Jonathan Rhys Meyers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Jonathan Rhys-Meyers)
Jonathan Rhys Meyers
Jonathan Rhys Meyers tijdens de première van Mission: Impossible III (2006)
Algemene informatie
Volledige naam Jonathan Michael Francis O'Keeffe
Geboren 27 juli 1977
Land Ierland
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Jonathan Rhys Meyers, geboren als Jonathan Michael Francis O'Keeffe (Dublin, 27 juli 1977) is een Iers acteur en Golden Globe-winnaar.

Hij heeft onder meer gespeeld in Alexander, Bend It Like Beckham, Match Point en Mission: Impossible III. Vanaf 2008 speelde hij Hendrik VIII van Engeland in de televisieserie The Tudors en vanaf 2013 had hij een hoofdrol in de serie Dracula. Hij is ook een van de gezichten van het parfum Hugo.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vroege jaren[bewerken | brontekst bewerken]

Zijn artiestennaam is afgeleid van de geboortenaam van zijn moeder. Hij werd geboren met een hartafwijking en werd snel na zijn geboorte gedoopt uit vrees dat hij de doopceremonie niet zou halen. De eerste maanden van zijn leven bracht hij door in het ziekenhuis.

Een jaar na zijn geboorte verhuisde het gezin naar County Cork, waar ze nog steeds wonen. Toen Rhys Meyers drie jaar oud was, verliet zijn vader het gezin. Hij heeft drie broers, Jamie, Alan en Paul. Zijn moeder voedde hem en zijn broers op in het landelijke Cork met weinig geld.

Als tiener raakte Jonathan bevriend met Christopher, een Anglo-Ierse man. Hij werd opgenomen in het gezin van de boer en woonde met hen in Buttevant.

Rhys Meyers werd op zestienjarige leeftijd van school gestuurd omdat hij te veel rondhing in een speelhal.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Van 2004 tot 2012 had Rhys Meyers een knipperlichtrelatie met erfgename Reena Hammer. Hammer is de dochter van George en Ruby Hammer, eigenaren van Harrods Spa en medebedenker van Ruby & Millie-make-up.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Jonathan Rhys Meyers van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.