James Files

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen   Iemand vindt dat de onderstaande inhoud, of een gedeelte daarvan, samengevoegd zou moeten worden met I shot JFK (documentaire), of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt  (hier melden).
James Files
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Volledige naam James Earl "James" Files
Geboren 24 januari 1942
Nationaliteit Amerikaans
Beroep Hitman

James Earl Files (24 januari 1942) is een maffia-huurmoordenaar die heeft verklaard de schutter te zijn geweest die op Dealey Plaza in de middag van 22 november 1963 het fatale (hoofd-)schot loste op President John F. Kennedy. Daarmee zou de onschuld van Lee Harvey Oswald, de hoofdverdachte van de moord, bewezen zijn. James Files stond, volgens zijn verklaring, verscholen achter het hek op de grasheuvel naast het monument als backup-schutter voor Chuck Nicoletti en Johnny Roselli.

Documentaire[bewerken]

James Files speelde de hoofdrol in een documentaire van Wim Dankbaar, "I shot JFK", waarin hij uitgebreid uit de doeken deed wat zijn rol zou zijn geweest inzake de dood van John F. Kennedy.[1] Hij wijzigde zijn verhaal evenwel een paar keer, waardoor meerdere Kennedy-onderzoekers aan de echtheid van het relaas twijfelden. Hij verscheen eveneens in de documentaireserie Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, die onderzoek naar de moord deed. Daar bekende hij wederom de president van achter een houten hek door zijn hoofd geschoten te hebben.

James Files zit nog altijd een levenslange gevangenisstraf uit voor poging tot moord op een politieagent.

Zie ook[bewerken]

Referenties[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties