Heathrow Terminal 4 (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Heathrow Terminal 4
Plaats London Heathrow Airport
District (borough) London Borough of Hillingdon
Diensten
Beheerd door London Underground
Eigendom van London Underground
Aantal perrons in gebruik 1
Transport for London
Zone 6
In-/uitstappers 2006 1,945 miljoen
In-/uitstappers 2007 2,11 miljoen
In-/uitstappers 2008 1,17 miljoen
Geschiedenis
Belangrijke data Opening 1986
Piccadilly T5 Extension.JPG
Transport for London - Lijst metrostations
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Heathrow Terminal 4 of T4 is een station van de metro van Londen aan de Piccadilly Line onder terminal 4 van de luchthaven Heathrow. Dit is het tweede station op de luchthaven, Heathrow Terminals 1,2,3 was het eerste station. In 2008 wordt het derde station, Heathrow Terminal 5 geopend.

Toekomst[bewerken]

De lijn naar Terminal 5 is al aangelegd, treinen rijden nu leeg over de lijn om de beveiliging te testen. Vanaf maart 2008 zullen er Piccadilly Line-treinen over het nieuwe traject kunnen rijden. Terminal 5 zal dan het zuidelijkste eindpunt van de metrolijn zijn. Op de huidige lijn is er een keerlus ter hoogte van de eerste drie terminals. De lus blijft bestaan, alleen zullen meerdere treinen dienstdoen naar het nieuwe eindpunt. De toekomstige dienstregeling zal er dan als volgt uit zien.

  • De helft van de treinen naar het vliegveld zal eindigen op het nieuwe station. Ze vervoeren de passagiers langs Hatton Cross en Heathrow Terminal 1,2,3. Daarna eindigt de trein bij Heathrow Terminal 5.
  • De andere helft van de treinen zal via de keerlus terugkeren naar Cockfosters. De trein zal dienstdoen via Hatton Cross, Terminal 4 en Terminal 1,2,3. Daarna vervolgt de trein de reis via Hatton Cross de reis in oostelijke richting.
  • Heathrow Express zal echter ook Terminal 5 als eindpunt krijgen. Heathrow Connect zal dan het huidige eindpunt van Heathrow Express gaan overnemen. Tot maart 2008 zal Heathrow Express nog normaal eindigen op Heathrow Terminal 4
Heathrow Terminal 4 tube entrance.JPG