Hugo Metsers (1968)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Hugo Metsers III)
Hugo Metsers Jr.
Hugo Metsers bij Caz
Algemene informatie
Volledige naam Hugo Hector Hans Guido Gerson Metsers
Geboortenaam Hugo Metsers
Geboren 12 september 1968
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Pseudoniem Hugo Metsers III
Jaren actief 1992–heden
Beroep acteur, regisseur
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Hugo Hector Hans Guido Gerson Metsers (Amsterdam, 12 september 1968) is een Nederlands acteur en regisseur. Hij wordt ter onderscheiding van zijn vader soms aangeduid als Hugo Metsers III of Hugo Metsers jr.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Metsers werd geboren als zoon van de acteur Hugo Metsers en de actrice Maartje Seyferth. Het slechte huwelijk van zijn ouders leidde in 1972 tot een echtscheiding. Zijn vader hertrouwde met de actrice Pleuni Touw. Metsers bleef bij zijn moeder wonen.

Zijn grote doorbraak bij een breed publiek kwam door de televisieserie Diamant waarin hij Boris van Tellingen speelde, de luie zoon van een diamantair die een incestueuze relatie heeft met zijn zusje. Daarna speelde hij in veel andere series, films en toneelstukken, waarvan vooral zijn rol van Marcus Sanders in de serie Goede tijden, slechte tijden en John van Kooijk in Band of Brothers opvielen. In 2007 was hij te zien in de Nickelodeon serie Het Huis Anubis als geschiedenisleraar Wolf Rensen en als schurk Raven van Prijze.

In 2005 richtte Metsers 'faaam' op, de eerste Nederlandse opleiding voor filmacteren, later omgedoopt tot de 'opleiding Filmacteur', met als doel het Nederlandse filmacteren te professionaliseren, faaam is gevestigd in het Mediacollege Amsterdam, locatie Contactweg.

Metsers regisseerde vele commercials, bedrijfsfilmpjes, documentaires en werkt aan zijn debuut als speelfilmregisseur. Hij was een van de deelnemers aan het eerste seizoen van de remake van het televisieprogramma Fort Boyard in 2011. Hij was tevens kandidaat bij het programma De schat van de Oranje.

Controverse[bewerken | brontekst bewerken]

In februari 2022 raakten Hugo Metsers en acteeropleiding Faaam in opspraak na tientallen meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij dagblad de Volkskrant.[1] Metsers heeft de aantijgingen ontkend. Daarbij zegt hij dat er in 2020 een vertrouwenspersoon is aangesteld bij Faaam en dat er sindsdien "0 incidenten" zijn geweest.[2]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]