Hopsin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hopsin
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Volledige naam Marcus Jamal Hopson
Geboren 18 juli 1985
Panorama City, Los Angeles, Californië
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2003 - heden
Genre(s) Rap, hiphop
Beroep(en) Rapper
Instrument(en) Vocalen
Label(s) Funk Volume
Verwante artiesten SwizZz, Dizzy Wright, Jarren Benton, DJ Hoppa, Tech N9ne, B.o.B
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Marcus Jamal Hopson (Los Angeles, 18 juli 1985), beter bekend onder zijn pseudoniem Hopsin, is een Amerikaanse rapper uit Los Angeles.

In 2007 kreeg hij een record deal te pakken bij het label van Eazy-E; Ruthless Records. Bij dit label bracht hij zijn eerste album Gazing at the Moonlight uit maar al snel ging Hopsin in conflict met Tomica Wright, de weduwe van Eazy-E. Hopsin voelde zich niet voldoende (financieel) gesteund. Hij verliet Ruthless en hij richtte zijn eigen onafhankelijke label Funk Volume op samen met Damien Ritter, broer van huidig Funk Volume-artiest SwizZz.

Het conflict met Ruthless Records was een van zijn grootste inspiraties voor zijn tweede album Raw. Met Raw brak hij door in de undergroundscene door het veelvuldig op de korrel nemen van mainstream rappers als Lil Wayne, Drake, Bow Wow, Soulja Boy, etc. Sag My Pants, dat 29 miljoen hits heeft op YouTube, en Nocturnal Rainbows zijn de meest succesvolste nummers die op Raw staan.

Nadat hij op zijn tour was, bracht Hopsin in de zomer van 2011 zijn 4de nummer in zijn "Ill mind of Hopsin"-reeks uit, waarin hij onder andere Tyler, the Creator hevig dist. Het leverde Hopsin veel publiciteit op en ook dit filmpje werd meer dan 20 miljoen keer bekeken sinds zijn upload.

Momenteel werkt Hopsin aan zijn derde album dat Knock Madness zal gaan heten. Hopsin zei dat hij op dat album niet meer zal verwijzen naar zijn conflict met Tomica Wright. Ook bracht hij midden maart Hop Madness uit, wat 3 maanden na zijn release 2 miljoen keer bekeken is op YouTube.