Henk Bres

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Henk Bres (Den Haag, 29 augustus 1952) is een Nederlandse mediapersoonlijkheid. Hij werd vooral bekend door zijn optreden als deelnemer in het discussieprogramma Het Lagerhuis van de VARA. Hij was werkzaam als seksclubhouder en taxichauffeur en is fervent aanhanger van ADO Den Haag.

Bres was deelnemer aan programma's als Waku Waku (KRO), Kopspijkers (VARA), Big Brother VIPS (Veronica), Bobo's in the Bush (Yorin; 2003) en BNN presenteert AVRO's Sterrenslag in de Sneeuw (BNN, 2005). Ook was hij coach van Rens Vrolijk, een krachtsporter die tussen 1990 en 1995 deelnam aan de wedstrijd van het televisieprogramma Sterkste Man van Nederland (RTL 7).

Momenteel is Bres werkzaam bij Den Haag FM 92.0, de lokale omroep van Den Haag. Hier werkt hij mee aan het programma "De Start van de nacht". Op werkdagen was Bres te horen tussen 18 en 19 uur in het programma "Klessebres" samen met Sarah Ramos, maar dat is vanwege de bezuinigingen bij Den Haag FM gestopt. Ook presenteert hij samen met Kim Holland de erotische talkshow "Bres vs Holland". Verder schrijft Bres een wekelijkse column voor de weekkrant De Posthoorn.

In 2007 speelde Bres "De Slager" in Spetter! en het Romanov Raadsel.

In juli 2011 kwam hij in het nieuws omdat hij in het kader van het burgerinitiatief genoeg handtekeningen had verzameld om in de Tweede Kamer een debat over een verbod op vereniging MARTIJN aan te kunnen vragen. Dit werd door schrijver Anton Dautzenberg (zelf lid van MARTIJN) vergeleken met 'een heksenjacht'.

In 2012 speelde Bres zijn allereerste echte filmrol als barman in de Haagse Horror GRIMAS van regisseur Arjen Rooseboom.

Externe links[bewerken]