Jelena Tomašević

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jelena Tomašević in 2008

Jelena Tomašević (Servisch: Јелена Томашевић) (Kragujevac, 1 november 1983) is een Servische zangeres.

Tomašević nam in 2004 zonder succes deel aan Evropesma, de preselectie van het Eurovisiesongfestival in Servië en Montenegro. Ze werd wel rechtstreeks aangeduid en moest dus niet door de voorselectie Beovizija. Vanaf 2005 kwamen wel alle kandidaten voor Evropesma uit Beovizija of Montevizija dat toen pas het levenslicht zag.

In 2005 trad ze aan met het liedje Jutro, een compositie van Željko Joksimović, die een jaar eerder nog als tweede eindigde op het songfestival. Het liedje won Beovizija maar Tomašević moest het nog opnemen tegen de winnaar van Montevizija, No Name.

In de finale verloor ze van de Montenegrijnse favoriet, die uiteindelijk naar het songfestival mocht. De stemming was op zijn zachtst gezegd oneerlijk aangezien alle Montenegrijnse juryleden Tomašević links lieten liggen. Jelena Tomašević werd tweede in de Second Chance Contest met Jutro.

In 2008 nam ze revanche in Beovizija met het lied Oro, ook een compositie van Joksimović, en ging met de zegepalm aan de haal. In de internationale finale werd Tomašević 6e.