Johan Proost

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Johan Proost

Johan Jurriën Proost (Amsterdam, 28 mei 1967) is een Nederlandse voorganger. Hij is sinds 28 juli 1993 apostolische overziener van Destiny Ministries International en voorganger van Destiny Church in Groningen.

Jeugd[bewerken]

Johan Proost groeide op in een ondernemersgezin. Zijn ouders hadden stoffenwinkels in Groningen, Hoogezand en Winschoten. Van huis uit behoorde de familie Proost tot het Apostolisch Genootschap. In zijn tienertijd was Johan enkele jaren deel van de fanatieke aanhang van FC Groningen: de Z-Side. Op 17-jarige leeftijd kwam hij tot geloof bij een samenkomst van de evangelist Johan Maasbach. Hij trouwde op 21-jarige leeftijd met dr. Tessa M.M. Leonora.

Geestelijk gedachtegoed[bewerken]

Nadat Johan Proost tot geloof gekomen was las hij veel boeken van de Woord van Geloof -grondlegger Kenneth Hagin †. Op 20-jarige leeftijd ging hij naar de School of Ministry in Engeland van de evangelist Morris Cerullo. Hij werd op 28 juni 1993 als voorganger aangesteld van De Nieuwe Zalving Gemeente, een Antilliaanse kerk in Groningen. Geïnspireerd door het onderwijs van Apostel Bishop George D. Lee III †, aangaande de Nieuwe Apostolische Reformatie, werd Johan Proost in 1996 deel van een apostolische organisatie in Nederland. Sinds 2005 is hij autonoom als voorganger en overziener van Destiny Church.

Onder leiding van Johan Proost stichtte Destiny Church-kerken in Nederland, Aruba, Brazilië, Italië, Mexico en Portugal. Hij spreekt in veel gemeenten in binnen- en buitenland.

Externe links[bewerken]