Joseph Franz von Jacquin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Joseph Franz von Jacquin
Joseph Franz von Jacquin
Geboren 7 februari 1766
Overleden 26 oktober 1839
Geboorteland Oostenrijk
Standaardafkorting J.Jacq
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Joseph Franz von Jacquin aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Franz Joseph Freiherr von Jacquin ook wel Baron von Joseph Jacquin (Schemnitz (nu Banská Štiavnica), 7 februari 1766 - Wenen, 26 oktober 1839) was een Oostenrijkse geneeskundige, scheikundige en plantkundige.

Von Jacquin, zoon van Nikolaus Joseph von Jacquin, studeerde in 1788 af in geneeskunde aan de Universiteit van Wenen. Tussen 1788 en 1791 werd hij op een wetenschappelijke reis naar Duitsland, Frankrijk en Engeland gestuurd door Frans II.

Aan de Universiteit van Wenen erfde Von Jacquin zijn vaders positie als hoogleraar plantkunde en scheikunde, wat hij vanaf 1797 bleef tot aan zijn pensionering in 1838.

Nagedachtenis[bewerken | brontekst bewerken]

De auteur-afkorting J. Jacq. wordt gebruikt om Von Jacquin jr. aan te geven als auteur bij het citeren van een botanische naam.