Jean Baptiste Ado

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Jean Baptiste Ado
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Frankrijk Frankrijk
Geboorteplaats Ciboure
Geboortedatum 1913
Woonplaats Ciboure
Carrière
Sport Golf
Overwinningen
Andere Tour(s) 4
Laatst bijgewerkt op: 13-6-2013
Portaal  Portaalicoon   Golf

Jean Baptiste Ado (1913) was een beroemde Franse golfer in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Hij werd geboren in het Baskische stadje Ciboure.

Er zijn twee redenen waarom men zich Ado herinnert, als verzetsman en als golfer.

Resistance[bewerken | brontekst bewerken]

Ado was tijdens de Tweede Wereldoorlog lid van de Maquis, en schroomde niet om met blote handen een vijandelijk persoon te wurgen. Hij werd gearresteerd en gefusilleerd. Men nam aan dat hij dood was en liet hem liggen. Zijn kaak was gebroken en hij miste enkele tanden, maar hij overleefde.

Golfer[bewerken | brontekst bewerken]

Als golfer stond hij bekend als vriendelijke man, die zijn eigen sigaretten rolde terwijl hij over de fairway liep. Hij stond ook bekend als longhitter, maar zijn ballen gingen niet altijd naar de fairway. Om minder ver te slaan, en misschien dan vaker op de fairway te belanden, gebruikte hij een damesdriver, meestal een Jean Donald.

In 1952 reisde hij naar de Verenigde Staten met Albert Pelissier, die een uitnodiging voor de Masters had gekregen nadat hij het Belgisch Open van 1951 had gewonnen.
Hij speelde het Brits Open in 1953 (score 308) en 1954 (score 298) en eindigde beide jaren in de top-40.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]