Juan Edgardo Angara

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Juan Edgardo Angara
Afbeelding gewenst
Geboren 15 juli 1972
Politieke partij Liberal Party
Politieke functies
[[Bellaflor Angara-Castillo|←]]{{{tijdvak}}}
Afgevaardigde Aurora
Portaal  Portaalicoon   Filipijnen

Juan "Sonny" Edgardo Angara (Manilla, 15 juli 1972) is een Filipijns politicus. Hij is sinds 2004 lid van het Filipijns Huis van Afgevaardigden.

Angara is de zoon van voormalig senator en kabinetslid Edgardo Angara.

Biografie[bewerken]

Angara studeerde rechten aan de University of the Philippines en behaalde daar in 2000 zijn Bachelor-diploma. Drie jaar later haalde hij zijn Master-diploma aan Harvard in de Verenigde Staten. Bij de verkiezingen van 2004 werd Angara gekozen als lid van het Filipijns Huis van Afgevaardigden namens het kiesdistrict van Aurora. Bij de verkiezingen van 2007 en 2010 werd hij herkozen. In 2010 was Angara een van onvangers van de Ten Outstanding Young Men Award 2010. In een onderzoek uit 2012 werd Angara uitgeroepen tot meest productieve lid van het Huis van Afgevaardigden voor de periode 2007-2010. Tien van de door hem ingediende wetsvoorstellen werden in die periode aangenomen door het Filipijns Congres en ondertekend door de president. Daaronder waren de Magna Carta of Women, de Pre-Need Code of the Philippines, de Real Estate Investment Trust, de Civil Aviation Authority Act en de Personal Equity and Retirement Account (PERA) Act[1].

In oktober 2012 registreerde hij zich bij de kiescommissie COMELEC als kandidaat voor de senaatsverkiezingen van 2013.

Referenties[bewerken]

  1. Cynthia D. Balana, Angara, De Venecia most prolific members of Congress in recent years, Philippine Daily Inquirer (4 juli 2012)