Justin Bieber

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Justin Bieber
Justin Bieber in 2022
Algemene informatie
Volledige naam Justin Drew Bieber
Geboren 1 maart 1994
Geboorteplaats LondonBewerken op Wikidata
Land Vlag van Canada Canada
Werk
Jaren actief 2008–heden
Genre(s) Pop
R&b
Dance
Instrument(en) Drums
Gitaar
Piano
Label(s) Island Records
RBMG (Raymond Braun Media Group)
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Handtekening
Handtekening
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Justin Drew Bieber (London (Ontario), 1 maart 1994) is een Canadees zanger. Hij begon als kleuter met drummen en gitaarspelen en zong voor het eerst in het openbaar toen hij twaalf jaar oud was. Twee jaar later, nadat hij aan de hand van een video op YouTube was ontdekt, tekende hij zijn eerste platencontract, en groeide vervolgens uit tot een tieneridool.

Biografie

Jeugd en begin van zijn carrière

Bieber is de zoon van Jeremy Bieber en Pattie Mallette. Hij is opgegroeid in Stratford (Ontario). Zijn ouders zijn gescheiden. Zijn vader woont in Canada.[1] Via zijn vader heeft hij een jonger halfzusje en -broertje, Jazmyn en Jaxon. Op zijn tweede begon hij met drummen, kort daarna startte hij met gitaar spelen. Zo heeft hij zichzelf drums, gitaar, piano en trompet leren spelen. Op zijn twaalfde begon hij met zingen en deed hij mee aan een lokale zangwedstrijd, waar hij als tweede eindigde.

Aanvankelijk zette Bieber filmpjes van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd op YouTube voor familie en vrienden die niet bij zijn optredens konden zijn. Een medewerker van Ushers platenlabel Island Def Jam, Scooter Braun, liet hem overvliegen naar Atlanta om te zien wat Usher van hem vond. Hij kon ook kiezen voor Justin Timberlakes label, maar is uiteindelijk toch voor Usher gegaan. In oktober 2008 tekende Bieber een platencontract bij Island Records.[2]

My World (2009–2010)

Justin Bieber, april 2010

Biebers debuutsingle One Time kwam uit op 7 juli 2009. Zijn tweede single, "One Less Lonely Girl", is op 6 oktober 2009 uitgekomen. Favorite Girl en Love Me zijn ook uitgekomen op iTunes. Andere liedjes van Bieber zijn "Where Are You Now", "Never Let You Go" en "Bigger". Deze zijn nog niet officieel uitgekomen op iTunes, maar waren wel al te beluisteren op YouTube. Verder heeft Bieber nog een aantal gecoverde liedjes op zijn YouTube account staan, waaronder "With You", "Wait For You" en "Cry Me a River".

Vanaf dinsdag 27 oktober 2009 was Biebers single "Love Me" te koop via iTunes. Deze single had Bieber nog nooit eerder gezongen in het bijzijn van publiek en was voor zijn fans dus totaal nieuw. Het nummer lekte twee dagen van tevoren uit, onder andere op YouTube. Verder hadden veel mensen het al één dag van tevoren gekocht via iTunes, omdat het door een fout een dag te vroeg te koop was. Apple heeft de single kort erna weer van iTunes afgehaald.

Ook verscheen op 27 oktober 2009 de akoestische versie van "One Time" in iTunes. Een week later, op 3 november 2009, kwam "Favorite Girl" officieel uit in iTunes. Op 17 november 2009 kwam Biebers album, getiteld My World, uit. Alleen deel 1 kwam uit, met daarop acht liedjes, waaronder "One Less Lonely Girl" in het Frans. Andere liedjes die erop staan maar nog niet waren uitgegeven zijn "Common Denominator", "First Dance" (featuring Usher) en "Down to Earth." Bieber heeft in totaal vijf singles vrijgegeven voordat zijn album uitkwam.

My World 2.0 en Never Say Never (2010–2011)

Zie My World Tour voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Op 16 maart 2010, een week voordat zijn tweede album in de verkoop ging, werd de eerste grote tournee van Bieber aangekondigd. Deze concertreeks diende ter promotie van Biebers gelijknamige albums My World en My World 2.0. Op het album My World 2.0 stonden 10 liedjes, waarvan er 4 zijn uitgekomen als single waaronder Baby, zijn eerste echte grote single. Op 4 maart 2010 debuteerde in Ryan Seacrests radioshow het nummer "Eenie Meenie", een duet met Sean Kingston. Na het grote My World 2.0, kwamen de albums My Worlds Acoustic en Never Say Never: The Remixes uit. Van het album My Words Acoustic kwam 1 single uit genaamd Pray. Van Never Say Never: The Remixes ging de single Never Say Never opnieuw uitgegeven worden. Het album werd uitgegeven, omdat er een gelijknamige film van Bieber was uitgekomen namelijk (Justin Bieber: Never Say Never). Op 27 maart 2011 gaf Bieber het eerste en enige concert in Nederland, in Ahoy Rotterdam. Drie dagen later, op 30 maart, gaf de zanger ook het allereerste optreden in België, in het Sportpaleis Antwerpen.

Under The Mistletoe en Believe (2011–2012)

Op basis van geruchten op Twitter werd er eind juni 2011 heel wat gespeculeerd over het nieuwe album van Bieber. Dit kwam mede doordat zowel Scooter Braun, de manager van Bieber, als Bieber zelf een twitterbericht plaatsten met mededelingen over Biebers nieuwe album. Na een twitterbericht waarin Bieber vermeldde dat hij bezig was aan nieuwe muziek, plaatste hij een hashtag, namelijk #Believe.[3] Ook Braun plaatste een twitterbericht over het nieuwe album, over een mogelijke "BelieveTour".[4] Aan de twitterberichten te zien, zou Biebers nieuwe album mogelijk "Believe" gaan heten en zijn nieuwe tournee "BelieveTour" of "Believertour".[5][6]

In september werd duidelijk dat de geruchten niet helemaal klopten. Bieber bracht een kerstalbum uit. In oktober kwam de eerste single Mistletoe uit. Het album Under The Mistletoe kwam uit op 1 november 2011.

In de lente van 2012 kwam het volgende 'echte' album Believe wel uit. Op 26 maart werd de eerste single Boyfriend uitgebracht, geschreven door Mike Posner. In mei en juni kwamen ook Die In Your Arms, Turn To You, Right Here en As Long As You Love Me uit op digitale single. Op 17 juni 2012 kwam het album Believe uit met duets van onder andere Drake en Nicki Minaj.

Vanaf 29 september 2012 startte de Believe Tour. Vanaf februari 2013 kwam de tournee ook naar Europa: op 10 april naar België in het Sportpaleis van Antwerpen. Op 13 april kwam hij voor de tweede keer naar Nederland. In het GelreDome in Arnhem moesten fans ruim een uur wachten.[7] Hij bezocht ook het Anne Frank Huis.[8] Door de grote vraag naar toegangskaartjes kwam er op 11 april een tweede optreden in Antwerpen.

In augustus 2013 lekte er een duet van Bieber met Michael Jackson. Het nummer was het op dat moment onuitgebrachte "Slave To The Rhythm". Later lekte ook het nummer "Twerk". Een samenwerking met Lil Twist en Miley Cyrus.

Journals en Samenwerking Cody Simpson (2013–2014)

Op 3 oktober 2013 kondigde Bieber aan dat hij elke maandag gedurende tien weken een nieuwe track zou uitbrengen als aanloop naar zijn nieuwe documentaire film Justin Bieber's: Believe, de opvolger van zijn vorige film Justin Bieber: Never Say Never. Het eerste nummer van de Music Monday's, het langverwachte "Heartbreaker", verscheen op 7 oktober. De tweede single, "All That Matters" werd uitgebracht op 14 oktober, gevolgd door "Hold Tight" op 21 oktober, "Recovery" op 28 oktober, "Bad Day" op 4 november, "All Bad" op 11 november, "PYD" (een samenwerking met R. Kelly), werd uitgebracht op 18 november, gevolgd door "Roller Coaster" op 25 november, "Change Me" op 2 december en het laatste lied van de Music Monday's, "Confident" (een samenwerking met Chance The Rapper), werd uitgebracht op 9 december 2013. Alle 10 tracks, samen met vijf extra onuitgegeven nummers, een videoclip van "All That Matters" en een trailer van Believe, werden uitgegeven als het album genaamd Journals. De titels van de vijf nieuwe aanvullende nummers zijn: "One Life", "Backpack" (een samenwerking met Lil Wayne), "What's Hatnin'" (een samenwerking met The Future), "Swap It Out", en "Memphis" (een samenwerking met Big Sean en Diplo).

Where Are Ü Now en Purpose (2015–2016)

In februari 2015, bracht Bieber in samenwerking met Jack Ü (bestaande uit Skrillex en Diplo) een remix uit van Biebers nummer getiteld "Where Are Ü Now". De originele akoestische demoversie van Bieber verscheen op 10 juni 2015 op het internet. In maart 2015, verscheen Bieber in de muziekvideo van Carly Rae Jepsen "I Really Like You". Op 29 juli 2015 kondigde Bieber aan dat hij 30 dagen later een nieuwe single zou uitbrengen getiteld "What Do You Mean?". Dit is de eerste single van Biebers nieuwe album. De single is een samenwerking met de schrijver en producer Jason Boyd beter bekend als Poo Bear die al eerder hielp bij het schrijven en produceren van vele nummers van Biebers vorige album Journals en het nummer "Where Are Ü Now". De single kwam op 28 augustus 2015 uit en stond binnen 5 minuten op nummer 1 op iTunes. Dit was tevens een nieuw record. Op 30 augustus 2015 trad Bieber op bij de VMA's met de singles "Where Are Ü Now" en "What Do You Mean" Bieber meldde dat Skrillex een van de belangrijkste producers zal zijn van zijn single Purpose dat op 13 november 2015 zal verschijnen. "Purpose" werd aangekondigd op 24 juli 2015. Uit deze single blijkt dat Bieber niet langer voor zichzelf wil leven: I put my heart into your hands. Here’s my soul to keep. I let you in with all that I can. You’re not hard to reach. And you bless me with the best gift. That I’ve ever known. You give me purpose. Yeah, you’ve given me purpose. Ook werd bekend dat op 23 oktober 2015 de tweede single van het album "Sorry" zal verschijnen en een week voor de release van "Purpose" op 9 november 2015 de derde single "No Pressure". Op het album zal ook een remix staan van Bieber's single "What Do You Mean" samen met Ariana Grande. Deze track ontvang je tevens wanneer je "Purpose" pre-ordered op iTunes. Vele nummers van "Purpose" zijn geschreven door een van Bieber's vaste tekstschrijvers Jason Boyd. In totaal zullen er 20 nieuwe tracks gereleased worden (inclusief de tracks op de Deluxe uitgaves). Bieber werkt op het nieuwe album samen met artiesten als: Big Sean, Nas, Travi$ Scott, Drake en The Weeknd. Bekende artiesten als Ed Sheeran en tevens goede vriend Cody Simpson hebben mee geholpen met het schrijfproces van enkele nummers voor het nieuwe album.

Terug in de VS (2017–2019)

Toen Bieber in maart en april 2017 met zijn Purpose tour in Australië en Nieuw-Zeeland was, bezocht hij tussendoor samen met Carl Lentz, voorganger van een Hillsong-gemeente in New York,[9] een vierdaagse conferentie van Hillsong in Sydney.[10] Op 24 juli 2017 brak hij zijn wereldwijde tournee af om meer tijd te besteden aan het christelijk geloof. Ten grondslag hieraan lag het vierdaagse bezoek in Sydney.[11] Na zijn besluit om de Purpose tour af te breken, heeft Bieber met verschillende artiesten verscheidene nummers uitgebracht. Friends, geproduceerd door BloodPop, was het eerste nummer dat verscheen. Deze single verscheen op 18 augustus 2017. In 2018 bracht Poo Bear, veelvoudig collaborateur van Bieber, de single Hard 2 Face Reality uit. Hierop zijn ook de stemmen van Bieber en Amerikaanse rapper Jay Electronica te horen. In juli 2018 maakte DJ Khaled bekend een single met Bieber, Chance the Rapper en Quavo opgenomen te hebben, deze single, No Brainer, verscheen op 27 juli 2018 en debuteerde op nummer 5 van de Billboard Hot 100. Verder werkte Bieber ook samen met Britse zanger Ed Sheeran voor het nummer I Don't Care. De single was een enorm succes en brak het record van meeste streams binnen één dag van Spotify met 10.977 miljoen streams[12].

Changes (2020-heden)

Tijdens zijn optreden met Ariana Grande bij Coachella in 2019, kondigde Bieber aan dat hij binnenkort een nieuw album uit zou brengen[13]. In januari 2020 verscheen Yummy, de eerste single van zijn vijfde studioalbum, Changes. Yummy werd gevolgd door Intentions (met Quavo) en, tegelijkertijd met het verschijnen van het album op 14 februari 2020, Forever (met Post Malone en Clever). Op het album zijn verschillende artiesten te horen, waaronder ook Kehlani, Lil Dicky, Travi$ Scott en Summer Walker. Voor verdere promotie maakte Bieber ook een tiendelige serie op YouTube genaamd Justin Bieber: Seasons, deze ging in première op 27 januari 2020 en werd beschreven als "een intieme kijk op zijn muzikale creatieproces."

Overig werk

Naast zijn muzikale carrière verdient Justin Bieber ook nog inkomen op andere manieren. Zo heeft hij een eigen investeringsmaatschappij die investeert in beginnende bedrijven. Zo is hij een van de hoofdinvesteerders van de app "Shots".[14] Daarnaast heeft hij een aantal parfums uitgebracht: Someday, Girlfriend en The Key.[15] Bieber heeft tweemaal een hoofdrol gespeeld Calvin Klein-campagnes: in 2015 samen met de Nederlandse Lara Stone en in 2020 met zijn vrouw Hailey Baldwin.

Privéleven

Sinds begin januari 2011 had Bieber een relatie met actrice Selena Gomez. De twee kwamen er in mei 2011 bij de uitreiking van de Billboard Music Awards publiekelijk voor uit.[16] Bieber en Gomez gingen na een relatie van ruim anderhalf jaar uit elkaar.[17]

Op 23 januari 2014 werd Bieber in Miami gearresteerd wegens onder meer straatracen en rijden onder invloed. Na enkele uren werd hij op borgtocht vrijgelaten. Het was de eerste keer dat Bieber werd aangehouden, wel liepen er al andere onderzoeken naar hem, waaronder een beschuldiging dat hij het huis van een buurman bekogelde met eieren.[18]

Op 13 september 2018 is Bieber getrouwd met Hailey Baldwin, dochter van acteur Stephen Baldwin.[19]

In juni 2022 maakte Bieber bekend gediagnosticeerd te zijn met het syndroom van Ramsay Hunt.[20][21]

Discografie

Albums

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
My World 13-11-2009 21-11-2009 52 20
My World 2.0 19-03-2010 27-03-2010 4 36
My Worlds - The Collection 19-11-2010 27-11-2010 17 43 Verzamelalbum / Platina
Under the Mistletoe 28-10-2011 05-11-2011 10 10
Believe 15-06-2012 23-06-2012 2 25
Believe acoustic 2013 02-02-2013 4 15
Purpose 13-11-2015 21-11-2015 1(1wk) 255
Changes 2020 22-02-2020 1(1wk) 32
Justice 2021 02-04-2021 1(7wk) 112
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
My World 2009 19-12-2009 16 32
My World 2.0 2010 03-04-2010 3 28
My Worlds 19-03-2010 08-05-2010 7 41
Under the Mistletoe 2011 05-11-2011 11 19
Believe 2012 23-06-2012 2 29
Believe acoustic 2013 09-02-2013 3 31
Journals 2013 04-01-2014 27 6
Purpose 2015 21-11-2015 2 149 Goud
Changes 2020 22-02-2020 3 44
Justice 2021 02-04-2021 1(2wk) 123

Singles

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
One Time 18-05-2009 12-12-2009 tip13 - Nr. 74 in de Single Top 100
Baby 18-01-2010 10-04-2010 23 6 met Ludacris /
Nr. 23 in de Single Top 100
Eenie Meenie 23-03-2010 - met Sean Kingston /
Nr. 95 in de Single Top 100
Never Say Never 25-01-2011 - met Jaden Smith /
Nr. 70 in de Single Top 100
Mistletoe 17-10-2011 - Nr. 21 in de Single Top 100
Live my life 25-02-2012 10-03-2012 tip9 - met Far East Movement /
Nr. 45 in de Single Top 100
Boyfriend 26-03-2012 31-03-2012 tip2 - Nr. 8 in de Single Top 100
Turn to You (Mother's Day Dedication) 11-05-2012 - Nr. 24 in de Single Top 100
Die in Your Arms 29-05-2012 - Nr. 41 in de Single Top 100
All Around the World 26-02-2013 16-06-2012 tip11 - met Ludacris /
Nr. 52 in de Single Top 100
As Long as You Love Me 10-07-2012 - met Big Sean /
Nr. 33 in de Single Top 100
Beauty and a Beat 24-10-2012 10-11-2012 tip1 - met Nicki Minaj /
Nr. 43 in de Single Top 100
Right Here 05-02-2013 23-03-2013 tip16 - met Drake
#thatPOWER 18-03-2013 04-05-2013 14 14 met Will.i.am /
Nr. 23 in de Single Top 100
Lolly 04-02-2013 - met Maejor Ali & Juicy J /
Nr. 68 in de Single Top 100
Heartbreaker 07-10-2013 12-10-2013 tip6 - Nr. 5 in de Single Top 100
All That Matters 14-10-2013 - Nr. 11 in de Single Top 100
Hold Tight 21-10-2013 - Nr. 14 in de Single Top 100
Wait for a Minute 22-10-2013 - met Tyga /
Nr. 31 in de Single Top 100
Recovery 28-10-2013 - Nr. 14 in de Single Top 100
Bad Day 04-11-2013 - Nr. 16 in de Single Top 100
All Bad 11-11-2013 - Nr. 14 in de Single Top 100
PYD 18-11-2013 - met R. Kelly /
Nr. 19 in de Single Top 100
Roller Coaster 25-11-2013 - Nr. 22 in de Single Top 100
Change Me 02-12-2013 - Nr. 23 in de Single Top 100
Confident 09-12-2013 - met Chance the Rapper /
Nr. 23 in de Single Top 100
Home to Mama 11-11-2014 - met Cody Simpson /
Nr. 47 in de Single Top 100
Where Are Ü Now 27-02-2015 25-04-2015 11 26 met Skrillex & Diplo /
Nr. 9 in de Single Top 100
What Do You Mean? 28-08-2015 05-09-2015 1(6wk) 24 Nr. 1 in de Single Top 100
Sorry 23-10-2015 31-10-2015 1(5wk) 25 Nr. 1 in de Single Top 100
I'll Show You 02-11-2015 - Nr. 7 in de Single Top 100
Purpose 13-11-2015 - Nr. 17 in de Single Top 100
Mark My Words 13-11-2015 - Nr. 19 in de Single Top 100
The Feeling 13-11-2015 - met Halsey /
Nr. 26 in de Single Top 100
No Pressure 13-11-2015 - met Big Sean /
Nr. 27 in de Single Top 100
Life Is Worthing 13-11-2015 - Nr. 32 in de Single Top 100
No Sense 13-11-2015 - met Travis Scott /
Nr. 34 in de Single Top 100
Been You 13-11-2015 - Nr. 43 in de Single Top 100
We Are 13-11-2015 - Nr. 52 in de Single Top 100
Get Used to Me 13-11-2015 - Nr. 57 in de Single Top 100
Trust 13-11-2015 - Nr. 65 in de Single Top 100
All in It 13-11-2015 - Nr. 66 in de Single Top 100
Love Yourself 13-11-2015 28-11-2015 1(3wk) 24 Nr. 1 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Children 13-11-2015 16-01-2016 27 4 Nr. 33 in de Single Top 100
Company 13-11-2015 02-07-2016 tip13 - Nr. 16 in de Single Top 100
Cold Water 2016 23-07-2016 1(6wk) 23 met Major Lazer & /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Let Me Love You 2016 20-08-2016 1(5wk) 25 met DJ Snake /
Nr. 2 in de Single Top 100
Despacito (remix) 2017 29-04-2017 1(15wk) 25 Dubbelnotering /
met Luis Fonsi & Daddy Yankee /
Nr. 1 in de Single Top 100
I'm the One 2017 13-05-2017 2 19 met DJ Khaled, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne /
Nr. 7 in de Single Top 100 / Alarmschijf
2U 2017 17-06-2017 2 21 met David Guetta /
Nr. 5 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Friends 2017 26-08-2017 6 13 met Bloodpop / Alarmschijf
Hard 2 Face Reality 2018 - met Poo Bear & Jay Electronica /
Nr. 70 in de Single Top 100
No Brainer 2018 04-08-2018 17 6 met DJ Khaled, Chance the Rapper & Quavo
I Don't Care 10-05-2019 18-05-2019 2 24 met Ed Sheeran
Bad Guy 2019 03-08-2019 21 6 met Billie Eilish / Dubbelnotering
10.000 Hours 2019 19-10-2019 11 15 met Dan + Shay
Yummy 03-01-2020 11-01-2020 18 5
Intentions 2020 08-02-2020 8 13 met Quavo
Stuck with U 2020 16-05-2020 6 13 met Ariana Grande
Holy 2020 26-09-2020 3 18 met Chance the Rapper
Lonely 2020 24-10-2020 2 15 met Benny Blanco
Monster 2020 28-11-2020 11 10 met Shawn Mendes
Anyone 2021 09-01-2021 7 16
Hold On 2021 13-03-2021 9 13
Peaches 2021 03-04-2021 2 12 met Daniel Caesar & Giveon
As I Am 2021 03-04-2021 tip6 - met Khalid
Stay 2021 17-07-2021 1(7wk) 23* met The Kid Laroi
Essence 2021 21-08-2021 - - met Wizkid en Tems
Nr. 76 in de Single Top 100
Ghost 2021 16-10-2021 16 19
Attention 2022 12-03-2022 tip26* met Omah Lay
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
One Less Lonely Girl 2009 10-10-2009 tip25 -
One Time 2009 07-11-2009 tip12 -
Baby 2010 24-04-2010 12 15 met Ludacris /
Nr. 3 in de Radio 2 Top 30
Eenie Meenie 2010 26-06-2010 47 3 met Sean Kingston
Somebody to Love 2010 14-08-2010 43 2
U Smile 01-11-2010 13-10-2010 tip21 -
Pray 06-12-2010 25-12-2010 tip5 -
Never Say Never 2010 09-04-2011 26 3 met Jaden Smith
Next to You 13-06-2011 02-07-2011 tip10 - met Chris Brown
Mistletoe 10-2011 29-10-2011 28 1
All I Want for Christmas Is You (SuperFestive!) 05-12-2011 17-12-2011 tip35 - met Mariah Carey
Boyfriend 2012 07-04-2012 18 17
Live My Life 2012 21-04-2012 39 3 met Far East Movement
Die in Your Arms 2012 09-06-2012 47 1
All Around the World 2012 16-06-2012 48 2 met Ludacris
As Long as You Love Me 2012 23-06-2012 31 3 met Big Sean
Beauty and a Beat 2012 27-10-2012 21 17 met Nicki Minaj
Nothing like Us 2013 02-02-2013 tip21 -
I Would 2013 09-03-2013 tip49 -
#thatPOWER 2013 06-04-2013 15 17 met Will.i.am
Lolly 2013 28-09-2013 42 5 met Maejor Ali & Juicy J
Heartbreaker 2013 19-10-2013 8 1
All That Matters 2013 26-10-2013 19 1
Hold Tight 2013 02-11-2013 23 1
Wait for a Minute 2013 02-11-2013 34 1 met Tyga
Recovery 2013 09-11-2013 23 1
Bad Day 2013 16-11-2013 19 1
All Bad 2013 23-11-2013 23 1
PYD 2013 30-11-2013 24 1 met R. Kelly
Roller Coaster 2013 07-12-2013 35 1
Change Me 2013 14-12-2013 41 1
Confident 2013 21-12-2013 34 1 met Chance the Rapper
Gas Pedal (Remix) 2013 03-05-2014 tip87 - met Sage The Gemini & IamSu
Where Are Ü Now 2015 23-05-2015 15 23 met Skrillex & Diplo
What Do You Mean? 2015 05-09-2015 3 22 2x Platina
Sorry 23-10-2015 31-10-2015 3 24 2x Platina
I'll Show You 2015 14-11-2015 38 1
Love Yourself 13-11-2015 28-11-2015 2 27 2x Platina
Cold Water 2016 30-07-2016 4 24 met Major Lazer &
Goud
Let me Love You 2016 20-08-2016 6 25 met DJ Snake
2x Platina
I'm the One 2017 13-05-2017 10 16 met DJ Khaled, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne /
Platina
2U 2017 17-06-2017 3 20 met David Guetta
Platina
Friends 2017 26-08-2017 15 14 met Bloodpop
Goud
No Brainer 2018 11-08-2018 24 9 met DJ Khaled, Chance the Rapper & Quavo
I Don't Care 10-05-2019 18-05-2019 2 27 met Ed Sheeran
Platina
Yummy 2020 11-01-2020 21 9
Intentions 2020 22-02-2020 17 13 met Quavo
Stuck with U 2020 16-05-2020 16 10 met Ariana Grande
Holy 2020 26-09-2020 19 14 met Chance the Rapper
Goud
Lonely 2020 24-10-2020 6 19 met Benny Blanco
Platina
Monster 2020 30-11-2020 35 6 met Shawn Mendes
Anyone 2021 09-01-2021 15 13
Hold On 2021 12-03-2021 9 13
Peaches 2021 03-04-2021 12 17 met Daniel Caesar & Giveon
Stay 2021 10-07-2021 1 (1wk) 40* met The Kid Laroi
Ghost 2021 19-12-2021 28 12*

NPO Radio 2 Top 2000

Nummer(s) met noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '22 '23
I Don't Care
(met Ed Sheeran)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1719 1889 - -
Love Yourself - - - - - - - - - - - - - - - - - 512 1216 1371 1942 1638 1773 1968 -
Sorry - - - - - - - - - - - - - - - - 1151 874 1732 - - - - - -
What Do You Mean? - - - - - - - - - - - - - - - - 1229 1288 - - - - - - -

Filmografie

Jaar Titel Rol Notitie
2009 True Jackson, VP Zichzelf Gastrol
My Date With...
2010 Silent Library
School Gyrls Cameo
Saturday Night Live Gast/zanger Afl. 35.18 en afl. 36.14
CSI: Crime Scene Investigation Jason McCann Shock Waves (seizoen 11, aflevering 1), Targets of Obsession (seizoen 11, aflevering 15).
Hubworld Gast Seizoen 1, aflevering 1
The X Factor Zanger Serie 7, week 8
2011 Extreme Makeover: Home Edition Gast[22]
Justin Bieber: Never Say Never[23] Zichzelf Documentaire bioscoopfilm geproduceerd door MTV Films en uitgebracht door Paramount Pictures op 11 februari 2011 in de Verenigde Staten en in maart tot april wereldwijd.[24] De officiële trailer werd uitgebracht op 26 oktober 2010[25]
So Random! Zichzelf Gast
2014 Justin Bieber's Believe Zichzelf Documentaire bioscoopfilm
2016 Zoolander 2 Zichzelf Cameo

Prijzen en nominaties

Bieber bij de MTV VMA van 2010

Prijzen

Bemelman Annual Singing Competition 2009

  • Beste artiest

American Music Awards 2010

  • Favoriete pop/rockalbum
  • Favoriete pop/rockzanger
  • Beste nieuwkomer
  • Artiest van het jaar

MTV EMA 2010

  • Best man
  • Beste nieuwe artiest
  • Beste nieuwkomer

Brit Awards 2011

  • Internationale nieuwkomer

MuchMusic Video Awards

  • Favoriete artiest – week 3
  • Favoriete artiest – week 4

Billboard Music Awards

  • Top Male Artist
  • Top Social Artist
  • Milestone Award

Nederland

Jaar Genomineerd voor Gebeurtenis Prijs Resultaat
2010 Zichzelf American Music Awards[26] Artiest van het jaar Gewonnen
Favoriete mannelijke pop/rockartiest Gewonnen
T-Mobile nieuwkomer Gewonnen
My World 2.0 Favoriete pop/rockalbum Gewonnen
Zichzelf BET Awards[27] Beste nieuwe artiest Genomineerd
My World 2.0 Juno Awards[28] Album van het jaar Genomineerd
Popalbum van het jaar Genomineerd
Zichzelf Nieuwe artiest van het jaar Genomineerd
Meus Prêmios Nick Awards[29] Favoriete internationale artiest Gewonnen
MTV Brazil Music Awards[30] Internationale artiest Gewonnen
MTV Europe Music Awards[31] Beste nieuwe artiest Genomineerd
Beste man Gewonnen
Beste pop Gewonnen
MTV Video Music Awards[32] Beste nieuwe artiest Gewonnen
Much Music Video Awards[33] UR FAVE: nieuwe artiest Gewonnen
"Baby" UR FAVE: Canadese video Gewonnen
Internationale video van het jaar door een Canadees Gewonnen
"One Time" Genomineerd
Myx Music Awards[34] Favoriete internationale video Gewonnen
Zichzelf Teen Choice Awards[35] Choice Music: mannelijke artiest Gewonnen
Choice Music: mannelijke break-out-artiest Gewonnen
Choice Summer Music Star: Man Gewonnen
Choice Fanatic Fans Genomineerd
My World 2.0 Choice Music: popalbum Gewonnen
Zichzelf TRL Awards[36] Beste internationale artiest Gewonnen
World Music Awards[37] Beste popartiest Genomineerd
Beste nieuwe artiest Genomineerd
Young Hollywood Awards[38] Nieuwkomer van het jaar Gewonnen
2011 Zichzelf Brit Awards[39] Internationale break-out-artiest Gewonnen
Grammy Awards[40] Beste nieuwe artiest Genomineerd
My World 2.0 Beste vocale popalbum Genomineerd
Zichzelf Juno Awards[41][42] Artiest van het jaar Genomineerd
Fan Choice Award Gewonnen
My World 2.0 Album van het jaar Genomineerd
Popalbum van het jaar Gewonnen
Zichzelf People's Choice Awards[43] Favoriete break-out-artiest Genomineerd
"Baby" Favoriete muziekvideo Genomineerd
Zichzelf Nickelodeon Kids' Choice Awards[44] Favoriete mannelijke zanger Gewonnen
"Baby" Favoriet lied Gewonnen
Zichzelf NME Awards[45] Boef van het jaar Genomineerd
Minst stijlvol Gewonnen
My World Slechtste album Gewonnen

Externe links

Zie de categorie Justin Bieber van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
De Engelstalige Wikiquote heeft een of meer citaten van of over Justin Bieber.