Hell's Kitchen (Manhattan)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hell's Kitchen
Wijk van New York City
Locatie
Kerngegevens
Gemeente New York City
Stadsdeel Manhattan
9th Avenue uitkijkend op het Time Warner Center en Hearst Tower

Hell's Kitchen, ook bekend als Clinton en Midtown West, is een buurt op Manhattan, New York City die het gebied tussen 34th Street en 57th Street omvat, vanaf 8th Avenue tot aan de Hudson.

In de buurt vindt men transportinfrastructuur, zieken- en warenhuizen voor Midtown Manhattan zakendistrict. Haar kranige reputatie zorgde er voor dat de vastgoedprijzen, tot vrij recent, lager bleven dan de meeste delen van Manhattan.

Doorheen de geschiedenis speelde Hell’s Kitchen een prominente rol in de New Yorkse onderwereld, vooral in de Iers-Amerikaanse georganiseerde misdaadkringen. Gangsters als Owney Madden, smokkelaars als Bill Dwyer, en Westies leiders als James Coonan en Mickey Featherstone kwamen uit Hell’s Kitchen. De ruwe tijden op de West Side zijn prominent aanwezig in de verhalen van Damon Runyon. De conflicten tussen Puerto Ricanen en de Ieren liggen aan de basis van de West Side Story.

Eens een bastion van de arme Ierse arbeidersklasse heeft Hell’s Kitchen de laatste jaren een enorme verbetering ondergaan door de nabijheid van Midtown. Een groot aantal acteurs hebben in de buurt gewoond door de nabijheid van de Broadway theaters en een acteurschool.

Geboren in Hell's Kitchen[bewerken]

  • Josh Peck (10 november 1986), acteur, zanger en cabaretier