Jean Schmidt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
20-01-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: verouderd en in ernstig onbalans. Op deze wijze verdiend dit artikel geen plaats in de encyclopedie.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Jean Schmidt
Jeannette Marie Hoffman Schmidt
Jeannette Marie Hoffman Schmidt
Geboren 29 november 1951
Cincinnati, Ohio
Politieke partij Republikeinse Partij
Partner Peter Schmidt
Website Website van Jean Schmidt
Afgevaardigde voor Ohio
2e district
Huidige functie
Aangetreden 6 september 2005
Voorganger Rob Portman
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Jeannette Marie Hoffman Schmidt (Cincinnati (Ohio), 29 november 1951) is een lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze vertegenwoordigd Ohio.

Schmidt is de tweede vrouwelijke Republikein uit Ohio die verkozen is tot afgevaardigde. Ze won haar zetel op 2 augustus 2005 door 3,5% meer stemmen te vergaren dan haar tegenstander, Democraat en Irakveteraan Paul Hackett. In mei 2006 won ze vervolgens van haar partijgenoot Bob McEwen een interne verkiezing, waarna ze in 2006 Democraat Victoria Wells Wulsin, een chirurg, versloeg met 50,4% van alle stemmen. In 2008 werd ze herkozen met ruim 45% van de stemmen. Bij de Republikeinse voorverkiezingen in 2012 verloor Schmidt van Brad Wenstrup. Zij zal in 2012 dus niet terugkeren in het Huis van Afgevaardigden.

Commotie[bewerken]

Schmidt kwam in het nieuws door haar rechtszaak tegen de Amerikaans-Armeense lobby in de Verenigde Staten. Ze werd gedurende 2008 en 2009 een doelwit van de Armeense lobby omdat ze weigerde om de gebeurtenissen van 1915 te kenmerken als een systematische volkerenmoord van Armeniërs door het Ottomaanse Rijk. Hierop beweerde haar Amerikaans-Armeense tegenstander in de verkiezingen, David Krikorian, dat ze betaald werd door Turkije om de "Armeense genocide niet te erkennen en Turkije te verdedigen".[1]

In oktober 2009 bracht Schmidt de zaak voor aan de Electorale Staatscommissie, waar Krikorian na een beraad van vijftien uur gedwongen werd zijn uitlatingen terug te nemen omdat deze "geheel berusten op leugens en ongegrond waren".[2] Krikorian werd gewaarschuwd dat indien hij deze uitlatingen nogmaals zou doen, hij een rechtsproces wegens smaad kon verwachten.[3] Krikorian nam zijn woorden terug, maar is het nog onduidelijk of Schmidt een schadevergoeding zal eisen.

Voetnoten[bewerken]

  1. Armenians lost law case
  2. Armeniërs verliezen rechtszaak
  3. ARMENIANS LOST ANOTHER LAW CASE