Jerry van Vianen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jerry van Vianen
Jerry van Vianen
Algemene informatie
Geboren 17 februari 1970
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Genre(s) Pop, Nederpop
Beroep Zanger, Presentator
Label(s) puuroranje
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jerry van Vianen (Den Haag, 17 februari 1970) is een Nederlandse zanger uit Den Haag, Zuid-Holland.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jerry zingt niet zoals vele artiesten al vanaf zijn jeugd, hij had destijds nog niets met muziek, natuurlijk luisterde hij er wel naar maar zingen deed hij nog helemaal niet. Tot de zomer van 1995, Marco Borsato en de groep Timeless traden op in Scheveningen op een podiumwagen zoals dat heet, waar Bart de Graaff destijds het land mee rondreisde. Zijn ontmoeting met de toen steeds populairder wordende Marco heeft zijn liefde en gevoel voor muziek, maar ook de liefde om mensen te plezieren met muziek doen veranderen.

Marco nodigde hem samen met zijn toenmalige vriendin uit om te komen kijken naar een optreden nog diezelfde avond in Discotheek Locomotion in Zoetermeer. Jerry deed zoals vele mee aan zangwedstrijden waarbij hij dan Marco imiteerde met het nummer Margherita. Na een aantal prijzen te hebben gewonnen werd hij tijdens een talentenjacht op Scheveningen uitgenodigd door Rein Sluyk, "de rechterhand van Henny Huisman", om mee te doen aan de voorrondes van de Henny Huismans Soundmixshow. Na de voorrondes stond hij in 1997 oog in oog met Henny Huisman en de zeer kritische jury bestaande uit Jacques d'Ancona, Hans van Eijck en Guus Meeuwis waar hij tweede werd.

Eind 2007 bracht hij eindelijk zijn eerste echte single uit namelijk 'Vannacht' en een paar maanden later, stond hij met Wolter Kroes in de Heineken Music Hall dit nummer voor te dragen.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Neem me mee 2007 - - -
Vannacht 2008 - - -
Blijf vannacht bij mij 19-01-2011 - - -
Jij alleen 10-09-2014 - - - Nr. 78 in de Single Top 100