IGN

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
IGN
Type Entertainment
Taal Engels
Registratie Optioneel (gratis, betaald)
Eigenaar News Corporation
Auteur(s) Imagine Media
Opgericht 1996
Status Actief
URL http://www.ign.com/
Portaal  Portaalicoon   Media

IGN (voorheen Imagine Games Network) is een Amerikaanse entertainmentwebsite die zich richt op computerspellen, films, muziek en andere media. De website van IGN bestaat uit enkele kanalen die elk op zich nog een subdomein behandelen. Zo is bijvoorbeeld de site over computerspellen opgesplitst in kanalen voor Microsoft Windows, PlayStation 3, Wii U, Xbox 360, ...

IGN richt zich vooral tot mannen. Verder behoren GameStats, VE3D, TeamXbox, Vault Network en AskMen tot IGN. Ook het opgedoekte FilePlanet was onderdeel van IGN.

Geschiedenis[bewerken]

IGN Entertainment's voormalig hoofdkantoor in Brisbane, California.

In september 1996 werd Imagine Games Network opgericht door Jonathan Simpson-Bint. Het netwerk bestond oorspronkelijk uit vijf aparte websites dewelke eigendom waren van Imagine Media. : N64.com (later hernoemd naar ign64.com), PSXPower, Saturnworld, Next-Generation.com en Ultra Game Players Online. In 1998 werden alle websites van Imagine Media, op enkele uitzonderingen na zoals Next-Generation en Ultra Game Players Online, geconsolideerd tot de nieuwe IGN-website.

Puntensysteem beoordelingen[bewerken]

IGN maakt voornamelijk recensies en geeft daarbij punten aan het product. Dit puntensysteem werd door de loop der jaren enkele keren herbekeken.

september 1996 - augustus 2010[bewerken]

Punten werden gegeven op een schaal van 10 met intervallen van tienden. Een score kon lopen van 0,1 tot 10,0. Het totaal werd gegeven op basis van individuele aspecten van het spel zoals graphics, gameplay, muziek, algemene indruk, ... Het uiteindelijke cijfer is gebaseerd op het totale beeld van het spel en is niet berekend op basis van de indivduele aspecten.[1]

3 augustus 2010[bewerken]

Op 3 augustus 2010 maakte IGN bekend dat het puntensysteem werd aangepast. Vanaf nu worden scores gegeven met een maximum van 20, met intervallen van 0,5. Reeds gemaakte beoordelingen worden niet herberekend.

13 september 2012[bewerken]

IGN bracht het bericht dat de punten nu op een totaal van 100 worden gegeven met een interval van 1. Alle tot nu toe gemaakte beoordelingen zouden worden herberekend. Echter, niet veel later kwam bericht dat men terug een puntensysteem op 10 ging gebruiken, met een interval van 0,1[2].

Referenties[bewerken]

  1. IGN Ratings and Reviews Policy
  2. Reviews 2.0 - The Future of Reviews Starts Now