Joost Timp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Joost Timp
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Jozef Maria Timp
Geboren 6 december 1956
Geboorteplaats AmsterdamBewerken op Wikidata
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1980 - heden
Beroep zanger
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jozef Maria (Joost) Timp (Amsterdam, 6 december 1956) is een voormalig zanger van de Nederlandse band Bloem.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Joost Timp, zoon van tv-presentatrice Mies Bouwman en regisseur Leen Timp, richtte in 1980 de Gooise band Bloem op. Bloem is een samenvoegsel van de (Engelstalige) bands Teenager en Bloom.

Toen zanger Joost Timp besloot om Nederlandse teksten te gaan schrijven, wist hij producer Will Hoebee enthousiast te maken. In twee dagen tijd werd het debuutalbum Vooral Jong Blijven opgenomen. De eerste single van het album Even Aan M'n Moeder Vragen was meteen een groot succes: er werden zo'n 45.000 exemplaren van verkocht. De single bereikte nummer 14 in de Nederlandse Top 40 en nummer 15 in de Nationale Hitparade. Verder succes voor Bloem bleef uit. De tweede single Vooral Jong Blijven werd geen hit en de singles Ik Wil Lang Haar en De Poes haalden de Tipparade niet eens.

In 1982 nam de groep bij een nieuwe platenmaatschappij een titelloze elpee op. Hierop staan de hit(je)s Omdat (Parce Que, Because) en Ik Wil Alleen Bij Jou Zijn. Het jaar erop besloot de band ermee te stoppen. In 1984 werd de nieuwe band Boy Commando's opgericht. De band werd geen succes. In 1988 schreef Timp de tekst en muziek voor de Kwakus Kwebbel Show van attractiepark Duinrell. De stemmen voor deze computergestuurde poppenshow werden ingesproken door Gerard Cox, Bonnie St. Claire, Nico Haak, José Hoebee en Timp zelf. In de zomer van 2017 werd deze show voor de 40.000e keer opgevoerd.[1]

Timp ging zich na zijn muzikale avontuur bezighouden met schrijven van teksten voor televisieprogramma's bij Joop van den Ende. Sinds 1988[2] werkt hij als programmamanager bij Endemol.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Timp is de componist van de herkenningsmuziek (tune) voor In de hoofdrol.
  • José Hoebee zingt mee op de single Ik Wil Alleen Bij Jou Zijn en De Zeilboot