Herenstraat 10

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Herenstraat 10
Genre Drama
Hoofdrollen Ellen Vogel
Luc Lutz
Derek de Lint
Frederik de Groot
Cristel Braak
Bram van der Vlugt
Willeke van Ammelrooy
Rudi Falkenhagen
Guus Hermus
Regie John van de Rest
Scenario Hans Keuls
Muziek Pieter Verlinden
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Joop van den Ende
Uitzendingen
Start 3 december 1983
Einde 14 januari 1984
Afleveringen 7
Seizoenen 1
Netwerk of omroep TROS
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Herenstraat 10 was een Nederlandse televisieserie die in 1983 werd opgenomen en eind 1983 en begin 1984 uitgezonden door de TROS.

Samenvatting: In Herenstraat 10 maken we kennis met de familie Van Laar wonend in 't Gooi op Herenstraat 10. Louis van Laar heeft deze villa geërfd van zijn vader, oprichter van familiebedrijf 'L.G. van Laar', Wijnkopers sinds 1890. Donkere wolken dreigen zich uit het niets boven het gezin te stapelen als ineens Gerard van Laar ten tonele verschijnt als de rijke oom uit Amerika. Tot verbazing van zijn vriendin Leonie en tot woede van een onthutste Emmy wordt Gerard de compagnon van Louis, die geen andere mogelijkheid ziet om een faillissement van wijnhandel en privé-bezit te voorkomen.

Herenstraat 10 werd geschreven door Hans Keuls, geregisseerd door John van de Rest en geproduceerd door Joop van den Ende TV-Producties BV. Grote namen als Derek de Lint, Willeke van Ammelrooy en Rudi Falkenhagen spelen mee.

In 2005 werd de serie uitgebracht op dvd.

De serie werd opgenomen aan de Eemnesserweg 38 te Blaricum, de locatie van de buitenplaats Jagtlust.[1] De serie had zowel video als film opnames.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen

Bijrollen

Gastrollen