Jan Callewaert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Jan Callewaert (Wielsbeke, 1956) is oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van het Vlaams beursgenoteerd technologiebedrijf Option, waarvan hij tot 21 oktober 2013 ook CEO was. In 2005 werd hij verkozen tot Manager van het jaar. Callewaert is ook voorzitter van de Belgische eersteklasser Oud-Heverlee Leuven en hoofdsponsor.

Biografie[bewerken]

Hij bekwam een Master handelsingenieur en een Bachelor in filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na zijn opleiding was hij assistent aan het Vlekho. Hij was ook actief bij Bull en was daarna ook even directeur bij Ericsson.

In 1986 richtte hij Option op en werd er CEO.

Boek[bewerken]

Jan Callewaert is schrijver van het boek Van de hemel naar de hel en weer terug, dat 5 december 2006 verscheen. Het boek gaat over ondernemerschap en innovatie. Daarin vertelt Callewaert zijn verhaal van vallen en opstaan en van hoe je kunt doorbijten in uiterst moeilijke omstandigheden en energie kunt putten uit een innerlijke overtuiging. Het is een inspirerend boek over hoe je een bedrijf kunt runnen, over wat het verschil is tussen een manager en een ondernemer, over snel-geld-gewin en geduldig opbouwen, over innovatie in onze contreien en wat we kunnen verbeteren, en over het belang van een visie voor een bedrijf.

Tafelrond[bewerken]

In 2005 kocht Jan Callewaert het gotische gebouw Tafelrond aan de Grote Markt in Leuven. Callewaert legde er zo'n 6,4 miljoen euro voor op tafel. Zijn concrete plannen voor het gebouw zijn nog niet bekend.