Just Cause (videospel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Just Cause
Ontwikkelaar(s) Avalanche Studios
Uitgever(s) Eidos
Genre(s) Free roaming
Speelmodus 1 player
Leeftijdsklasse 18+ PEGI
Platform(s) Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360
Navigatie
Vervolg Just Cause 2
Website
Portaal  Portaalicoon   Computer

Just Cause is een videospel dat in 2006 werd uitgegeven door Eidos Interactive. Het is beschikbaar voor de pc, PlayStation 2, de Xbox en de Xbox 360.

Free Roaming[bewerken]

Het spel behoort tot het 'free roaming'-genre, wat inhoudt dat spelers vrij kunnen rondlopen in de wereld die de makers in het spel hebben gecreëerd. Indien een speler zich niet met de missies wil bezighouden, kan hij vrij rondlopen.

Gameplay[bewerken]

In het spel speelt de gebruiker Rico Rodriguez. Hij is een CIA-agent en heeft de taak het land San Esperito te bevrijden van de corrupte Mendoza, de generaal die door een staatsgreep president is geworden. Het spel heeft een Far Cry-achtige sfeer doordat ook dit spel zich op een tropisch eiland afspeelt, vermoedelijk ergens bij Zuid-Amerika. Het 'free roaming'-genre is te vergelijken met de vrijheid van de Grand Theft Auto-serie. Rico heeft ongeveer de wapens en de bewegingen van James Bond. Zo kan hij met een parachute van bruggen en gebouwen afspringen, skydiven en zich met een haak aan auto's, boten en helikopters vastklemmen zodat hij achter ze aan kan zweven. Het spel bestaat uit een lange verhaallijn van opdrachten voor de CIA. Daarnaast kan een speler nog andere opdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld guerrilla's helpen een provincie te bevrijden. Buiten de opdrachten om is er veel gelegenheid om zelf het spel door te lopen. Het speelgebied is gigantisch groot (250.000 hectare) en er valt veel te beleven.

Voertuigen[bewerken]

Rico heeft in het spel een groot aantal voertuigen tot zijn beschikking: verschillende auto's, motoren, brommers, boten, helikopters, vliegtuigen en zelfs een onderwaterscooter.

Vervolg[bewerken]

Op 23 maart 2010 werd Just Cause 2 uitgebracht.

Externe links[bewerken]