Intelligente transportsystemen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Intelligente transportsystemen (ITS) is een internationaal verzamelbegrip voor de toepassing van informatie en communicatie technologieën in transport infrastructuur en voertuigen om het verkeer veiliger, efficiënter, betrouwbaarder en milieuvriendelijker te maken. Wereldwijd groeit het gebruik van ITS om regelgeving van de overheid doelmatiger te handhaven, veiligheid te bevorderen, maar ook om reizigers te informeren, te sturen en te beprijzen. ITS vraagstukken gaan hierbij niet alleen over de techniek, maar juist ook over implementatie en organisatie van processen.

De wereldwijde interesse in ITS komt voort uit problemen veroorzaakt door verkeer en vervoer, zoals congestie, en een synergie van nieuwe informatie technologieën voor simulatie, real-time controle mogelijkheden en communicatie netwerken.

Belangrijke onderwerpen in het ITS-veld[bewerken]

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)[bewerken]

Systemen die de bestuurder van een auto helpen tijdens het rijden. De systemen moeten de auto en het verkeer in het algemeen veiliger maken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Adaptive cruise control (ACC)
  • Navigatiesystemen met TMC
  • Lane departure warning systemen (LDW)
  • Intelligent speed adaption (ISA)

Automated highway system (AHS)[bewerken]

Dit is de infrastructuur die het mogelijk maakt om voertuigen zonder bestuurder te laten rijden op een snelweg. Deze infrastructuur zorgt ervoor dat voertuigen op kortere afstand van elkaar kunnen rijden, waardoor de capaciteit van de weg verhoogd wordt. Een prototype van de infrastructuur is in 1991 getest in Californië. De huidige tendens is echter naar het investeren in intelligente voertuigen in plaats van in intelligente infrastructuur, waardoor verdere investeringen zijn uitgebleven. AHS maakt gebruik van sensoren in het voertuig, radars en V2V communicatie om zonder inspanningen van de bestuurder de voertuigen op de snelweg te organiseren.

Brake assist (BA of BAS)[bewerken]

Dit is een systeem dat de remkracht van voertuigen vergroot in noodgevallen. Onderzoek van Mercedes-Benz toonde in 1992 aan dat 90% van de bestuurders in noodsituaties niet hard genoeg kan remmen. BAS bemerkt of sprake is van een noodsituatie aan de snelheid waarmee het rempedaal ingedrukt wordt en verhoogt vervolgens automatisch de remkracht. Hierdoor kan de stopafstand tot wel 20% verminderd worden. De eerste introductie op de markt van BAS was in 1996 door Mercedes-Benz. Sinds 1998 is BAS standaard in alle Mercedessen. Volvo en BMW hebben dit voorbeeld gevolgd. Tegenwoordig is het BAS Plus-systeem voorhanden in Mercedes voertuigen, hierbij wordt radar gebruikt om de afstand tot de voertuigen te meten. Wanneer de afstand te klein wordt volgt een waarschuwingssignaal op het dashboard.

Dedicated Short Range Communications[bewerken]

Is een protocol voor draadloze communicatie over korte tot middellange afstand, speciaal ontworpen voor gebruik in verkeer. DSRC maakt communicatie tussen voertuigen en wegkant infrastructuur mogelijk. DSRC wordt in Europa op dit moment het meest gebruikt voor het heffen van tol. Andere toepassingsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld blue waves, virtual cones, elektronische parkeertoepassingen en waarschuwingen in de auto. DSRC werkt op de 5.8 GHz band.

Floating Car Data[bewerken]

Een methode om de snelheid van voertuigen op een wegsegment te meten. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de locatie, snelheid, richting en tijdinformatie van voertuigen. Floating Car Data is van groot belang voor de input voor reisinformatie en intelligente transportsystemen. Het voertuig werkt hierbij als een sensor voor informatie over onder andere files en reistijden. Floating Car Data kan voort komen uit:

  • Mobiele telefonie data (GSM, UMTS, GPRS): elke mobiele telefoon die aan staat zorgt voor anonieme data. Het grote voordeel van Floating Car Data via mobiele telefoons is dat geen extra hardware aangebracht hoeft te worden in de auto of weginfrastructuur.
  • GPS-gebaseerde data: auto’s worden uitgerust met een GPS-ontvanger. De data wordt vervolgens via radio of GSM-netwerk verstuurd.

Zie ook[bewerken]

  • VMS, voor het tonen van variabele boodschappen aan bestuurders
  • TMC, een technologie voor het doorsturen van gecodeerde verkeersinformatie naar navigatiesystemen
  • Telematica