Jake Johnson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jake Johnson
Jake Johnson in 2012
Algemene informatie
Geboren 28 mei 1978
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2006 - heden
Beroep Acteur, komiek
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Jake Johnson (Evanston (Illinois), 28 mei 1978) is een Amerikaans acteur en komiek, vooral bekend door zijn vertolking van het personage Nick Miller in de televisieserie New Girl. Johnson had tevens een rol in de romantische komedie Paper Heart (2009).

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Johnson werd geboren in Evanston, een buitenwijk van Chicago. Hij werd grootgebracht door zijn alleenstaande moeder, een kunstenares. Hij groeide op in Evanston, Winnetka, Lincoln Park en Rogers Park en studeerde af van de New Trier High School. Voordat Johnson naar New York verhuisde, studeerde hij aan de Universiteit van Iowa. Uiteindelijk verhuisde hij naar Los Angeles. Johnson en Eric Edelstein hebben samen als komedie duo opgetreden in een show genaamd This is my friend.

Johnson verscheen in meerdere televisieseries tussen 2006 en 2010, waaronder met een gastrol in Curb your Enthusiasm, Lie to me en Flashforward. In 2010 speelde hij ook in Steel Train.

In 2011 speelde hij in de romantische komedie No Strings Attached met Natalie Portman en Ashton Kutcher. Hij had ook een vaste rol in de komische serie New Girl, genomineerd voor Most Exciting New Series. De serie van Fox werd positief ontvangen onder een miljoenenpubliek. Sinds 2019 speelt hij een van de hoofdrollen in de serie Stumptown.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Hij woont in Los Angeles met zijn vrouw, Erin Payne. Johnson houdt van basketbal en tennis.

Films[bewerken | brontekst bewerken]