Homblières

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Homblières
Gemeente in Frankrijk Vlag van Frankrijk
Homblières (Frankrijk)
Homblières
Situering
Regio Hauts-de-France
Departement Aisne (02)
Arrondissement Saint-Quentin
Kanton Saint-Quentin-3
Coördinaten 49° 51′ NB, 3° 22′ OL
Algemeen
Oppervlakte 14,29 km²
Inwoners
(1 januari 2021)
1.433[1]
(100 inw./km²)
Overig
Postcode 02720
Netnummer 72 - 135
INSEE-code 02383
Detailkaart
[[Bestand:Sjabloon:Positiekaart Frankrijk Aisne|266px|class=notpageimage|Homblières (Sjabloon:Positiekaart Frankrijk Aisne)]]
<div style="position: absolute; z-index: 2;

top: Fout in uitdrukking: Onbekend leesteken "[".%;

left: Fout in uitdrukking: Onbekend leesteken "[".%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;"><div style="position: relative; text-align: center; left: -Fout in uitdrukking: Onbekend leesteken "[".px; top: -Fout in uitdrukking: Onbekend leesteken "[".px; width: Sjabloon:Positiekaart Frankrijk Aisnepx; font-size: Sjabloon:Positiekaart Frankrijk Aisnepx; line-height:0;">[[Bestand:Sjabloon:Positiekaart Frankrijk Aisne|Sjabloon:Positiekaart Frankrijk AisnexSjabloon:Positiekaart Frankrijk Aisnepx|link=|Homblières]]
Locatie in Frankrijk Aisne
Foto's
Portaal  Portaalicoon   Frankrijk

Homblières is een gemeente in het Franse departement Aisne (regio Hauts-de-France). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Saint-Quentin. Homblières telde op 1 januari 2021 1.433[1] inwoners.

Homblières is gelegen 5 km ten noorden van de stad Saint-Quentin (70.000 inwoners). Homblières is sterk georiënteerd op de landbouw, met productie van suikerbieten en granen. Het dorp wordt doorsneden door de departementale weg. Aan de rand van het dorp ligt een kleine camping. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog is een wapenstilstand afgesloten in een behouden woning.

Geografie[bewerken | brontekst bewerken]

De oppervlakte van Homblières bedroeg op 1 januari 2021 14,29 vierkante kilometer; de bevolkingsdichtheid was toen 100,3 inwoners per km².

De onderstaande kaart toont de ligging van Homblières met de belangrijkste infrastructuur en aangrenzende gemeenten.

Demografie[bewerken | brontekst bewerken]

Onderstaande figuur toont het verloop van het inwonertal (bron: INSEE-tellingen).

Vanwege een beveiligingsprobleem met de MediaWiki Graph-software is het momenteel niet mogelijk deze grafiek weer te geven. Zodra de software is bijgewerkt zal de grafiek vanzelf weer zichtbaar worden.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Homblières van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.