Hyde FC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Hyde FC was een Engelse voetbalclub uit Hyde, Cheshire (nu Greater Manchester) en werd opgericht in 1885.

De club staat geboekstaafd in de geschiedenis als club die de zwaarste nederlaag geleden heeft in het Engelse competitievoetbal. Op 15 oktober 1887 verloor Hyde met maar liefst 0-26 in de eerste ronde van de FA Cup tegen Preston North End, dat 2 jaar later de allereerste landskampioen zou worden. Doelman bij Hyde was toen Charles Bunyan, de latere bondscoach van het Zweeds en het Belgisch voetbalelftal.

In 1889 was de club medeoprichter van de Lancashire League maar verliet deze reeks na één seizoen en was dan medeoprichter van The Combination. Ook hier bleven ze maar één seizoen. Voor het seizoen 1906/07 sloot de club zich aan bij Second Division van de Lancashire Combination.

In 1906 fuseerde de club met Hyde St. George’s en verhuisde naar het stadion Ewen Fields. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, in 1917 werd de club opgeheven. Twee jaar later werd Hyde United opgericht dat ook in Ewen Fields speelt. De club nam een nieuwe naam aan omdat Hyde FC zware schulden had en de nieuwe club deze niet wilde overnemen.