Juryplicht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Juryplicht in de Verenigde Staten betekent dat in principe iedere Amerikaan beschikbaar moet zijn om zitting te nemen in een jury. Elke Amerikaan kan hiervoor geselecteerd worden, dus ook rechters van het Amerikaanse hooggerechtshof.

Dat kan echter een tijdrovende bezigheid zijn. Sommige rechtszaken slepen zich maandenlang voort. Desondanks is eenieder verplicht zich te melden, als een oproep voor juryplicht op de mat valt, tenzij kan worden aangetoond dat dit om zwaarwegende redenen onmogelijk is. Wanneer iemand, die opgeroepen is om in de jury plaats te nemen, dat niet wil of om een andere reden niet komt opdagen, kan er een geldboete opgelegd worden. Mensen die voor de jury zijn opgeroepen mogen door de advocaten van beide partijen (Aanklager en Verdediger) worden 'geweigerd' om aan een zaak als jury op te treden. Bijvoorbeeld wanneer er een of meerdere rechters in de jury plaatsnemen.


Geplaatst op:
20-06-2006
Dit artikel is een beginnetje over mens & maatschappij. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken