Halloween Fright Nights

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Halloween Fright Nights 2012 in Walibi Holland.
Een scareacteur tijdens de Halloween Fright Nights.
De ingang van het Haunted House Club Roxy.
De ingang van het Haunted House Eddie's Circus of Horror.
V.l.r: Dr. Shock, Helga en Cindy.
Scarezone Carnival of Freaks.

De Halloween Fright Nights is een jaarlijks evenement dat wordt gehouden in het pretpark Walibi Holland. Het attractiepark en de attracties zijn dan ook 's avonds geopend. Vanaf 18:00 uur beginnen de Halloween Fright Nights en lopen in Walibi Holland zogenaamde 'scareactors' rond, dit zijn acteurs die de bezoekers de stuipen op het lijf proberen te jagen. Ook zijn er verschillende Halloween shows, Haunted Houses en scarezones.

Net als bij andere attractieparken die dergelijke activiteiten organiseren, zoals Avonturenpark Hellendoorn met "Heksendoorn" vindt Halloween Fright Nights niet plaats rond de datum van Halloween, maar betreft het hier extra activiteiten in de herfstvakantie.

Thema's[bewerken]

Elk jaar hebben de Halloween Fright Nights weer een nieuw thema, meestal is er ook een verband met een nieuw spookhuis en het thema van dat jaar. Hieronder staan een aantal edities met elk een ander thema:

 • 2007: Dit jaar ben je nergens veilig!
 • 2008: Try or Die
 • 2009: Eddie's back in Town
 • 2010: Lights, Camera... SCREAM
 • 2011: Discover Your Fear
 • 2012: Never Celebrate Again
 • 2013: Are you number 13?
 • 2014: -

Haunted Houses[bewerken]

Haunted Houses zijn doorloopspookhuizen, waarin acteurs staan die de bezoekers proberen bang te maken. In de Haunted Houses lopen ook zogenaamde "Flashlightwavers" rond. Zij zorgen voor de doorstroom van bezoekers en zij brengen bange mensen die niet verder willen naar de zogenaamde "Safezones". Walibi kent er meerdere.

Haunted Holidays[bewerken]

Dit spookhuis is geopend tijdens de Halloween Fright Nights 2012, het ligt op een geheel nieuwe locatie bij de attractie El Rio Grande. In dit spookhuis komt men door kamers met verschillende horrorscènes met als thema 'feestdagen'.

Eddie's Funhouse of Fear[bewerken]

Dit spookhuis opende tijdens de Halloween Fright Nights in 2011 en verving hiermee Club Roxy. Het thema van dit spookhuis is een ouderwetse kermis met onder andere een rariteitenkabinet.

The Villa[bewerken]

The Villa was voor het eerst te bezoeken tijdens de Halloween Fright Nights van 2010. The Villa ligt in het themagebied Walibi Play land. Voorheen lagen hier de spookhuizen "Eddie's Circus of Horror" en de "Mystery Ranch". In The Villa komen allerlei bekende horror scenes en horroriconen bij elkaar om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen.

Psycho Shock[bewerken]

Psycho Shock is voor het eerst te bezoeken tijdens de Fright Nights van 2011. Dit spookhuis wordt ook wel het angstinstituut van Professor Mortis genoemd. In dit spookhuis zijn verschillende angsten te vinden. Psycho Shock staat in het themagebied Sherwood Forest, vlakbij de Robin Hood.

Verdwenen[bewerken]

Gloomy Toys museum

2000 - 2001: Een poppenmuseum waar een professor een studie wilde maken van groepsangst. Een ieder die het museum wilde betreden moest of een paar gekleurde pillen (2000) of een drankje (2001) nuttigen, om zo de illusies te versterken.

Trail of Terror

2003 - 2005: Dit spookhuis was de voorganger van het House of Shock. Een excentrieke dokter genaamd Elektron, gebruikte zijn school als werkplaats, en zijn studenten als proefkonijnen. Het was een aaneenschakeling van gruwelijke scenes, die later ook nog gebruikt werden in het House of Shock.

Mystery Ranch

2005 - 2007: De entree van dit spookhuis bevond zich in Walibi land waar bij men het huis van de Rednecks binnentrad. De Rednecks lieten zich hier van hun slechtste kant zien met schouwspelen als een misleiding door mooie boerinnen tot het aanbieden van mensenvlees in de keuken.

Familie Vogelverschrikker

2005 - 2007: Dit was hetzelfde huis als Mystery Ranch met het verschil dat overdag alle gruwelijke onderdelen werden verborgen. Overdag werd dit huis bewoond door de familie vogelverschrikker. De familie bestond uit Vader Vogelverschrikker, Moeder Vogelverschrikker, Zus Jetje, Lange Jan, Dikke Dokus en Opa Vogelverschrikker. Dit spookhuis werd onder andere gesponsord door Red Band.

House of Shock

2005 - 2008: Dit spookhuis stond in het teken van de begrafenis van Dr. Shock. Tijdens de ceremonie namen de patiënten het ziekenhuis over. De patiënten van het ziekenhuis pasten de gevreesde marteltechnieken van Dr. Shock toe op de bezoekers. Het House of Shock is tijdens de Halloween Fright Nights van 2008 voor het laatst open geweest. Het House of Shock lag in het themagebied: Hollywood The Main Street en is nu omgebouwd als Alice in Horrorland.

Eddie's Circus of Horror

2008 - 2009: Eddie's Circus of Horror is tijdens de Halloween Fright Nights van 2009 voor het laatst open geweest en lag in het themagebied: Walibi Land. Voorheen stond hier de Mystery Ranch. Vanaf de Halloween Fright Nights van 2010 staat hier The Villa.

Club Roxy

2007 - 2010: Dit spookhuis stond in het teken van een underground horrorfeest. Het spookhuis was voor het laatst open in 2010, "The Funhouse of Fear" is Club Roxy's vervanger.

Alice in Horrorland

2009 - 2011: Alice in Horrorland was een spookhuis dat men in 3D beleven kon. Dit spookhuis werd in 2009 nieuw geopend. Het thema van de bekende film en boeken waren verwerkt tot een donkere versie. Alice in Horrorland lag in het themagebied Hollywood The Mainstreet nabij de achtbaan "Xpress". Dit spookhuis is verdwenen omdat de brandweer het in 2012 niet langer brandveilig verklaarde, Haunted Holidays is Alice' vervanger.

Scarezones[bewerken]

Scarezones zijn themagebieden die aangepast zijn aan een Halloween-thema, meestal met verschillende decorstukken en special effects. Hier lopen de scareactors die de bezoekers proberen te laten schrikken.

Pinokkio en Anton Freak in de scarezone Anton Freak

13[bewerken]

Eddie heeft 12 mensen de dood in gejaagd, zal jij de volgende zijn? Deze scarezone bevindt zich op de mainstreet.

Quarantine[bewerken]

Dit is een gebied dat onder quarantaine staat. Diverse zombies zullen de bezoekers angst aan jagen. Deze scarezone bevindt zich in het themagebied Sherwood Forest

Fiësta de los Muertos[bewerken]

De mexicanen vieren de dag van de doden. In deze scarezone zal gebruik worden gemaakt van blacklights. De scarezone bevindt zich in het themagebied Mexico

Anton Freak[bewerken]

Anton Freak is een scarezone die werd geopend tijdens de Fright Nights van 2010. Anton Freak ligt in dat jaar in het themagebied Boulevard de Paris. Sinds 2011 is deze scarezone te vinden bij de Crazy River. In dit gebied zijn de scenes gebaseerd op verschillende bekende sprookjes. Pinokkio, Holle Bolle Gijs, Belle & het Beest, Rapunzel, Sneeuwwitje, Hans & Grietje zijn enkele karakters die er rondlopen.

Lights Camera Scream[bewerken]

Scarezone in Walibi Playland waar bekende horrorfiguren uit bekende films samenkomen. In 2010 is met dezelfde naam een show gegeven. Deze scarezone was ook in 2010 aanwezig maar heten het horrorwood en stond het in Sherwood Forest.

Verdwenen[bewerken]

Toxic City

2003 - 2004: Toxic City bevond zich rond Space Shot in de Speedzone. Hier waren mannen gekleed in witte pakken met mondkappen op en kettingzagen waarmee ze bezoekers angst aanjoegen. Dit gebied werd in 2004 voor het laatst gebruikt.

The Point of Fear

2005 - 2007: The Point of Fear was een scarezone voor het reuzenrad La Grande Roue over de Boulevard de Paris. The Point of Fear was ook de locatie voor de verschillende shows die gegeven worden tijdens de Halloween Fright Nights. Ook liepen over de Boulevard de Paris verschillende scareactors die de bezoekers het angst aanjagen.

Walk of Death

2008: De Walk of Death was er alleen te zien in 2008. Het lag in het themagebied Sherwoord Forest tussen de attracties Excalibur en de houten achtbaan Robin Hood.

Carnival of Freaks

2005 - 2009: Carnival of Freaks was een scarezone tijdens de Halloween Fright Nights. Carnival of Freaks lag in het themagebied Sherwood Forest voor de houten achtbaan Robin Hood.

Harvest Village

2007 - 2009: De spookstad die in 1933 is overvallen door een vreselijke ziekte komt weer tot leven. De bloeddorstige inwoners jagen op vers bloed. Harvest Village lag in het themagebied Canadian Yukon voor de boomstamattractie Crazy River.

Camazotz

2010-2011: Camazotz was een scarezone met een vampierthema en ligt in het themagebied Mexico. In het Camazotzgebied is live muziek aanwezig. De muziekstijl Dubstep wordt daar gedraaid.

Gravedigger's Alley

2010-2011: Deze scarezone lag rond het Vlaggenpad en was gethematiseerd als begraafplaats.

Scare Doc’s

2011-2012 Deze scarezone lag in 2011 en 2012 bij Sherwood Forest, waar gekke patiënten en artsen rondlopen. In de scaredocs bevinden zich enkele containers alwaar enkele "angsten" in te vinden zijn.

Blood Thirst

2012 Deze scarezone was in 2012 te vinden in themagebied Mexico. Dit gebied lijkt verlaten maar zodra Halloween begint leeft het op en komen de vampiers tevoorschijn.

7 Deadly Sins

2012 Deze scarezone was in 2012 te vinden bij The Mainstreet met als thema de zeven zonden.

Shows[bewerken]

Tijdens de Halloween Fright Nights zijn er in het park verschillende shows te zien.

Eddie[bewerken]

In deze show zal Eddie zijn dertiende slachtoffer vinden. De showlocatie is op de mainstage op de mainstreet.

Dying to Sing[bewerken]

In deze show is het de bedoeling dat drie kandidaten een lied zingen. Maar het wordt hun niet makkelijk gemaakt. Ze worden met van alles belaagd, van een flinke klodder slagroom tot een elektrocutie. Aan het eind wint diegene die het best heeft gezongen ondanks de pijn of schrik.

Verdwenen[bewerken]

De processie

2000 - 2004: Dit was een parade van monsters die om zes uur het park binnen kwamen.

Halloween Halloweird Show

2002 - 2003: Show waarbij Draco en Professor Electron op zoek gingen naar Angelica Boudeville om haar te overtuigen prinses te worden van de duivel. Compleet met hits als Respect uit de Blues Brothers, Thriller van Michael Jackson en A Brand New Day uit The Wiz. De show vond plaats in het in 2002 Batman Spectacular Theatre en in 2003 Het King Solomon Mines Theatre.

Darkness

2003: De Koningin van de Nacht zong een lied over haar ontstaan compleet met zombies en dansers. De show vond plaats in Boulevard de Paris voor het reuzenrad.

Finale

2004: De legende van de Koningin van de Nacht werd verteld, over hoe Johanna Jacobsz. Coen als heks terecht werd gesteld en overstapte naar de duistere kant. Hierna was de Koningin van de Nacht te zien. De show vond plaats op de vijver in de Mainstreet.

The Return to King Solomon Mines At Night

2005 - 2006: Tijdens deze Halloween Fright Nights waren er speciale voorstellingen van de stuntshow The Return to King Solomon Mines. In deze shows deed het publiek niet mee, maar de personages de Kettingman en de Schepman.

Beetlejuice

2007-2010: Als men drie maal zijn naam roept, verschijnt hij. Beetlejuice komt uit het dodenrijk en vermaakt het publiek totdat Bride op het podium komt. Bride wil laten zien wat Beetlejuice allemaal kan, tot irritatie van Beetlejuice. Als iemand drie keer zijn naam roept verdwijnt hij weer. De Beetlejuice show werd tot 2010 uitgevoerd in het themagebied Sherwood Forest.

Eddie's Try or Die show

2008: Eddie de clown zoekt mensen voor zijn show. Zijn vrijwilligers gaan de strijd met elkaar aan en eten een mix van meelwormen, kakkerlakken, sprinkhanen en zure melk. Eddie houdt ervan om mensen in zijn blender te stoppen. De show is alleen te zien geweest in 2008 op het podium voor het reuzenrad.

The Rocky Horror Picture Show

2008: Op een verrijdbaar podium, wat gebruikt werd voor Walibi Live, bracht een groep dansers en acteurs 2 nummers uit de film Rocky Horror Picture Show.

Chainsaw Drill Team

2007 - 2009: Het Chainsaw Drill Team was een groep gespierde mannen die rond marcheerden met hun kettingzaag onder leiding van een sm-Meester. Ze probeerden de ledematen van de bezoekers te verzamelen. Het Chainsaw Drill Team liep door het gehele park rond.

Eddie's back in Town

2009: Eddie's back in Town was een show die alleen te zien was tijdens de Fright Nights van 2009. Deze show was te zien om 22:30 en diende als afsluiting van de avond. Eddie's back in Town show lag op Boulevard de Paris.

DR. Farlastein

2010: DR. Farlastein was te zien tijdens de Halloween Fright Nights van 2010. De rol van DR. Farlastein werd gespeeld door illusionist Christian Farla. De show was te zien in "Christian Farla's Magic Theatre".

Lights, Camera and Scream

2010: Lights, Camera and Scream was een show tijdens de Halloween Fright Nights 2010. De show was te zien in het themagebied Sherwood Forest en was een vervolg op de Try or Die show uit 2008.

Miss Brandi Camazotz Live

2010: Miss Brandi Camazotz Live was een muzikale show tijdens de Halloween Fright Nights 2010. De show was te zien in het themagebied Mexico met in de hoofdrol Miss Brandi Russell.

Mortified

2011: In Mortified Ging Professor Mortis de Halloween Fright Nights te redden en ervoor zorgen dat Eddie de Clown weer de oude zal zijn. Deze show was drie keer per avond te zien op het hoofdpodium.

Mortis: Dreamcatcher

2012: Professor Mortis ging in deze show opzoek naar de werking van het menselijk brein in slapende toestand. Deze show was te zien in Sherwood Forest.

Personages[bewerken]

Elk jaar is er een verhaallijn bij de Halloween Fright Nights. Deze verhaallijn wordt ondersteund door verschillende personages. Hieronder staan verschillende personages die tijdens de Halloween Fright Nights voor zijn gekomen.

Professor Mortis[bewerken]

Professor Mortis is een nieuw karakter sinds 2011 en tevens de hoofdpersoon van de Halloween Fright Nights 2011. Hij bood zijn hulp aan toen bleek dat Eddie té lief werd. Mortis las dit in de krant en besloot actie te ondernemen. Tijdens een gesprek bij de directie van het park, beloofde Professor Mortis dat hij de Fright Nights enger zou gaan maken. Dit wil hij gaan doen door Eddie "beter" te maken zodat hij weer angstaanjagend is voor de Fright Nights van 2011. Daarbij roept hij de hulp in van de bezoekers door een zogenaamde scaretest te doen op internet. In deze test meet hij de angst van de bezoekers. In de show op het park was te zien hoe Professor Mortis door middel van een "Mortified-machine" Eddie weer enger maakt dan ooit tevoren. In 2012 diende Professor Mortis niet meer als het hoofdpersonage en nam Eddie de Clown deze rol weer van hem over. Mortis verdween niet. In 2012 had hij een show, ook het spookhuis Psycho Shock wat op hem gebaseerd was is nog steeds aanwezig.

Eddie de Clown[bewerken]

Eddie is een horrorclown, dé opvolger van Dr. Shock. Eddie werd in 2007 gecreëerd door Dr. Shock, die zijn eigen leven gaf, en werd vanaf dat moment het nieuwe icoon van de Halloween Fright Nights. Zelf wilde Eddie dé horrorclown van Nederland worden. In 2008 is er een korte film gemaakt: Eddie the Movie. In de film speelden onder andere: Levi van Kempen, Joris Putman en Bonnie St. Claire. Eddie presenteerde tijdens de Halloween Fright Nights 2008 de Eddie's Try or Die show. In deze show daagde hij bezoekers uit om geconfronteerd te worden met hun ergste nachtmerries. In 2009 speelde hij een kleine rol in de Eddie's Back in Town show. Eddie liet hier met heel veel vuurwerk en special effects zien dat hij terug is, waarna hij verkondigde dat de Halloween Fright Nights in 2010, 10 jaar bestaan en dus spectaculairder zouden worden dan ooit.

2010 is het jaar dat Eddie met name de lolbroek uithangt, samen met Beetlejuice, in een golfkar, het park doorrijd en op de foto gaat met de parkgasten. Eddie is overal en nergens. In 2011 veranderde Eddie, hij werd 'poeslief'. Maar Professor Mortis heeft Eddie in behandeling zodat hij weer de oude kan zijn op de Halloween Fright Nights 2011. In 2012 kwam Eddie terug, er waren zogenaamde tapes gevonden met daarop "Eddie's kerst" en "Eddie's nieuwjaar". Eddie de Clown is al ruim 6 jaar het icoon van de Halloween Fright Nights.

Dr. Shock[bewerken]

In 2006 had hij zijn eigen shows met als doel: zijn dochter Cindy terug tot leven wekken. Hiervoor had hij angst nodig van de bezoekers. Het experiment lukt uiteindelijk ook, door de bezoekers te laten schrikken met een groot leger van monsters en spookhuizen. In 2007 is het leger van monsters zo groot geworden dat hij een nieuwe leider zoekt. Hij komt achter een nieuwe formule. Hij moet angst verzamelen en zichzelf opofferen om de nieuwe leider te creëren. Dr. Shock lukt dit uiteindelijk en hij creëert Eddie de clown. Eddie laat Dr. Shock verdwijnen en sindsdien is er niks meer vernomen van Dr. Shock. Dit personage werd vertolkt door Marcel Willems, van 2005 tot 2007. Na zijn verdwijning gaan er elk jaar voor de Fright Nights geruchten rond dat Dr. Shock terug zou keren uit de dood. Deze geruchten zijn nog nooit tot werkelijkheid gebleken.

Helga[bewerken]

Helga was de assistente van Dr. Shock en hielp Dr. Shock bij zijn experimenten. Ze vindt Dr. Shock leuk en tijdens de Halloween Fright Nights van 2007 dacht zij zelfs dat Dr. Shock met haar wilde trouwen. In 2012 is Helga de assistente van Professor Mortis. Vermoedelijk is Helga door Professor Mortis vermoord op het einde van de show: Mortis Dreamcatcher.

Cindy[bewerken]

Cindy is de dochter van Dr. Shock. Cindy kwam alleen tijdens de Halloween Fright Nights van 2007 in het verhaal voor. Ze was aan het spelen met een experiment van haar vader. Ze maakte het toen stuk en Helga werd toen boos op haar. Helga en Cindy waren jaloers op elkaar.

Beetlejuice[bewerken]

Beetlejuice is een geest uit het dodenrijk. Hij heeft van 2008 t/m 2010 een eigen show gehad tijdens de Halloween Fright Nights in het toenmalige Walibi World, nu Walibi Holland. Als men Beetlejuice zijn naam drie keer uitspreekt verdwijnt hij. Doet men dat nog een keer dan komt hij weer tevoorschijn. Hij ging in 2009 samen met Eddie (en tijdens één avond van de Halloween Fright Nights ook met Gravedigger erbij) het park door met een golfkarretje om de kinderen te waarschuwen dat het evenement eng kan zijn. Ook in 2010 is de golfkar prominent aanwezig. 2010 is ook het laatste jaar dat de "Beetlejuice show" te zien is geweest. In 2011 is Beetlejuice tijdens de laatste twee dagen van de Halloween Fright Nights nog aanwezig geweest als fotokarakter en speelde hij eenmalig de rol van assistent Rigor in de op één na laatst opgevoerde themashow van dat jaar: Mortified.

Bride of Frankenstein[bewerken]

De Bride of Frankenstein, door Beetlejuice kortweg Bride genoemd, is de vrouw en manager van Beetlejuice, hij lijkt echter niet erg blij te zijn met de relatie met haar. Samen met Beetlejuice speelde zij in de Beetlejuice show. Deze show heeft tot 2010 gespeeld in Sherwood forrest.

Rigor[bewerken]

Rigor is de assistent van Professor Mortis tijdens de Halloween Fright Nights 2011. Rigor assisteert de patiënten van Mortis tijdens de parkshow Mortified. Tijdens de een na laatste keer dat deze show werd opgevoerd nam het Halloween Fright Nights karakter Beetlejuice deze rol op zich.

Mokkeltje[bewerken]

Mokkeltje is de assistente van Eddie de clown tijdens de Fright Nights van 2009. Eddie weet eigenlijk niet hoe zijn assistente heet, dus noemt haar maar Mokkeltje. Mokkeltje komt voor in de Eddie's Back in Town show. In deze show wordt Mokkeltje vermoord door de Gravedigger. Mokkeltje is ook te zien tijdens Meet 'n Freak, waarbij de bezoeker op de foto kan met Eddie en de Gravedigger. Mokkeltje maakte een foto voor de bezoeker.

The Gravedigger[bewerken]

The Gravedigger is een nieuw personage tijdens de Halloween Fright Nights van 2009. Hij is de enige begrafenis ondernemer van Nederland die voor zijn eigen lijken zorgt. Dat doet hij met een bats waar hij bovenop een taser heeft bevestigd. De rol van Gravedigger werd in 2009 vertolkt door Harold Verwoert.

Verdwenen personages[bewerken]

 • Dokter Elecktron. 2000 t/m 2002
 • Koningin van de nacht. 2003 t/m 2004
 • Dokter Shock. 2005 t/m 2007
 • Cindy. 2006 t/m 2007
 • Helga. 2005 t/m 2012
 • Gravedigger, 2009
 • Mokkeltje, 2009
 • Bride of Frankenstein, 2008 t/m 2010
 • Beetlejuice 2008 t/m 2010, 2011(eenmalig optreden bij show: Mortified)
 • Professor Mortis. 2011 t/m 2012

Multimedia[bewerken]

Eddie the Movie (2008)[bewerken]

Eddie de clown heeft naar aanleiding van de Halloween Fright Nights in 2008 een korte film gemaakt.

Eddie's Back in Town (2009)[bewerken]

In 2009 maakt Eddie de clown een videoclip. De clip is een ode aan de videoclip van Michael Jacksons Thriller. Dit was dan ook een eerbetoon aan de pas overleden zanger. De choreografie werd gemaakt door choreograaf Ivo Chundro. Het scenario is geschreven door John Ruisch en Rudy Hellewegen.

In de videoclip zijn cameo's weggelegd voor diverse bekende Nederlanders waaronder: Marijke Helwegen, Jasmine Sendar, Curt Fortin, Carolina Dijkhuizen, Sander Janson, Menno de Boer, Tamara Brinkman en Ellen ten Damme. Hiernaast waren in de dance-break vele "bekende" dansers terug te zien die hun bekendheid te danken hebben aan musicals en tv-programma's als So You Think You Can Dance en Dancing Queen.

Het nummer Eddie's Back in Town is geschreven en gezongen door Harold Verwoert onder de naam Gravedigger.

Project 2010[bewerken]

In project 2010 was het mogelijk op Hyves een filmpje te bekijken waarin de kijker als hyver de hoofdrol speelt.

Project 2011[bewerken]

Project 2011 was verdeeld in twee delen, en ging over de doorgang van de Halloween Fright Nights en tevens over het introduceren van een nieuw personage.

Part I Halloween Fright Nights in gevaar!

Part II Halloween Fright Nights gaat door!

Eddie´s Holidays[bewerken]

In 2012 gaat het over een drietal jongens dat stiekem het spookhuis Alice in Horrorland betreedt. In het spookhuis treffen ze een doos vol videobanden aan met daarop labels van Eddie de clown tijdens verschillende feestdagen in verschillende jaren. Op dat moment worden ze achterna gezeten door een medewerker. Als ze zijn ontkomen vertellen ze de video's online te gaan zetten, op dat moment stopt het filmpje. De officiële 'Walibi Holland' Facebookpagina plaatst een bewakingscamera filmpje waarin je de jongens de ingang van het spookhuis ziet betreden.

Er zijn in het totaal vier filmpjes verschenen op de site van de Halloween Fright Nights. Alle filmpjes komen waarschijnlijk van de videobanden van de hierboven genoemde jongens en gaan over de kinderjaren van Eddie. In de filmpjes is te zien hoe kleine Eddie de feestdagen heeft beleefd. Nadat er een tijdsprong wordt gemaakt, is er te zien hoe Eddie de Clown wraak neemt op de Kerstman, Valentijnsdag, Nieuwjaar en Sinterklaas.

Are you number 13?[bewerken]

Om het dertienjarig bestaan van Halloween Fright Nights te vieren heeft Eddie 12 mensen de dood in gejaagd. Are you Eddie’s next victim?

Première Party Halloween Fright Nights[bewerken]

2008: Op vrijdag 10 oktober 2008 was er in Walibi Holland een speciale Première Party voor de Halloween Fright Nights. Dit werd georganiseerd door Walibi Holland zelf, Slam!FM en Veronica Magazine. Dit feest werd gehouden voordat de gewone Halloween Fright Nights op zaterdag 11 oktober 2008 van start gingen. Het feest duurde van 18.00 tot en met 23.00. Alle attracties en Haunted Houses in Walibi Holland waren open. Verder waren er tussen 20.00 en 23.00 ook drie dj's te horen namelijk: Daniël Lippens, Leo van der Weijden en Mental Theo. Ook werd het radioprogramma van Slam!FM The Creepshow live uitgezonden vanuit Walibi Holland. En het spel Dead Space van Electronic Arts werd gelanceerd. De kaartjes voor dit feest kostten 20 euro (exclusief toegang voor de Haunted Houeses) en waren te koop via de website van de Halloween Fright Nights.

2009: De Première Party van de Halloween Fright Nights 2009 werd onder andere geopend door bekende Nederlander Marijke Helwegen.

2010: Patricia Paay opende de Halloween Fright Nights en hiermee ook "The Villa". The Villa is volgens de bezoekers het engste spookhuis van de Fright Nights. In dit spookhuis loopt men namelijk door verschillende locaties uit horrorfilms (o.a. Saw, Scream, The Grudge, Child's Play).

2011: "De Diva's, Patricia Paay, Tatjana Simic en Patty Brard openden, onder leiding van Professor Mortis, de Fright Nights en hierbij ook het nieuwe haunted house "Psychoshock". Tevens was er tegelijkertijd een Scare Camp georganiseerd door Walibi. Door middel van een prijsvraag werden de deelnemers van dit kamp gekozen.

2012: De première was op 11 oktober.

Sluiting van het park[bewerken]

Tijdens de Halloween Fright Nights op zaterdag 18 oktober 2008 moest Walibi Holland voor het eerst haar deuren sluiten voor nieuwe bezoekers. Er kwamen te veel mensen op dit evenement af zodat het te druk werd in het park. Voorzichtige schattingen zeggen dat er meer dan 20.000 mensen in het park waren. Een week later op zaterdag 25 oktober moest Walibi Holland alweer haar poorten sluiten voor nieuwe bezoekers. Dit werd ook veroorzaakt door de Halloween Fright Nights. Op andere dagen was het tijdens de Halloween Fright Nights minder druk. Bij de Halloween Fright Nights in 2009 heeft Walibi Holland diverse maatregelen genomen, om ervoor te zorgen dat de drukte goed te verwerken viel. Zo heeft men een mobiel restaurant geplaatst en echte paden aangelegd.

In 2011 waren er ruim 21.000 gasten aanwezig op het park tijdens de drukste avond.

Ook op 27 oktober 2012 heeft Walibi moeten besluiten om bezoekers de toegang tot het park te ontzeggen wegens de enorme drukte. Zelfs mensen die hun kaarten online hadden besteld mochten het park niet meer betreden. Tevens waren op die dag alle kaarten voor de Haunted Houses uitverkocht.

Externe links[bewerken]