Just Friends (2005)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Just Friends
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Roger Kumble
Producent Chris Bender
J.C. Spink
Michael Ohoven
William Vince
Bill Johnson
Scenario Adam 'Tex' Davis
Hoofdrollen Ryan Reynolds
Amy Smart
Anna Faris
Chris Klein
Christopher Marquette
Fred Ewanuick
Muziek Jeff Cardoni
Montage Jeff Freeman
Cinematografie Anthony B. Richmond
Distributie New Line Cinema
Première Vlag van Verenigde Staten 23 november 2005
Vlag van Nederland 14 februari 2006
Vlag van België 26 april 2006
Genre Romantische komedie
Speelduur 94 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Opbrengst $ 50.900.000
Overige nominaties 3
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Just Friends is een Amerikaanse speelfilm uit 2005 onder regie van Roger Kumble.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Op school was Chris dik, onpopulair en beste vrienden met de mooie Jamie. Stiekem was hij ook verliefd op haar maar dat durfde hij haar nooit te vertellen. Tot hij het uiteindelijk in haar jaarboek schrijft dat vervolgens door haar ex-vriendje wordt gepikt en publiekelijk voorgelezen. Jamie zegt dat ze van Chris houdt als van een broer en vernederd vlucht hij weg, zwerende succesvoller te worden dan zij allen.

Tien jaar later is Chris aan de andere kant van het land een succesvol en goed uitziend muziekproducent geworden. Vlak voor kerstmis moet hij de beroemde popzangeres Samantha James naar Parijs brengen om haar te overtuigen bij hen een platencontract te tekenen. Samantha veroorzaakt echter een brandje in het privéjet waardoor ze een noodlanding moeten maken in Chris' geboortestreek. Chris en Samantha gaan in Chris 'ouderlijk huis — waar hij al tien jaar niet was geweest — logeren tot ze weer kunnen vertrekken.

In een plaatselijk café loopt Chris enkele oude vrienden tegen het lijf, alsook Jamie die er achter de toog staat gedurende haar opleiding tot lerares. Hij denkt dat hij haar nu wel kan krijgen en gaat met haar uit, maar hij verknoeit het keer op keer, klaarblijkelijk omdat zijn vriendschap met haar toch iets voor hem betekende. Zelfs als Jamie bij hem blijft slapen en teken geeft dat zij ook wel iets voor hem voelt gaat hij hier niet op in. Nadat hij heeft gevochten met Dusty, die ook achter Jamie aanzit, is Jamie kwaad op hem en keert hij terug huiswaarts.

Daar wordt hij ingepalmd door Samantha, maar Chris realiseert zich dat Jamie de ware voor hem is en keert meteen terug. Hij belt bij Jamie aan, verklaart zijn liefde en ze kussen. Bij de buren wordt het tafereel gadegeslagen door drie kinderen: een meisje, haar beste vriend die stiekem haar vriendje wil zijn en haar vriendje.

Rolbezetting[bewerken | brontekst bewerken]