Henry Andrews (CSI)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Henry Andrews
CSI: Crime Scene Investigation-personage
Geslacht Man
Verjaardag 3 december
Stad Las Vegas
Baan Lab tech, Toxicologie
Huidige status in leven
Familie Oma
Gespeeld door Jon Wellner

Henry Andrews is een personage uit CSI: Crime Scene Investigation. Hij wordt gespeeld door Jon Wellner.

Biografie[bewerken]

Henry is de toxicologische specialist van het forensisch laboratorium van Las Vegas. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het identificeren van giftige stoffen. Hij heeft een indrukwekkende kennis van de dodelijke en schadelijke stoffen. Hij vertoont voortdurend een grote kennis van de giftige eigenschappen en effecten van stoffen.

Hij werkte aanvankelijk voor de dagploeg (zoals hij vertelt in de aflevering Iced), maar bleef maar verplaatst worden door Ecklie. Maar hij heeft intussen een meer vaste plaats in de nachtploeg verworven. In de aflevering Lab Rats heeft hij een prominente rol en is hij een aanzienlijke tijd in beeld in tegenstelling tot zijn eerdere, vaak kortstondige optredens. Wendy noemt hem een van David Hodges "Lemmings". Er wordt verondersteld, dat Hodges een groot deel van Henry's persoonlijke leven kent, zoals de dialoog hieronder doet vermoeden.

Henry: Ik heb een hoop werk te doen.
Hodges: Je bedoelt IMing je IJslandse penvriendin die denkt dat je eruit ziet als Warrick Brown omdat je zijn foto hebt gepost?
Henry: Hoe ...?
Hodges: Ik weet het gewoon.

Henry is ongehuwd. Hij biedt als grapje aan om met collega lab-tech en vingerafdrukken analist Mandy Webster te trouwen. Hij heeft verteld, dat zijn grootmoeder in een bejaardentehuis in Boca Raton in Florida woont. In "You Kill Me Hodges" proberen de laboranten de door Hodges bedachte moord senario's op te lossen, waarin in elk van de scenario's, Henry iets overkomt, Hodges schetst steeds een vrij nauwkeurig beeld. Henry geeft toe dat hij bang is voor Detective Jim Brass.

Henry is intelligent, vriendelijk en goedhartig. In sommige gevallen lijkt hij hoog gespannen. Hij is analytisch en kan informatie goed interpreteren, wat hem helpt de juiste conclusies te trekken en hem helpt de facetten van de menselijke natuur te begrijpen.

Henry heeft ook geprobeerd om een date met collega laborant Wendy Simms te krijgen, maar het blijkt dat Hodges probeert dit te verhinderen door hij auto te saboteren. En wanneer Henry naar de kleedkamer gaat, blijft hij aan zijn locker vastplakken. Waar hij ook Hodges van beschuldigd, alleen blijkt Wendy de echte schuldige te zijn. Wendy dacht dat ze Henry wel leuk vond, maar realiseerde zich dat Hodges degene is die ze wou. daarom lijmde ze Henry aan zijn locker vast zodat deze de date af zou zeggen. Wendy wil bekennen dat zij het lijm in de kast heeft gesmeerd, maar Hodges besluit de schuld om zich te nemen wat Wendy doet beseffen dat Hodges echt de ware voor haar is.