Invitational

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Een Invitational golftoernooi is een golftoernooi met een speciale 'Invitational status'.

Professional spelers zijn ingedeeld in categorieën die gebaseerd zijn op hun prestaties in het verleden. Iedere Tour heeft een eigen lijst. Categorie 1 is de hoogste categorie.

Bij een normale Tour-wedstrijd kunnen alle spelers zich inschrijven. Afhankelijk van het aantal plaatsen in het toernooi en het aantal spelers dat zich wel of niet inschrijft, komen de lager geplaatste spelers minder vaak aan de beurt dan de hoger geplaatste spelers. Bij een Invitational worden meestal de (maximaal 80) hoogstgeplaatste spelers van het voorgaande seizoen uitgenodigd en wordt het spelersveld gecompleteerd met spelers die de commissie wil uitnodigen.

Op de Amerikaanse PGA Tour worden de bekendste Invitationals gespeeld maar ook andere landen erkennen de status, bijvoorbeeld:

PGA Tour[bewerken | brontekst bewerken]

Voorheen

PGA Holland Tour[bewerken | brontekst bewerken]

Japan Golf Tour[bewerken | brontekst bewerken]

Tour de las Americas[bewerken | brontekst bewerken]