iDVD

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
iDVD
Ontwikkelaar Apple Inc.
Recentste versie 7.1.2 
(11 juli 2011)
Besturingssysteem Mac OS X
Categorie dvd-creatie
Licentie Propriëtair
Website www.apple.nl
Portaal  Portaalicoon   Informatica

IDVD is een inmiddels stopgezet computerprogramma voor Apple-computers om gerenderd videomateriaal op dvd te branden. IDVD is intussen aan versie 7 toe.

Dit programma brandt bijvoorbeeld het door iMovie, Final Cut express of Final Cut Pro aangeleverd videomateriaal op vrijwel alle dvd-media (dvd-r; -rw; +r; +rw). De uiteindelijke dvd ziet er bijna professioneel uit door het gebruik van dynamische effectgebieden, vele thema's en de integratie met de andere iLife-software.

IDVD maakt deel uit van iLife, een pakket programma's voor het bewerken en bewaren van digitale mediabestanden, zoals geluid en stilstaande en bewegende beelden. IDVD 7 werd meegeleverd bij iLife '09 en grotendeels ongewijzigd bij de winkelversie op dvd van iLife '11. Sedertdien biedt Apple zijn applicaties echter niet meer op optische schijven aan, maar hoofdzakelijk op de online app store. Apple heeft nagelaten om ook een versie van iDVD uit te brengen op de app store, waardoor de consument naar de dvd van iLife dient te zoeken.

De toekomst van iDVD is erg onzeker, omdat het geen grote updates heeft gekregen sinds versie 7 uit 2008, omdat Apple heeft nagelaten om het programma op de app store aan te bieden en gewoon omdat optische media steeds minder belangrijk worden en de huidige Macs ook geen optische stations meer hebben.