Jacques Kloes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Jacques Kloes (Heemskerk, 5 maart 1948) is een Nederlands zanger.

Als zoon van een cafébaas komt hij via de jukebox in aanraking met de muziek. Hij speelt bij "Rocking Friends", "Black Ventures" en "Baby Rockers", tot dat in 1968 in Zaandam de band Take Five wordt opgericht. In 1970 wordt de naam veranderd in Dizzy Man's Band. Aanvankelijk speelt men muziek die door de blazers sectie overeenkomt met de stijl van "Chicago Transit Authority" en "Blood, Sweat & Tears". Mede door het rauwe geluid van Kloes. Als de eerste single "Tell Me I's Allright" flopt besluit de band het op een gemakkelijker in het gehoor liggend repertoire te kiezen. Heel geraffineerd wordt Creedence Clearwater Revival's "Down On The Corner" omgetoverd tot "Tickatoo" op 11 juli 1970 komt het in de Top 40 en een doorbraak is een feit. Kloes zou uiteindelijk 17 hitnoteringen met de Dizzy Man’s Band op zijn naam zetten waaronder de bekendste hits, The Show, The Opera, Rio en Matter of Facts zijn. Mony the phoney is een minder bekend lied van hen.

Als sommige groepsleden een progressiever geluid willen, ontstaan er diverse meningsverschillen. Dit heeft tot gevolg dat Kloes er in 1978 uitstapt om een solocarrière te beginnen. Met zijn vertrek was het min of meer afgelopen met de Dizzy Man's Band.

Hij scoort in 1979 nog een hitje met, het samen met Patricia Paay gezongen nummer "You Make It Allright". In 1980 maakt hij nog de singles "Don't Break My Heart" en "Geronimo's Cadillac" echter zonder succes. In 1992 staat hij nog twee keer in de hitlijsten met bescheiden hits "Once Or Twice" en een Nederlandstalig nummer "Fantastische vrouw". Vervolgens stopt hij met muziek en begint een kroeg.

In 1996 vervangt Jacques de zanger Marcel Wessel bij het duo "The Showbusters". Samen met Johan Bouquet vormt hij nu The Showbusters en zij treden nog steeds op met enkele oud-collega's van Dizzy Man's Band.

Tegenwoordig woont hij in Wijk aan Zee.

Externe links[bewerken]