Jamie Westland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jamie Westland
Jamie tijdens de TMF Awards in Enschede in 2010.
Algemene informatie
Volledige naam Jamie Westland
Geboren 16 maart 1984
Geboorteplaats Rotterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1999-heden
Genre(s) alternative Rock, pop
Beroep drummer, diskjockey, producer
Instrument(en) Drums
Label(s) Universal Music
Act(s) DI-RECT
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Actief in DI-RECT
Functie(s) Drummer
In deze formatie 1999-heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jamie Westland (Rotterdam, 16 maart 1984) is een Nederlands drummer en dj. Hij is vooral bekend als lid van de Haagse band DI-RECT, die werd opgericht door zijn vader Dick Westland. Toen hij nog op de basisschool zat, speelde Westland als kindermodel in reclames.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Als kind leerde Jamie Westland piano spelen. Dit instrument werd al snel ingeruild voor een drumstel, waarna hij in enkele coverbandjes speelde. In 1999 begon hij op vijftienjarige leeftijd samen met Tim Akkerman, Frans "Spike" van Zoest en Bas van Wageningen de band DI-RECT.

Naast zijn werk als drummer van DI-RECT is Westland, geïntroduceerd door Billy the Kit, ook actief als live-dj en muziekproducer onder de naam DJ Jamie Westland. Aanvankelijk deed hij dit samen met DI-RECT-collega "Spike", maar sinds 2007 draait Westland vooral zelf.

Westland was een van de deelnemers van het vierde seizoen van het televisieprogramma Het perfecte plaatje, dat in 2019 werd uitgezonden.[1] Hij wist de finale te halen en deze ook te winnen.[2]

Westland nam in 2022 deel aan het tweede seizoen van De Verraders. Hij was, samen met Stefano Keizers en Ortál Vriend, een van de drie verraders.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]