Ingeborg Sergeant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ingeborg
Ingeborg (2008)
Ingeborg (2008)
Algemene informatie
Volledige naam Ingeborg Thérèse Marguerite Sergeant
Geboren Menen, 15 oktober 1966
Land Vlag van België België
Werk
Genre(s) Levenslied
Beroep Zangeres en televisiefiguur
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Televisie

Ingeborg Thérèse Marguerite Sergeant (Menen, 15 oktober 1966) is een Belgische zangeres en televisiepresentator die optreedt onder de artiestennaam Ingeborg.

Sergeant studeerde aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Ze studeerde er onder meer samen met Stef Bos, waarmee ze toentertijd een relatie had. Met klasgenoot Myriam Bronzwaar richtte ze de cabaretgroep Zwiep en Brons op. Hiermee won ze in 1988 de juryprijs op het Leids cabaretfestival.[1] Later dat jaar nam ze voor West-Vlaanderen ook deel aan de Baccarabeker, waar ze de Sabam-prijs en de personalityprijs won.

In 1989 nam Sergeant deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisiesongfestival. Ze won met het nummer Door de wind en mocht België vertegenwoordigen in Lausanne, waar ze op de 19de plaats eindigde.

Vanaf 1990 ging Sergeant werken als televisiepresentator voor VTM. Ze presenteerde programma's, als Blind Date, All you need is love, De keuze van de kijker, Wondere Wereld, Ik wil je iets vertellen en Bluf!. Ze werd vooral bekend als gezicht van het bekende kinderprogramma Schuif Af!, dat ze van 1990 tot mei 2006 presenteerde.

Sinds 1999 is ze werkzaam als docent meditatie en yoga. Dat jaar kreeg ze van SKEPP De Skeptische Put, een prijs voor wie zich uitzonderlijk onkritisch heeft opgesteld en de popularisering van kennis en wetenschap totaal verkeerd heeft begrepen. Ze kreeg de prijs voor het presenteren van het VTM-programma Wondere wereld, dat over paranormale thema's ging.[2]

Sinds eind 2007 werkte ze als eindredacteur en presentator bij Vitaya en het digitaal kanaal Vitaliteit. Met het stopzetten van Vitaliteit eind maart 2012 kwam een eind aan haar televisiewerk.[3]

Sergeant is getrouwd en heeft een zoon.

Externe link[bewerken]

Portal.svg Portaal Yoga
Bronnen, noten en/of referenties
  1. Leids Cabaret Festival, 1988
  2. Ingeborg Sergeant. SKEPP Geraadpleegd op 9 juni 2014
  3. Met Vitaliteit verdwijnt ook Ingeborg van het scherm. Het Nieuwsblad (15 maart 2012) Geraadpleegd op 15 maart 2012