeert Lewis af te zonderen van Cleo, Emma en Rikki op welke manier dan ook.

Charlotte steelt Cleo's ketting (Gracies ketting). Dit was emotioneel de druppel voor Cleo en zij loopt daarom weg van huis. Ze belt Lewis, maar Charlotte ziet wie er belt en drukt Cleo weg. Ook steelt ze Lewis' telefoon, zodat Lewis niet meer gebeld kan worden door Cleo, Emma of Rikki. Cleo spreekt op de voicemail Lewis een emotioneel bericht in. Daarna rent ze het water in en zwemt ze weg. Cleo's vader is ongerust en belt Emma om te vragen of Cleo bij haar of Rikki is, maar dat is niet zo. Emma belooft hem dat ze een paar telefoontjes zal plegen om Cleo te vinden, maar tevergeefs. Daarom besluit Cleo's vader om de politie te bellen.

Lewis komt er de volgende dag achter dat Charlotte zijn telefoon gestolen heeft en hij hoort het voicemailberichtje van Cleo. Hij loopt gelijk naar zijn boot om Cleo te zoeken. Hij dumpt Charlotte en krijgt van Max een tip dat Cleo bij Dragons Reef zou kunnen zijn, een haaienbroedplaats aan de noordkant van Mako. Lewis haast zich naar Dragons Reef en vindt daar inderdaad Cleo. Hij wint haar vertrouwen en neemt haar mee naar het strand van Mako. Daar herstellen ze hun relatie weer. Lewis brengt Cleo naar huis en iedereen is opgelucht dat ze weer terecht is.

Lewis, Cleo, Rikki en Emma zijn Charlotte beu en vinden dat ze iets tegen haar moeten doen. Dan ontdekt Lewis dat als alle planeten met de maan op een lijn staan (iets wat eens in de 50 jaar plaatsvindt), een zeemeermin haar kracht voor altijd kan verliezen wanneer ze op dat moment in de maanvijver is. Charlotte neemt de waarschuwing van de andere meiden niet serieus. Ze ziet de volle maan en zij en haar krachten raken van slag. Lewis lokt Charlotte naar Mako, met de hoop haar krachten te ontnemen. Cleo, Emma en Rikki volgen Lewis en Charlotte onthult dat het haar plan was om de andere drie meiden hun krachten ontnemen zodat zij de enige zeemeermin zou zijn. De drie meiden en Charlotte vechten met hun meerminkrachten tegen elkaar en uiteindelijk is het Charlotte die in het water belandt en haar krachten voor altijd verliest. De volgende dag blijkt ze haar fouten te hebben ingezien en ze belooft dat ze niemand iets zal vertellen.

Aan het eind van het seizoen vertelt Emma haar geheim aan Ash, een jongen met wie ze een relatie krijgt, nadat hij het hele seizoen merkwaardige dingen rond haar zag gebeuren.

Seizoen 3[bewerken | brontekst bewerken]

Het is bijna het einde van de zomervakantie en Cleo en Rikki moeten hun laatste schooljaar afmaken zonder Emma, die op wereldreis is met haar ouders. Rikki en Cleo denken nu alles over Mako en de maanvijver te weten, maar ze hebben het mis. Zane schenkt Rikki een naar haar vernoemd café: Rikki's. Op de openingsavond wordt Cleo in huis aangevallen door een waterarm. Hierbij breekt het glas van haar spiegel en Cleo is erg geschrokken. Daarom belt ze Rikki, maar die vertelt haar dat ze zich niet zo druk moet maken. Nate moet zingen op de openingsavond van het café, maar hij bakt er niets van. Isabella (Bella) Hartley, een nieuw meisje op school, biedt zich aan om het over te nemen van Nate. Ze kan geweldig zingen, maar ondertussen gaan Rikki en Cleo naar buiten om te praten over datgene wat Cleo eerder op de avond thuis aanviel. Bella komt ook even kijken en vertelt de vriendinnen dat ze dringend iets moet zeggen. Maar dan wordt Rikki ontvoerd door een grote tentakel terwijl Bella erbij staat. Bella ziet een stukje van Rikki's staart. Cleo denkt dat Bella een normaal meisje is en vreest het ergste, maar als ze in het water springt om Rikki achterna te gaan, ziet ze ook Bella in zeemeerminnenvorm. Samen gaan ze Rikki achterna. De twee meiden bevrijden Rikki en Cleo en Rikki raken bevriend met Bella.

Tijdens de avond van Rikki's ontvoering vonden ze een jongen, Will Benjamin, in de grot van de maanvijver. Ze denken dat hij meer weet, maar willen niets met hem te maken hebben op het gebied van de maanvijvergrot en het incident. Bella vertelt Rikki en Cleo hoe ze een zeemeermin geworden is en laat hun haar krachten zien. Bella kan van water een geleiachtige stof maken en die vervolgens verharden tot een glasachtige stof.

Will is intussen heel erg gefascineerd door het incident wat in de maanvijvergrot heeft plaatsgevonden en besluit om terug te gaan naar de grot. Rikki is hier niet blij mee, maar Bella dringt zich op en gaat met Will mee, want ze heeft aan Rikki beloofd dat ze hem in het oog zou houden. Will vindt de grot, maar Bella vertelt hem uiteindelijk dat er niets is gebeurd. Will en Bella gaan weg, maar Will blijft nog steeds denken dat er die avond toch iets gebeurd is.

Bella wordt verliefd op Will, maar staat voor een hele moeilijke keuze. Rikki dwingt haar om tussen de vriendengroep of Will te kiezen, omdat ze vindt dat Will te dicht bij hun geheim koment. Uiteindelijk kiest Bella toch voor haar vriendinnen. Ze gaat naar Will toe om hem dat te vertellen, maar Will verraadt haar. Hij is erachter gekomen dat Bella erg vreemd doet als ze in contact komt met water en gooit een bekertje met water over haar handen. Bella rent weg en springt het water in. Will volgt haar en komt erachter dat Bella een zeemeermin is. Bella besluit Will te vertellen hoe dit mogelijk is en ze smeekt Will om niets te vertellen, aan niemand niet. Ook neemt Bella haar vriendinnen in bescherming door op Wills vraag of zij ook meerminnen zijn, nee te zeggen. Will is in shock en kan Bella niet beloven dat hij het geheim zal houden. Bella vertelt het incident aan Cleo en Rikki. Cleo bedankt Bella dat ze Cleo en Rikki in bescherming heeft genomen door nee te antwoorden op Wills vraag over hen, maar Rikki is niet blij met het incident tussen Will en Bella en zwemt boos weg. Uiteindelijk laat Will weten dat hij Bella's geheim niet zal doorvertellen.

Als Will wat eten gaat bezorgen bij iemand die iets bij Rikki's café besteld heeft, krijgt hij vals geld mee, maar dit heeft hij niet in de gaten. Rikki komt hierachter en gaat terug naar de boot van de besteller van het eten. Die is hier niet van gediend en sluit haar op. Will, Cleo en Bella komen erachter wat er met Rikki is gebeurd en komen zo snel mogelijk om Rikki te bevrijden. Ondertussen breekt er brand uit in de boot van de oplichter en staan een paar gasflessen naast Rikki op ontploffen. Will, Cleo en Bella bevrijden Rikki en ze springen alle drie net op tijd het water in om aan de explosie te ontkomen. Hierbij ziet Will alle drie de meiden in zeemeerminnenvorm.

Rikki moet ook oppassen dat Zane het geheim niet verraadt. Ze heeft namelijk een einde aan hun relatie gemaakt. Lewis is ondertussen naar Amerika gegaan voor een project. Cleo neemt een stuk steen mee uit de grot van de maanvijver en doet er allerlei experimenten mee. Als Rikki erachter komt dat de tentakel hen iets wil vertellen, wil ze eerst niets meer met Cleo en Bella te maken hebben, die op allerlei wetenschappelijke manieren onderzoek doen naar de steen en zelfs de hulp inroepen van een deskundige, Ryan Tate. Volgens Rikki gaat dit te ver en ze is bang dat Ryan hun geheim ontdekt. Will drukt Bella en Cleo met hun neus op het feit dat Rikki gelijk heeft. Wetenschappelijke manieren helpen niet volgens hem.

Rikki, Cleo en Bella komen erachter dat er een grote komeet richting Aarde komt. Deze zal neerstorten op de Aarde doordat het magnetisch veld van Mako de komeet aantrekt. Als dit gebeurt, dan zal de hele planeet verwoest worden. De meiden komen er ook achter dat ze een toren van licht moeten maken, maar hebben geen idee hoe. De informatie dat er een komeet op de Aarde zal neerstorten, weet Cleo te overtuigen dat ze niets meer tegen Ryan moet vertellen over de steen. Ryan probeert toch om door te gaan omdat hij erachter is gekomen dat de steen een onverklaarbaar hoog magnetisch veld heeft. Hij krijgt een tip van Cleo's zusje Kim. Die vertelt hem dat Cleo altijd met haar vrienden op Mako rondhangt. Hij gaat naar het eiland toe, maar komt erachter dat iemand hem probeert te saboteren. Hij ziet mensen wegrennen en achtervolgt hen. Het blijken Rikki en Will te zijn. Ryan volgt ze tot de maanvijvergrot, maar Rikki jaagt hem weg. Ryan geeft Cleo een telescoop om zo meer informatie uit haar te krijgen. Hij gebruikt zelfs zijn charme om dichter bij Cleo en wat ze geheimhoudt te komen, maar Cleo trapt er niet in. Ryan gaat terug naar de maanvijvergrot en komt erachter dat de grot vol zit met zeldzame kristallen. Het lukt hem echter niet om bij de kristallen te komen.

Uiteindelijk roept Ryan de hulp in van Wills valse zus Sophie. Ze hebben een bommenset nodig die de grot opblaast, zodat ze bij de kristallen kunnen. Ryan kan deze spullen niet van het werk krijgen, daarom vragen ze Zane of hij die spullen niet kan kopen. Zane stemt hiermee in en koopt de spullen voor Ryan en Sophie. Daarna zoeken ze de maanvijvergrot op, sluiten ze de explosieven aan op de muren en blazen ze de grot op. Sophie wil de grot leegroven, maar de wanden zijn instabiel geworden en Ryan wil haar evacueren uit de grot. Dit lukt hem niet, maar dan komt Will de grot binnen. Die dwingt Sophie om de kristallen terug te leggen en gewoon mee naar huis te komen, want als ze dit niet doet, dan verliest ze Will voorgoed. Nu luistert Sophie wel en ze vertrekken allemaal uit de grot.

Ondertussen arriveren Cleo, Bella en Rikki bij een gesloten onderwaterdoorgang. De onderwaterdoorgang is geblokkeerd door grote rotsen die bij de explosie in het water zijn gevallen. Ze verwijderen de rotsen en zwemmen de maanvijver binnen, die helemaal verwoest is. De muur van de tentakel is erg beschadigd en alle magie is verdwenen. De tentakel verschijnt niet door de beschadiging. De meiden komen erachter dat de toren van licht niet van licht was maar van water. Samen creëren ze de toren en redden ze de Aarde van de neerstortende komeet.

De drie meiden slagen allemaal op school en krijgen hun diploma. Op de dag van de diploma-uitreiking komt ook Lewis terug en is er een groot feest in het café van Rikki.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdpersonages[bewerken | brontekst bewerken]

Emma Gilbert[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Actrice Seizoen een Seizoen twee Seizoen drie Eerste verschijning
Emma Gilbert Claire Holt (Nederlandse stem: Roos van der Waerden 26 afleveringen 26 afleveringen 0 afleveringen Metamorphosis

Emma's vrienden noemen haar Em. Emma ontdekt als eerste dat ze zeemeermin is geworden op een ochtend dat ze in zee gaat zwemmen. Ze kan elk object of elke vloeistof die water bevat of nat is bevriezen. In seizoen 2 heeft ze nog meer krachten, waardoor ze dingen nog harder kan bevriezen en sneeuw kan maken. In seizoen 1 was ze verliefd op Byron, maar in seizoen 2 wordt ze uiteindelijk verliefd op Ash, een ruiter die les gaf aan Emma's jongere broer Elliot. Eerst kon ze Ash niet uitstaan omdat hij beter kan paardrijden dan zij. Ook wordt Ash in het 2e seizoen de manager van het café waar Emma werkt – een baan waarvan ze vindt dat zij die had moeten krijgen. Bovendien verandert Ash het gehele café, inclusief de menukaart, de werkkleding en de indeling van de koeling en de vriezer. Ook hier kan Emma niet tegen. Uiteindelijk ontslaat hij Emma omdat hij denkt dat zij alles anders doet om hem te irriteren. Als hij erachter komt dat hij zich vergist heeft, gaat hij naar Emma's huis om zich te verontschuldigen. Ook verandert hij, om Emma terug te krijgen, alles terug naar hoe het was voordat hij de manager werd. Uiteindelijk wordt Emma (door toedoen van Cleo en Rikki) verliefd op Ash. Maar haar zeemeermingeheim is nog een probleem. Ash ziet het hele tweede seizoen vreemde dingen rondom Emma gebeuren en vraagt zich af waarom. Aan het einde van het seizoen vertelt Emma hem alles. In seizoen drie is Emma op wereldreis gegaan met haar ouders en is ze dus niet te zien in de afleveringen van dit seizoen. Er wordt wel over haar gesproken in de eerste aflevering van seizoen 3: The Awakening

  • Claire Holt verscheen niet in de aflevering The Gracie Code, Part 1, maar is te zien in een flashback.
  • Claire Holt was niet te zien in het derde seizoen omdat ze bezig was met de film Messengers 2: The Scarecrow.

Cleo Sertori[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Actrice Seizoen een Seizoen twee Seizoen drie Eerste verschijning
Cleo Sertori Phoebe Tonkin 26 afleveringen 26 afleveringen 26 afleveringen Metamorphosis

Cleo ontdekt dat ze een zeemeermin is wanneer ze in bad zit. Ze kan het water laten bewegen in elke vorm die zij wil. Ook kan ze meer water creëren dan de oorspronkelijke bron inhoudt, wat te zien is in de eerste aflevering: Metamorphosis. In seizoen 2 kan ze ook wind, wolken en regen creëren. Cleo heeft een ketting die ooit van Gracie is geweest. Ze is nogal verlegen. In de loop van seizoen 1 ontwikkelen Cleo en Lewis een relatie, maar vanwege Lewis' perfectionisme en door de scheiding van Cleo's ouders, waardoor Cleo het te druk heeft voor een relatie, maakt ze het uit. Ze is jaloers als een nieuwkomer, Charlotte, dichter bij Lewis komt en ze inziet dat ze eigenlijk nog wel van hem houdt. Nadat Charlotte veel problemen heeft veroorzaakt, maakt Lewis het met haar uit en wordt hij weer een koppel met Cleo. In seizoen 3 wordt Cleo ook een soort van studienerd (zoals Lewis) en probeert ze er zelfs zeker van te zijn dat Rikki en Bella hun huiswerk maken en goed leren voor toetsen en examens. Ook doet ze in seizoen 3 onderzoek naar een steen uit de maanvijvergrot, om uit te vinden waarom de watertentakel verschenen is. Hierbij brengt ze het meerminnengeheim in gevaar door een stenenexpert in te schakelen.

Rikki Chadwick[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Actrice Seizoen een Seizoen twee Seizoen drie Eerste verschijning
Rikki Chadwick Cariba Heine 26 afleveringen 26 afleveringen 26 afleveringen Metamorphosis

Rikki ontdekt dat ze een zeemeermin is wanneer ze nat wordt gesproeid door een tuinsproeier. Rikki ontdekt als laatste haar staart en magische krachten. Ze kan water tot het kookpunt koken en laten verdampen. In seizoen 2 kan ze dingen doen verbranden en zelfs bliksem en onweer creëren. Ze is een rebel en een loner die zich aangetrokken voelt tot de arrogante jongen Zane Benett. Eerst kon ze hem niet uitstaan. Hun relatie begon pas nadat ze samen vastzaten op het balkon van het bedrijf van Zanes vader. Op het einde van seizoen 1 maken ze het uit, omdat Zane meehielp aan het onderzoeksproject van Denman op de drie meiden als zeemeermin. In seizoen 2 krijgen ze weer een relatie en in seizoen 3 maken ze het in de helft van het seizoen weer uit omdat Zane heeft gekust met Sophie, de zus van Will. Zane dreigt dan om Rikki's geheim te verklappen, maar hij ziet later in dat hij fout bezig was en biedt zijn excuses aan. Ze besluiten om toch vrienden te blijven. Rikki speelt ook mee in de laatste twee afleveringen van het derde seizoen van de spin-off Mako Mermaids. Daarin is ze een professionele duiker die duikt naar eeuwenoude artefacten die op de zeebodem liggen. Hierbij heeft ze ooit een drakenarmband gevonden die later in seizoen 3 van Mako Mermaids nodig is om een groot mysterie op te lossen en om dierbare mensen terug te krijgen die verloren leken.

Charlotte Watsford[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Actrice Seizoen een Seizoen twee Seizoen drie Eerste verschijning
Charlotte Watsford Brittany Byrnes 0 afleveringen 25 afleveringen 0 afleveringen Control

Charlotte verschijnt voor het eerst in aflevering Control. Haar oma was een van de eerste zeemeerminnen. Ze ontmoet Cleo voor de eerste keer als ze op school wordt natgespoten door een tuinsproeier die Cleo een andere kant op wilde zetten, maar dat ging fout. Cleo kwam hiervoor haar excuses aanbieden aan Charlotte, maar Charlotte wist niet waarom. Charlotte vindt Lewis leuk en als Cleo het uitmaakt met Lewis, grijpt ze haar kans en krijgen Lewis en Charlotte een relatie. Later komt Charlotte erachter dat Cleo, Emma en Rikki foto's van haar oma op hun kamers hebben hangen en ziet ze een foto waarop te zien is dat haar oma een zeemeermin is. Ook vindt ze op Cleo's kamer een oude film waarop duidelijk te zien is dat haar oma een zeemeermin is. Charlotte komt via een paar oude tekeningen te weten dat ze op Mako moet zijn en uiteindelijk vindt ze de maanvijvergrot. Hierbij komt ze er ook achter dat Cleo, Emma en Rikki zeemeerminnen zijn. Wanneer ze later contact legt met Max Hamilton komt ze erachter hoe het kan dat de meiden zeemeerminnen zijn en hoe ze zelf een zeemeermin kan worden. Ze gaat terug naar Mako en wacht af tot er iets gebeurt. Ze heeft de hoop al bijna opgegeven als het licht van de volle maan op de maanvijver schijnt en de maanvijver begint te bubbelen. Ze springt in het bubbelende water en wordt ook een zeemeermin. Eerst willen de meiden haar helpen, maar wanneer Charlotte haar krachten misbruikt op Cleo, Emma en Rikki, stoppen ze met het helpen van Charlotte. Lewis komt er later achter dat Cleo is weggelopen van huis, dat Charlotte zijn mobiel had gestolen en dat ze al zijn contact met Cleo wilde verhinderen. Hierop besluit hij om het met Charlotte uit te maken en gaat hij Cleo zoeken. Later komt Lewis erachter dat eens in de 50 jaar alle planeten op een rij staan en dat een zeemeermin die op dat moment in de maanvijver is haar krachten dan voorgoed verliest. De meiden waarschuwen Charlotte, maar ze neemt de waarschuwing niet serieus, omdat ze al weet dat ze haar krachten kan verliezen. Vervolgens lokt ze de meiden in de val en dan ontstaat er een strijd die de meiden winnen en waarbij Charlotte in het water valt en haar krachten voor altijd verliest. Charlotte ziet in hoe verkeerd ze bezig was en belooft Lewis om niets te vertellen over het geheim van de meiden.

Will Benjamin[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur Seizoen een Seizoen twee Seizoen drie Eerste verschijning
Will Benjamin Luke Mitchell 0 afleveringen 0 afleveringen 26 afleveringen The Awakening

Will verschijnt voor het eerst in het derde seizoen. Hij heeft ook een valse zus: Sophie. Hij vindt de maanvijvergrot en ontmoet de tentakel als eerste, maar de tentakel valt hem aan en hij raakt bewusteloos. Als hij bijkomt, ontmoet hij Bella en wordt hij verliefd op haar. Hij duikt ook heel veel. Wanneer hij opzettelijk een glas water over Bella's arm gooit en hij Bella achterna gaat, komt hij erachter dat ze een zeemeermin is. Eerst zegt ze dat alleen zij een zeemeermin is, maar later komt hij erachter dat ook Cleo en Rikki zeemeerminnen zijn. Als hij Bella's geheim net kent, vindt hij haar alleen in zeemeerminnenvorm leuk en niet in haar normale mensenvorm. Dit vindt Bella niet leuk, maar uiteindelijk leert Will om Bella in haar mensenvorm ook leuk te vinden. Samen met Rikki, Cleo en Bella beleeft hij allerlei avonturen.

Bella Hartley[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Actrice Seizoen 1 Seizoen 2 Seizoen 3 Eerste verschijning
Isabella 'Bella' Hartley Indiana Evans 0 afleveringen 0 afleveringen 26 afleveringen The Awakening

Isabella Hartley, beter bekend als Bella, werd een zeemeermin in Ierland toen ze negen jaar oud was.[1] Ze heeft het vermogen om water te laten veranderen in gelatine en kan het hard maken. In het derde seizoen wordt ze verliefd op Will, een diepzeeduiker. In het begin waarschuwt Rikki Bella om zo ver mogelijk uit de buurt van Will te blijven zodat hij haar zeemeerminnengeheim niet te weten zou komen, maar als hij een glas water over haar arm gooit, komt hij achter haar geheim.

Lewis McCartney[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur Seizoen 1 Seizoen 2 Seizoen 3 Eerste verschijning
Lewis McCartney Angus McLaren 26 afleveringen 26 afleveringen 14 afleveringen Metamorphosis

Lewis kent Cleo al sinds hij vijf jaar oud was. Hij was de eerste die wist over het zeemeerminnengeheim. Hij is een goede visser en denkt een goede wetenschapper te zijn. Toen hij het geheim net kende, wilde hij weten waarom. Nadat Cleo het uitmaakt in het tweede seizoen blijven ze nog vrienden, maar er zijn spanningen. Charlotte en Lewis worden vrienden en ze worden verliefd. Lewis wordt later verliefd op Charlotte dan andersom. Aan het einde van het tweede seizoen dumpt hij Charlotte, omdat ze lastig doet tegen Cleo. In de loop van het derde seizoen vertrekt Lewis naar Amerika voor een wetenschappelijk project.

Zane Bennett[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur Seizoen 1 Seizoen 2 Seizoen 3 Eerste verschijning
Zane Bennett Burgess Abertnethy 26 afleveringen 26 afleveringen 26 afleveringen Metamorphosis

Zane Bennett is een rijke jongen die denkt dat hij alles mag en kan, maar als hij wat met Rikki krijgt komt hij ook steeds dichter bij hun geheim. In seizoen 1 redt Emma Zane uit een gezonken boot, maar voor Zane zijn bewustzijn verliest ziet hij nog een stuk van Emma's staart en hij laat het hier niet bij zitten. Hij vraagt Lewis om hem te helpen het zeemonster te vinden waarvan hij de staart zag. Hij huurt een sonar die de vissen kan zien die onderwater zitten en hun grootte kan weergeven. Lewis, die de meiden wil beschermen, gooit het apparaat in het water en doet dan alsof het per ongeluk ging. Als Zane Denman ontmoet in seizoen 1, vertelt hij haar dat ze moet blijven zoeken rond Mako. Als Zane hoort dat Denman foto's heeft van zeemeerminnen kan hij zijn ogen niet geloven, maar als hij voor het eerst binnenkomt in de maanvijvergrot en hij een gevangen Rikki met een staart ziet, schrikt hij zich rot en wil hij haar bevrijden. Dat doet hij samen met Lewis. Hij heeft Rikki en de andere meiden bevrijd, maar Rikki wil niets meer met hem te maken hebben en maakt het uit.

In seizoen 2 ontdekt Zane dat Rikki nog steeds een zeemeermin is. Rikki neemt de anderen in bescherming en zegt dat Cleo en Emma dat niet meer zijn. Uiteindelijk krijgen ze toch weer een relatie en komt Zane er ook achter dat Cleo en Emma ook nog steeds zeemeerminnen zijn.

In seizoen 3 geeft Zane een café aan Rikki, maar nadat Zane met Sophie kust, de gemene zus van Will, maakt Rikki het uit met hem. Zane probeert nog voor haar te vechten, maar helaas, Rikki geeft niet toe. In seizoen 3 koopt Zane een explosievenset voor Sophie en Ryan zodat ze de maanvijvergrot kunnen opblazen, om de kristallen die in de wanden zitten mee te kunnen nemen.

Gastrollen/bijrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Ash Dove[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur Seizoen een Seizoen twee Seizoen drie Eerste verschijning
Ash Dove Craig Horner 0 afleveringen 17 afleveringen 0 afleveringen Riding for a Fall

Ash Dove geeft aan het begin van seizoen 2 paardrijles aan Eliot (Emma's kleine broer). Later begint hij met werken in het Juicenet Café en raakt hij ook bevriend met Zane en Lewis. Verder in de serie krijgt hij een relatie met Emma die in de laatste aflevering van seizoen 2 vooral op de proef gesteld wordt nadat Charlotte de meiden de lucht in had gegooid en Emma het niet uit wil leggen. Aan het einde van seizoen 2 besluit Emma om Ash te laten zien dat ze een zeemeermin is. Zijn enige reactie is: "Cool".

  • Waarschijnlijk is Ash meegegaan op wereldreis met Emma en haar ouders.
  • Craig Horner speelde niet mee in seizoen 3 omdat hij druk was met de film The Legend of the Seeker.

Amber[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur Seizoen 1 Seizoen 2 Seizoen 3 Eerste verschijning
Amber Rebekah Madden-Fisher 0 afleveringen 2 afleveringen 0 afleveringen Emma Rebel

Amber is voor het eerst te zien in Emma Rebel. Amber zei dat er voor een feest jongens nodig waren, waarop alle meiden jongens gingen sms'en om ze naar het feest te laten komen. Daardoor liep het feest uit de hand. Later in seizoen 2 werken Emma en Amber samen in het Juicenet Café.

Angela[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur Seizoen 1 Seizoen 2 Seizoen 3 Eerste verschijning
Angela Jade Paskins 1 aflevering 0 afleveringen 0 afleveringen Hurricane Angela

Angela is een van de nichten van de Sertori's. Ze kwam logeren omdat haar ouders voor een tijdje weggingen. De vader van Cleo zag dit als een uitgelezen kans voor Cleo om verantwoordelijkheid te leren, maar Angela is een eigenwijze meid. Ze houdt ontzettend veel van water. Tijdens hun bezoek aan Marine Park verdwijnt Angela. Wanneer Cleo thuiskomt, vindt ze een pelikaan in de badkamer. Eerst geeft ze Kim de schuld, maar later blijkt dat Angela het had gedaan om Cleo en Kim af te leiden, zodat ze kon gaan buikborden. Cleo denkt dat de pelikaan uit Marine Park komt en brengt hem daarheen. Angela moet voor straf pelikanenpoep opruimen, zodat ze haar lesje leert.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Rol Seizoen
Claire Holt Emma Gilbert 1 en 2
Phoebe Tonkin Cleo Sertori 1, 2 en 3
Cariba Heine Rikki Chadwick 1, 2 en 3
Indiana Evans Bella Hartley 3
Luke Mitchell Will Benjamin 3
Taryn Marler Sophie Benjamin en Julia Dove 2 en 3
Lara Cox Linda Denman 1
Alan David Lee Donald Sertori 1, 2 en 3
Deborah Coulls Bev Sertori 1
Matthew Okine Laurie 2 en 3
Andrea Moor Miss Geddes 1 en 2
Caroline Kennison Lisa Gilbert 1 en 2
Jared Robinsen Neil Gilbert 1 en 2
Andy McPhee Terry Chadwick 2
Penni Gray Samantha Roberts-Sertori 3
Brittany Byrnes Charlotte Watsford 2
Angus McLaren Lewis McCartney 1, 2 en 3
Burgess Abernethy Zane Bennett 1, 2 en 3
Cleo Massey Kim Sertori 1, 2 en 3
Trent Sullivan Elliot Gilbert 1 en 2
Annabelle Stephenson Miriam Kent 1
Alice Hunter Tiffany 1
Christopher Poree Byron 1
Craig Horner Ash Dove 2
Christine Amor Miss Louise Chatham 1
Teri Haddy Jonge miss Chatham 1 en 2
Ashleigh Brewer Gracie Watsford 2
Tiffany Lamb Annette Watsford 2
Amrita Tarr Julia Dove 1
Matthew Scully Jonge Max Hamilton 2
Martin Vaughan Max Hamilton 2
Jamie Timony Nate 1, 2 en 3
Ariu Lang Sio Wilfred 1 en 2
Andrew Lees Ryan Tate 3
Mouche Phillips Miss Taylor 3

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen Afleveringen Uitgezonden (seizoen 1 en 2) Vlag van Australië (seizoen 3) Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitgezonden Vlag van Nederland Vlag van België op Nickelodeon
Start seizoen Seizoensfinale Start seizoen Seizoensfinale
1 26 7 juli 2006 29 december 2006 10 juni 2013 15 juli 2013
2 26 28 september 2007 21 maart 2008 6 januari 2014 10 februari 2014
3 26 26 oktober 2009 16 april 2010 26 mei 2014 30 juni 2014

Seizoen 1 (2006)[bewerken | brontekst bewerken]

No. Aflevering Titel Regisseur Uitzenddatum Vlag van Australië
1 1 Metamorphosis Colin Budds 7 juli 2006
2 2 Pool Party Colin Budds 14 juli 2006
3 3 Catch of the Day Colin Budds 21 juli 2006
4 4 Party Girls Colin Budds 28 juli 2006
5 5 Something Fishy Colin Budds 4 augustus 2006
6 6 Young Love Colin Budds 11 augustus 2006
7 7 Moon Spell Colin Budds 18 augustus 2006
8 8 The Denman Affair Colin Budds 25 augustus 2006
9 9 Dangerous Waters Colin Budds 1 september 2006
10 10 The Camera Never Lies Colin Budds 8 september 2006
11 11 Sink or Swim Colin Budds 15 september 2006
12 12 The Siren Effect Colin Budds 22 september 2006
13 13 Shipwrecked Colin Budds 28 september 2006
14 14 Surprise! Jeffrey Walker 6 oktober 2006
15 15 The Big Chill Jeffrey Walker 13 oktober 2006
16 16 Lovesick Jeffrey Walker 20 oktober 2006
17 17 Under the Weather Jeffrey Walker 27 oktober 2006
18 18 Bad Moon Rising Jeffrey Walker 3 november 2006
19 19 Hurricane Angela Jeffrey Walker 10 november 2006
20 20 Hook, Line and Sinker Jeffrey Walker 17 november 2006
21 21 Red Herring Jeffrey Walker 24 november 2006
22 22 Fish Out of Water Jeffrey Walker 1 december 2006
23 23 In Too Deep Jeffrey Walker 8 december 2006
24 24 Love Potion #9 Jeffrey Walker 15 december 2006
25 25 Dr. Danger Jeffrey Walker 22 december 2006
26 26 A Twist in the Tail Jeffrey Walker 29 december 2006

Seizoen 2 (2007-2008)[bewerken | brontekst bewerken]

No. Aflevering Titel Regisseur Uitzenddatum Vlag van Australië
27 1 Stormy Weather Jeffrey Walker 28 september 2007
28 2 Control Jeffrey Walker 5 oktober 2007
29 3 The One That Got Away Jeffrey Walker 12 oktober 2007
30 4 Fire and Ice Jeffrey Walker 19 oktober 2007
31 5 Hocus Pocus Jeffrey Walker 26 oktober 2007
32 6 Pressure Cooker Jeffrey Walker 2 november 2007
33 7 In Hot Water Jeffrey Walker 9 november 2007
34 8 Wrong Side of the Tracks Jeffrey Walker 16 november 2007
35 9 Riding for a Fall Jeffrey Walker 23 november 2007
36 10 Missed the Boat Jeffrey Walker 30 november 2007
37 11 In Over Our Heads Jeffrey Walker 7 december 2007
38 12 Fish Fever Jeffrey Walker 14 december 2007
39 13 Moonwalker Jeffrey Walker 21 december 2007
40 14 Get Off My Tail Colin Budds 28 december 2007
41 15 Irresistible Colin Budds 4 januari 2008
42 16 Double Trouble Jeffrey Walker 11 januari 2008
43 17 Moonstruck Colin Budds 18 januari 2008
44 18 The Heat is On Colin Budds 25 januari 2008
45 19 The Gracie Code, Part One Colin Budds 1 februari 2008
46 20 The Gracie Code, Part Two Colin Budds 8 februari 2008
47 21 And Then There Were Four Colin Budds 15 februari 2008
48 22 Bubble, Bubble, Toil and Trouble Colin Budds 22 februari 2008
49 23 Reckless Colin Budds 29 februari 2008
50 24 Three's Company Colin Budds 7 maart 2008
51 25 Sea Change Colin Budds 14 maart 2008
52 26 Unfathomable Colin Budds 21 maart 2008

Seizoen 3 (2009-2010)[bewerken | brontekst bewerken]

No. Aflevering Titel Regisseur Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
53 1 The Awakening Jeffrey Walker 26 oktober 2009
54 2 Jungle Hunt Jeffrey Walker 27 oktober 2009
55 3 Keep Your Enemies Close Jeffrey Walker 28 oktober 2009
56 4 Valentine's Day Jeffrey Walker 29 oktober 2009
57 5 Big Ideas Jeffrey Walker 30 oktober 2009
58 6 Secrets & Lies Jeffrey Walker 2 november 2009
59 7 Happy Families Jeffrey Walker 3 november 2009
60 8 Kidnapped Jeffrey Walker 4 november 2009
61 9 The Sorcerer's Apprentice Jeffrey Walker 5 november 2009
62 10 Revealed Jeffrey Walker 6 november 2009
63 11 Just a Girl at Heart Jeffrey Walker 18 januari 2010
64 12 Crime & Punishment Jeffrey Walker 19 januari 2010
65 13 To Have & To Hold Back Jeffrey Walker 21 januari 2010
66 14 Mermaid Magic Colin Budds 22 januari 2010
67 15 Power Play Colin Budds 23 januari 2010
68 16 The Dark Side Colin Budds 24 januari 2010
69 17 A Magnetic Attraction Colin Budds 25 januari 2010
70 18 Into the Light Colin Budds 12 april 2010
71 19 Breakaway Colin Budds 13 april 2010
72 20 Queen for a Day Colin Budds 13 april 2010
73 21 The Jewel Thief Colin Budds 14 april 2010
74 22 Mako Masters Colin Budds 14 april 2010
75 23 Beach Party Colin Budds 15 april 2010
76 24 Too Close for Comfort Colin Budds 15 april 2010
77 25 A Date With Destiny Colin Budds 16 april 2010
78 26 Graduation Colin Budds 16 april 2010

Multimedia[bewerken | brontekst bewerken]

Dvd-uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 1 en 2 zijn uitgebracht op dvd in regio 4-PAL-formaat. Seizoen 1 is in zes aparte dvd-sets uitgegeven tussen september 2007 en november 2008; het volledige seizoen is uitgebracht in juni 2009. Seizoen 2 is uitgebracht in drie delen tussen februari en september 2009 en compleet in november 2009. Alle drie de seizoenen zijn in Nederland (regio 2) op dvd uitgebracht in de tweede helft van 2013.

Titel Datum uitgave Afleveringen
H2O: Just Add Water:
Series 1: Volume 1
12 september 2007 1: Metamorphosis, 2: Pool Party, 3: Catch of the Day, 4: Party Girls
  • Extra's: trailer van serie één, profielen van de hoofdpersonages
H2O: Just Add Water:
Series 1: Volume 2
12 september 2007 5: Something Fishy, 6: Young Love, 7: Moon Spell, 8: The Denman Affair
  • Extra's: fotogalerij van serie één
H2O: Just Add Water:
Series 1: Volume 3
5 maart 2008 9: Dangerous Waters, 10: Sink or Swim, 11: The Camera Never Lies, 12: The Siren Effect
  • Extra's: karakterprofielen van Emma, Cleo, Rikki, Lewis en Zane
H2O: Just Add Water:
Series 1: Volume 4
7 mei 2008 13: Shipwrecked, 14: Surprise!, 15: The Big Chill, 16: Lovesick
  • Extra's: H2O-quiz
H2O: Just Add Water:
Series 1: Volume 5
9 juli 2008 17: Under the Weather, 18: Bad Moon Rising, 19: Hurricane Angela, 20: Hook, Line and Sinker, 21: Red Herring
H2O: Just Add Water:
Series 1: Volume 6
5 november 2008 22: Fish Out of Water, 23: In Too Deep, 24: Love Potion #9, 25: Dr Danger, 26: A Twist in the Tail
H2O: Just Add Water:
Complete Series 1
2 juni 2009 Alle afleveringen van seizoen 1
  • Extra's: H2O quiz game; karakterprofiel van Emma, Cleo, Rikki, Lewis en Zane; fotogalerij van seizoen 1
H2O: Just Add Water:
Series 2: Volume 1
8 februari 2009 1: Stormy Weather, 2: Control, 3: The One That Got Away, 4: Fire and Ice, 5: Hocus Pocus, 6: Pressure Cooker, 7: In Hot Water, 8: Wrong Side of the Tracks
  • Extra's: telemovie van seizoen 1, trailer van seizoen 2
H2O: Just Add Water:
Series 2: Volume 2
2 juni 2009 9: Riding For a Fall, 10: Missed the Boat, 11: In Over Our Heads, 12: Fish Fever, 13: Moonwalker, 14: Get Off My Tail, 15: Irresistible, 16: Double Trouble, 17: Moonstruck
  • Extra's: fotogalerij
H2O: Just Add Water:
Series 2: Volume 3
2 september 2009 18: The Heat is On, 19: The Gracie Code (Part 1), 20: The Gracie Code (Part 2), 21: And Then There Were Four, 22: Bubble, Bubble, Toil and Trouble, 23: Reckless, 24: Three's Company, 25: Sea Change, 26: Unfathomable
  • Extra's: blik achter de schermen
H2O: Just Add Water:
Complete Series Two
4 november 2009 Alle afleveringen van seizoen 2
  • Extra's: telemovie van seizoen 1, trailer van seizoen 2, fotogalerij, blik achter de schermen
H2O: Just Add Water:
Het complete 1e seizoen
augustus 2013 Alle afleveringen van seizoen 1
H2O: Just Add Water:
Het complete 2e seizoen
september 2013 Alle afleveringen van seizoen 2
H2O: Just Add Water:
Het complete 3e seizoen
december 2013 Alle afleveringen van seizoen 3

Soundtrack[bewerken | brontekst bewerken]

Een officiële soundtrack voor het tweede seizoen, getiteld H2O: Just Add Water en gezongen door Kate Alexa, is uitgebracht op 10 september 2007 in Australië. Het beginnummer, No Ordinary Girl, is het themalied van de gehele serie. In seizoen 3 wordt de titelsong gezongen door Indiana Evans (Bella).

Boeken[bewerken | brontekst bewerken]

Er zijn verschillende boeken uitgegeven door Nickelodeon UK[2]:

  1. No Ordinary Girl - 2 februari 2009
  2. Living with Secrets - 2 februari 2009
  3. Fishy Business - 5 mei 2009
  4. A Sleepover Tail - 6 juli 2009
  5. Sequins for Sea Queens - 7 januari 2010
  6. First Crush - 29 april 2010
  7. Moon Spell - 5 augustus 2010
  8. Testing Times - 6 januari 2011
  9. Hot Stuff - 9 juni 2011
  10. In Too Deep - 4 augustus 2011
  11. Mermaid Emotions - 27 oktober 2011
  12. Siren Status - 2 februari 2012

Prijzen en nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Waardoor Charlotte alle drie de krachten heeft is mogelijk te verklaren doordat zij in haar eentje in de maanpoel was. Cleo, Emma en Rikki waren met zijn drieën in het water toen zij de krachten kregen. De drie krachten werden over hen verdeeld. Dit is niet officieel bevestigd.
  • Emma deed niet mee in het derde seizoen omdat Claire Holt toen een rol speelde in de film Messengers 2: The Scarecrow.
  • Er is een spin-off van H2O met de naam Mako Mermaids.
  • Bella is, in tegenstelling tot Emma, Rikki en Cleo, niet op Mako een zeemeermin geworden, maar in een zeegrot in Ierland toen ze 9 jaar oud was.
  • De broer van Jamie Timony (Nate) heeft een rol gehad in een aantal afleveringen van seizoen 3.
  • Er is een geanimeerde versie van de serie.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]