Horsterweg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.
Horsterweg
Buurtschap in Nederland Vlag van Nederland
Horsterweg (Limburg)
Horsterweg
Situering
Provincie Vlag Limburg Limburg
Gemeente Vlag Venlo Venlo
Coördinaten 51° 23′ NB, 6° 9′ OL
Portaal  Portaalicoon   Nederland

Horsterweg (streektaal: d'n Horsterwaeg) is een buurt in de gemeente Venlo, in de Nederlandse provincie Limburg.

De buurt ligt zuidelijk in de wijk Trade-Port en bestaat uit de Horsterweg met woningen in lintbebouwing en enkele straten aan weerszijden van de Horsterweg.

De buurt Horsterweg wordt grofweg omsloten door de spoorlijn Venlo - Eindhoven in het zuidwesten, de Groot Bollerweg in het noorden, de Venrayseweg in het noordoosten en de Kazernestraat in het oosten. De enige industrie in het gebied is een fabriek, het hoofdkantoor van Leolux, en wat kleinschalige industrie. Zuidoostelijk grenst het Kazernekwartier met de voormalige Frederik Hendrikkazerne aan de buurt. De Horsterweg liep vroeger noordelijk van de buurt tot aan de Jachthavenweg door; in het oosten eindigt de weg bij de Venrayseweg.