Het sehks-schandaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het sehks-schandaal is het 12de album in de stripreeks van F.C. De Kampioenen, getekend door Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden. De strip werd uitgegeven door Standaard Uitgeverij in 2000.

Het verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het verhaal start met Boma's dromen over zijn persoonlijke harem, en Carmen die hem ruw wakker maakt. Maar goed ook want Boma moet dringend naar zijn afspraak met de Oekraïense voetbalmanager Notinov Sehks, die veel geld over heeft om Marcske als sterspeler over te kopen voor zijn ploeg FC Tsjernobyl. Zowel Marc zelf als de ploeg zou aan de transfer geld overhouden en Sehks suggereert zelfs extra geld te pompen in de voetbalploeg op langere termijn. De man zwaait met een lovend artikel over Marks voetbalkwaliteiten uit de Publi-Time, een artikel dat Bieke over Marc geschreven heeft.

Iedereen trapt in de val van het vele geld waarmee gezwaaid wordt, BTW ziet mogelijkheden voor een restaurant in het nieuwe stadium dat gebouwd zou worden, alle spelersvrouwen willen dat hun man ook een lucratief contract zou vastkrijgen en nadat Boma en vooral BTW Marcske hebben overtuigd worden de contracten getekend. Vanaf dan doen de handlangers van Sehks evenwel er alles aan om Marcske een ongeluk te doen krijgen, zodat ze met verzekeringsfraude veel geld kunnen incasseren. Marcske overleeft echter elke aanslag en uiteindelijk kan politie-inspecteur Porei de hele bende Oekraïense fraudeurs inrekenen.

Hoofdpersonages[bewerken | brontekst bewerken]

Gastrollen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Notinov Sehks
  • Ivan Ivanovitch
  • Politie-inspecteur Porei