Jeremy Lloyd

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jeremy Lloyd
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Portaal  Portaalicoon   Film

Jeremy Lloyd (Danbury (Essex), 22 juli 1930) is een Engels acteur en scriptschrijver, voornamelijk bekend van diverse Britse sitcoms.

Biografie[bewerken]

Jeremy Lloyd wordt in 1932 geboren als zoon van een kolonel en danseres. Na vroegtijdig zijn school te hebben verlaten heeft Lloyd enkele baantjes gehad. Op 23-jarige leeftijd levert hij met succes een script bij de Pinewood Film Studios in. Het heette What a whopper met Adam Faith. Later schrijft hij scripts voor andere series en programma's. Daarnaast acteert hij in diverse series. Ook speelt hij drie jaar lang Captain Cook in de musical Robert en Elizabeth. Lloyd maakte zijn grote filmdebuut 1960, en speelde in de jaren zestig en zeventig in diverse films en televisieprogramma's. Zijn eerste grote succes als scriptschrijver was in 1972 met de komedie Are You Being Served?. Hij werkte destijds samen met David Croft. Samen schreven ze het script voor de BBC-sitcom 'Allo 'Allo!. In 1992 maakte het duo een spinoff van Are You Being Served? genaamd Grace & Favour.

In 1982 is Lloyd met 'Allo 'Allo genomineerd voor een BAFTA TV Award voor beste komedieserie. Jeremy Lloyd was kort getrouwd met actrice Joanna Lumley die hij had leren kennen bij Are You Being Served?.

Externe links[bewerken]