Lommel SK (2554)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf KVV Overpelt-Fabriek)
Lommel SK
Naam Lommel Sportkring
Bijnaam "Groen-Wit" "De teuten"
Stamnummer 2554 (tot 2022)
1986 (vanaf 2022)
Opgericht 2003 (fusie)
2010 (fusie)
Plaats Lommel
Stadion Soevereinstadion
Capaciteit 8.000
Voorzitter Vlag van BelgiëVlag van Nederland Harm van Veldhoven
Eigenaar Vlag van Engeland City Football Group
Algemeen directeur Vlag van Engeland Mike Green
Trainer Vlag van Engeland Steve Bould
Kapitein Vlag van België Glenn Neven
(Hoofd)sponsor Appsys ICT
Kledingmerk Puma
Competitie Eerste klasse B (2020/21)
Website lommelsk.be
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal
Het Soevereinstadion in Lommel in 2023.

Lommel SK is een Belgische voetbalclub uit de Limburgse Kempen. De club draagt stamnummer 1986 en speelt in het Soevereinstadion (voorheen Stedelijk Sportstadion) in Lommel. Ook wordt het stadion in de volksmond vaak "De Gestelsedijk" genoemd; de Gestelsedijk is tevens een van de wegen in de nabijheid van het stadion die Lommel verbindt met het Nederlandse Luyksgestel. Op 11 mei 2020 werd de club overgenomen door de City Football Group.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook het artikel Lommel SK (1986) voor meer informatie over de vroegere club Lommel SK

Voorgeschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Uitrusting
Overpelt-Fabriek

De wortels van de club gaan terug tot Vlug & Vrij Overpelt-Usines, dat in de jaren 20 werd opgericht en zich in 1927 aansloot bij de Belgische Voetbalbond met stamnummer 1064. De club werd geschrapt in 1933, maar werd opnieuw opgericht in 1937 als Vlug & Vrij Overpelt. Men sloot zich opnieuw bij de Voetbalbond aan en kreeg er nu stamnummer 2554. Overpelt-Fabriek, zoals de naam in de volksmond werd genoemd naar de gelijknamige wijk met zijn zinkfabriek, was de club van de arbeiders met een volks karakter. De ploeg speelde in het stadion De Leukens in Overpelt. In 1954 bereikte de club de nationale reeksen. Na drie jaar in Vierde Klasse stootte men in 1957 zelfs door naar Derde klasse. Eind jaren 50 werd de clubnaam officieel voluit Vlug en Vrij Overpelt-Fabriek. In 1982 promoveerde men naar Tweede Klasse, waar men drie jaar bleef spelen. Daarna pendelde de club nog verscheidene jaren op en neer tussen Tweede en Vierde Klasse. In 1987 werd de club koninklijk, zodat de clubnaam in 1988 Koninklijke Vlug en Vrij Overpelt-Fabriek werd. Halverwege de jaren 90 speelde men nog eens drie seizoenen in Tweede. Men bereikte echter nooit de hoogste klasse.

KVSK United Overpelt-Lommel[bewerken | brontekst bewerken]

Wouter Scheelen, recordhouder van het aantal wedstrijden (330) en het aantal doelpunten (61) bij Lommel SK.
Wouter Scheelen, recordhouder van het aantal wedstrijden (330) en het aantal doelpunten (61) bij Lommel SK.
Hans Vanaken, nu speler bij Club Brugge.
Hans Vanaken, nu speler bij Club Brugge.

In het seizoen 2002/03 speelde KVVO in Derde Klasse, op het moment dat buur Lommel SK failliet ging en door de voetbalbond geschrapt werd. KFC Lommel SK was in 1932 opgericht, en kende als hoogtepunt het behalen van de Belgische Bekerfinale in 2001 en Intertoto-voetbal in 1997 en 1998. Overpelt-Fabriek en Lommel fusioneerden tot Koninklijke United Overpelt Lommel, meestal KVSK United Overpelt-Lommel genoemd. De fusieclub nam het stamnummer 2554 van Overpelt over (het stamnummer van Lommel bestond immers niet meer door het faillissement), maar ging spelen in het stadion van Lommel. De B-kern en de nationale jeugdploegen gingen aanvankelijk spelen in het stadion van Overpelt, De Leukens, maar trokken in het seizoen 2006-2007 ook naar Lommel. De clubkleuren van Lommel (wit en groen) en Overpelt (rood en blauw) werden samengenomen als nieuwe clubkleuren. In 2003/04 ging men van start in de Derde Klasse, waar men tweede eindigde en net de promotie miste. In 2004/05 werd de ploeg ongeslagen kampioen (alle 30 wedstrijden ongeslagen). De promotie naar Tweede Klasse was een feit.

Tweede Klasse[bewerken | brontekst bewerken]

In het seizoen 2005/06 werd KVSK de eerste periodekampioen en streed het voor de titel. Toen enkele speeldagen voor het einde de punten van het failliete K. Beringen-Heusden-Zolder werden geschrapt, kwam KVSK plots ruim op kop voor RAEC Mons. Toch gaf men op de laatste speeldag nog de titel uit handen, na een 2-1 nederlaag bij OH Leuven, en werd men naar de eindronde verwezen. In die eindronde werd de tweede plaats behaald, na Lierse SK, dat voorlaatste was geworden in de Eerste Klasse.

Voor het seizoen 2006/07 werd de lat hoog gelegd. KVSK werd bij de titelfavorieten gerekend, maar stelde teleur. Na zeventien speeldagen stond het pas dertiende met negentien punten. In de winterstop werd trainer Peter Balette ontslagen. Zijn taak werd overgenomen door de eerder bij Lierse ontslagen trainer René Trost, die echter na 8 weken en een teleurstellende 2 op 18 zelf ontslag nam. Hij werd opgevolgd door speler Philip Haagdoren; bijgestaan door Vital Vanaken. Haagdoren en Vanaken zorgden ervoor dat KVSK United zich van het behoud in Tweede Klasse kon verzekeren.

Guido Brepoels, voormalig trainer van OH Leuven, werd voor het seizoen 2007/08 aangesteld als hoofdtrainer. Onder zijn impuls speelde KVSK United een behoorlijk seizoen met als eindresultaat een vierde plaats. Dankzij deze vierde plaats mocht de club deelnemen aan de eindronde, waar men op een derde plaats eindigde met zes punten. AFC Tubize promoveerde met het maximum van de punten. Hierna vertrok Guido Brepoels naar provinciegenoot STVV om daar de positie van hoofdtrainer op te nemen.

Als opvolger voor het seizoen 2008/09 trok KVSK United Gelenaar Dany David aan. Nadat KVSK United in 19 wedstrijden slechts 20 punten verzamelde, wierp Dany David de handdoek in de ring. Als opvolger werd Franky Van der Elst aangeduid, die de Noord-Limburgers vanuit een precaire positie naar de veilige middenmoot loodste, met een negende plaats als eindpunt.

Lommel United[bewerken | brontekst bewerken]

Op 25 november 2009 werd besloten dat KVSK United, nadat het stadsbestuur van Lommel een nieuwe financiële overeenkomst met de club goedkeurde, de naam Lommel prominenter zou opnemen in de clubnaam vanaf het seizoen 2010/11.[1] Na een fusie met derdeklasser KFC Racing Mol-Wezel[2] (eerder een opslorping van de voormalige derdeklasser) ging de ploeg spelen onder de naam Lommel United.

Eerste Successen[bewerken | brontekst bewerken]

In het seizoen 2009-2010 beleefde KVSK United een succesjaar, het legde lang het ongenaakbare K Lierse SK het vuur aan de schenen om uiteindelijk als tweede in de competitie te eindigen. In de daarop volgende eindronde wist de club beslag te leggen op de derde plaats.

Het seizoen 2010-2011 verliep zelfs nog succesvoller voor de Noord-Limburgers. Na lange tijd aan de leiding gestaan te hebben in de rangschikking snoepte echter OH Leuven de kampioenstitel weg. In de daaropvolgende eindronde was het Waasland-Beveren dat de promotie naar de Jupiler League verzekerde. Het mislopen van de promotie betekende meteen het einde van een generatie, want bijna de volledige basiself van Lommel United zoekt andere sportieve oorden op.

Terugval[bewerken | brontekst bewerken]

Met een sterk verjongde kern vatte Lommel United het seizoen 2011-2012 aan, maar ziet eerst prijsschutter Jeroen Ketting en later ook de succesvolle en populaire coach Franky Van der Elst vertrekken. Assistent-trainer Philip Haagdoren neemt over en onder zijn leiding behaalt het jeugdige gezelschap een verdienstelijke vijfde plaats in de eindafrekening.

Voor het seizoen 2012-2013 gaat Lommel United op de ingeslagen weg verder en worden ook enkele oude bekenden als Dieter Dekelver en Wouter Scheelen teruggehaald. Na een aanvankelijk veelbelovende start, zakken de Noord-Limburgers echter terug naar de middenmoot. Als dan ook spits Alessandro Cerigioni tijdens de wintertransferperiode overstapt naar OH Leuven en een magere 0 op 12 volgt, kunnen de sportieve ambities opgeborgen worden. Dankzij de inbreng na de winterstop van Genk-huurling Leandro Trossard en de ontbolstering van Hans Vanaken speelt Lommel United nog een sterk seizoenseinde met een zesde plaats als resultaat in de eindstand. Het Lommels goudhaantje Hans Vanaken ziet zijn sterke prestaties beloond worden met een transfer naar eersteklasser Lokeren.

In april 2013 maakte de club bekend dat Philip Haagdoren een stap terug zet om weer assistent-coach te worden. Het hoofdtrainerschap wordt vanaf het seizoen 2013-2014 overgenomen door Stijn Vreven. Onder zijn leiderschap speelt Lommel United een sterk seizoen wat bekroond wordt met een verdienstelijke vijfde plaats.

In het seizoen 2014-2015 doet Stijn Vreven en Lommel United het nog beter. Tot op de voorlaatste speeldag strijdt het mee voor de titel, maar ziet die uiteindelijk gaan naar gouwgenoot STVV In de daarop volgende eindronde is echter het vet van de soep en zo promoveert OH Leuven naar de Jupiler League.

Eerste Klasse B[bewerken | brontekst bewerken]

Het seizoen 2015/16 was het laatste waarin de traditionele 'Tweede klasse' bestond in het Belgisch betaald voetbal. De KBVB maakte een splitsing tussen profvoetbal (24 clubs) en amateurvoetbal. De acht best gerangschikte clubs in de Tweede klasse die voldeden aan de licentievoorwaarden voor het profvoetbal gingen net als de zestien profclubs uit de Eerste klasse deel uitmaken van het profcircuit. Trainer Bart De Roover werd aangesteld om de plaats in het profvoetbal te verzekeren, maar werd in februari 2016 doorgestuurd. Karel Fraeye nam het roer over en onder zijn leiding verzekerde Lommel United zich van een plaats in de top 8. Onder andere door een uitzege bij Antwerp FC (0-1) en een scoreloos gelijkpel bij Lierse SK was Lommel een speeldag voor het einde zeker van de top 8 en het profbestaan.

Lommel United startte goed aan het eerste seizoen als profclub in Eerste Klasse B, maar kende vervolgens een terugval waarin het 2 punten op 21 behaalde. Een resultaat waarvoor trainer Karel Fraeye het gelag betaalde. Na de zwaarste nederlaag in de clubgeschiedenis, 3:6 tegen Tubize werd in onderling overleg de samenwerking met de oefenmeester stopgezet. Als opvolger werd op 28 oktober Walter Meeuws aangesteld als T1. Het verblijf van de Gierlenaar was echter van korte duur en kwam al op 23 november tot een einde, na 4 wedstrijden aan het roer waarin 4 punten behaald werden. Sportief coördinator Tom Van Imschoot werd door het clubbestuur aangesteld als opvolger. Ook met deze derde oefenmeester kende Lommel United weinig sportief succes. Het eindigde achtste en laatste met 18 punten en 12 punten achterstand op de voorlaatste OH Leuven . In de daaropvolgende playdowns kende Lommel United wel een remonte, maar in het beslissende duel uit tegen OH Leuven verloor het met 2-1 en was de sportieve degradatie naar de 1e amateurklasse een feit.

Lommel SK[bewerken | brontekst bewerken]

Na afloop van het seizoen 2016/17, waarin Lommel naar eerste klasse amateurs degradeerde, werd de clubnaam veranderd in Lommel SK. Eind juni 2017 stelde het bestuur van Lommel SK een nieuw logo voor en gaf het een stand van zaken rond het stadionproject. Tevens lichtte men de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren naar de 1B-reeks toe. Om dit doel te realiseren trok Lommel SK Wouter Vrancken aan als nieuwe hoofdtrainer.

Na 9 competitiewedstrijden en met Lommel SK op de eerste plaats in de rangschikking met 20 punten stopte Wouter Vrancken op 28 oktober 2017 echter als hoofdtrainer omwille van persoonlijke redenen. Als opvolger stelde het clubbestuur sportief coördinator Tom Van Imschoot aan. Onder het trainerschap van Van Imschoot haalde Lommel SK op de 26e speeldag, na een 1-2 overwinning bij Châtelet-Farciennes definitief de 1e plaats binnen in de reguliere competitie van de 1e amateurliga. De uiteindelijke kampioenschapstitel gaat echter, na een overbodige eindronde met Dessel Sport en Deinze, naar het West-Vlaamse Knokke. Daar Lommel SK als enige uit de top 4 voldeed aan de licentievoorwaarden, promoveerde het naar de 1B-reeks voor het seizoen 2018-2019.

Investeringen[bewerken | brontekst bewerken]

Lommel SK wist zich in het seizoen 2018-2019 te handhaven in de 1B-reeks nadat het eindigde op een 7e plaats. Na afloop van het seizoen op 15 mei 2019 kondigde de club de komst van twee nieuwe investeerders, sportconsulent Rudi Vandenput en de Israëlische sportadvocaat Udi Shochatovitch, aan. Udi Shochatovitch zal 2,6 miljoen investeren in de club. Rudi Vandenput wordt bestuurder en medeaandeelhouder van de club. Met de komst van deze twee investeerders wil men club de toekomst van de club en de jeugdwerking veilig stellen. Hierbij is het de uitdrukkelijke bedoeling om de jeugdwerking nog uit te breiden en om de supporters nauwer bij de clubwerking te betrekken door de oprichting van een Lommel SK Foundation voor de organisatie van sociale projecten.

Om dit alles in goede banen te leiden stelt de club Ronny Van Geneugden aan als technisch directeur en vervangt de IJslander Stefan Gislason de naar KRC Genk vertrokken Tom Van Imschoot als hoofdtrainer. In oktober 2019 volgt de aanstelling van clubicoon Harm van Veldhoven als operationeel directeur.

Na een teleurstellende start waarbij Lommel SK 7 punten op 30 haalt en op de voorlaatste plaats staat in de rangschikking, betaalt trainer Stefan Gislason het gelag op 17 oktober 2019. De 55-jarige Peter Maes volgt de IJslander op. Ook op het bestuurlijk vlak ondergaat de club een wijziging, Algemeen directeur Rudi Vandenput neemt na vijf maanden afscheid. Onder Maes waren de resulaten beduidend beter, Lommel wist zich uit de play-downsplaatsen te loodsen. Ook wist men zich voor het eerst sinds de invoering van de play-offs in 2010 voor play-off 2 te plaatsen. Deze werden echter niet meer gespeeld door de coronacrisis in België. Lommel's eigenaar deed hierdoor krampachtig over het betalen van de spelerslonen tijdens deze periode. Dit was een van de oorzaken dat Lommel een van de zeven profclubs was die bij de licentiecommissie geen licentie kreeg. Groen-wit trok net zoals de andere 6 clubs naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Hier wist Lommel haar licentie te behalen op 11 Mei 2020.

Overname[bewerken | brontekst bewerken]

Op 11 mei 2020 wordt Lommel SK opgenomen in de City Football Group (CFG), een Britse holding gefinancierd door de Abu Dhabi United Group (ADUG).

Clubs die behoren tot CFG delen een voetbalfilosofie die gebaseerd is op aanvallend voetbal met passing en balbezit. Binnen CFG is Lommel SK het kleine broertje van o.a. het Engelse Manchester City.

De 34-jarige Engelsman Liam Manning, eerder actief als hoofd jeugdopleiding bij New York City, wordt op 10 juli 2020 aangesteld als hoofdcoach. Na 16 maanden in functie wordt, in onderling overleg, op 21 oktober 2020 de samenwerking met technisch directeur Ronny Van Geneugden beëindigd.

Het eerste seizoen onder de CFG-vlag kenmerkt zich door het beheersen van de gevolgen van de Covid-19 pandemie en de eerste instroom van (jong) binnen- en buitenlands talent. De klemtoon wordt gelegd op de opleiding van jonge talenten als Manfred Ugalde, Vinicius Souza en Koki Saito. Op 18 februari 2021 wordt de Engelsman Mike Green voorgesteld als nieuwe CEO, het voormalige hoofd van 'City in the Community (CITC)' binnen CFG vervangt Harm van Veldhoven die een nieuwe rol krijgt als voorzitter van Lommel SK. In mei 2021 verhuist Green van Manchester naar Noord-Limburg om er zijn nieuwe taak op te nemen.

Lommel SK sluit haar eerste seizoen als onderdeel van de CFG af op een derde plaats na de ongenaakbare kampioen R Union SG en RFC Seraing, die beiden promoveren naar de Jupiler Pro League. Na het seizoen besluit CFG om de talenten Manfred Ugalde en Vinicius Souza< op huurbasis elders te stallen, respectievelijk bij FC Utrecht en YR KV Mechelen.

Het tweede seizoen onder de CFG-vlag kent echter een tumultueus verloop. Vijf dagen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 tegen Waasland-Beveren neemt coach Liam Manning ontslag om aan de slag te gaan bij het Engelse MK Dons. Daarna wordt Op 21 augustus T2 Peter van der Veen aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 49-jarige Rotterdammer won in 2019 als coach van de U17 van Oranje het Europees kampioenschap. Na minder dan vier maanden eindigt op 13 december 2021 echter de samenwerking met Peter van der Veen.

T2 Luiz Felipe die eerst de Nederlander tijdelijk vervangt, krijgt de job van hoofdcoach op interimbasis officieel op 18 januari 2022. Een taak die na drie nederlagen op rij en 20 dagen later stopt. Nadat T2 Patrick Greveraars voor één wedstrijd de honeurs waarneemt, wordt op 16 februari 2022 de 70-jarige Engelsman Brian Eastick aangesteld als nieuwe hoofdcoach tot het einde van het seizoen.

Op 14 juli 2022 stelde Lommel SK haar nieuw clublogo voor en werd bekend dat de club het oorspronkelijke stamnummer, 1986, teruggekocht heeft.[3] Voor het seizoen 2022-2023 werd de Engelsman Steve Bould aangeduid als T1.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Nationaal[bewerken | brontekst bewerken]

Belgische Derde Klasse

Winnaar (2): 1981/82, 2004/05

Belgische Vierde Klasse

Winnaar (1): 1956/57, 1990/91

Trofee Jules Pappaert

winnaar (2): 1965, 2006

Resultaten[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen Klasse Reeks Punten Opmerkingen
  I II III P.II P.III      
Als VV Overpelt-Fabriek
1937/38         1 Derde prov. Lim. 8
1938/39       2   Tweede prov. Lim. 34
1939/40       2   Tweede prov. Lim. 16
1940/41           Geen competitie door Wereldoorlog II
1941/42       3   Tweede prov. Lim. 37
1942/43       2   Tweede prov. Lim. 35
1943/44       11   Tweede prov. Lim. 23
1944/45       9   Tweede prov. Lim. 9
1945/46       9   Tweede prov. Lim. 43
1946/47       10   Tweede prov. Lim. 33
1947/48       12   Tweede prov. Lim. 27
1948/49       13   Tweede prov. Lim. 25
1949/50       7   Tweede prov. Lim. 29
1950/51       3   Tweede prov. Lim. 41
1951/52       3   Tweede prov. Lim. 39
  I II III IV P.I Vanaf 1952-53 zijn er 4 nationale niveaus
1952/53         2 Eerste prov. Lim. 44
1953/54         1 Eerste prov. Lim. 46
1954/55       6   Vierde klasse A 34
1955/56       4   Vierde klasse B 39
1956/57       1   Vierde klasse A 44
1957/58     9     Derde klasse B 29
1958/59     12     Derde klasse A 28
1959/60     10     Derde klasse A 28
1960/61     6     Derde klasse B 31
1961/62     6     Derde klasse A 32
1962/63     5     Derde klasse B 36
1963/64     4     Derde klasse A 36
1964/65     2     Derde klasse B 37
1965/66     6     Derde klasse A 33
1966/67     7     Derde klasse B 30
1967/68     5     Derde klasse A 34
1968/69     7     Derde klasse A 35
1969/70     8     Derde klasse B 32
1970/71     8     Derde klasse A 28
1971/72     8     Derde klasse B 30
1972/73     10     Derde klasse A 26
1973/74     6     Derde klasse A 34
1974/75     2     Derde klasse B 41
1975/76     4     Derde klasse B 35
1976/77     7     Derde klasse B 32
1977/78     5     Derde klasse A 32
1978/79     9     Derde klasse B 30
1979/80     5     Derde klasse B 35
1980/81     6     Derde klasse B 33
1981/82     1     Derde klasse B 41
1982/83   13       Tweede klasse 22
1983/84   14       Tweede klasse 23
1984/85   16       Tweede klasse 17
1985/86     5     Derde klasse B 34
1986/87     14     Derde klasse B 24
1987/88     14     Derde klasse B 23
Als KVV Overpelt-Fabriek
1988/89     15     Derde klasse B 24
1989/90       6   Vierde klasse C 33
1990/91       1   Vierde klasse D 50
1991/92     3     Derde klasse B 39
1992/93     9     Derde klasse B 30
1993/94     3     Derde klasse B 41
1994/95   11       Tweede klasse 31
1995/96   15       Tweede klasse 36
1996/97   18       Tweede klasse 18
1997/98     14     Derde klasse B 25
1998/99       6   Vierde klasse C 48 Winst in eindronde voor promotie tegen KFC Rhodienne-Verrewinkel (4-1), K. Stade Leuven (2-1) en KSK Maldegem (5-1)
1999/00     13     Derde klasse B 34
2000/01     11     Derde klasse B 36
2001/02     9     Derde klasse B 39
2002/03     9     Derde klasse B 35
Als KVSK United
2003/04     2     Derde klasse B 55 Winst in eindronde tegen Bocholter VV, maar verlies tegen KV Turnhout
2004/05     1     Derde klasse B 78
2005/06   2       Tweede klasse 61 Tweede in eindronde met 10 punten
2006/07   15       Tweede klasse 36
2007/08   4       Tweede klasse 60 Derde in eindronde met 6 punten
2008/09   9       Tweede klasse 51  
2009/10   2       Tweede Klasse 70 Derde in eindronde met 6 punten
Als Lommel United
2010/11   2       Tweede klasse 65 Derde in eindronde met 9 punten
2011/12   5       Tweede klasse 52
2012/13   6       Tweede klasse 50
2013/14   5       Tweede klasse 59
2014/15   2       Tweede klasse 70 Vierde in eindronde met 4 punten
2015/16   8       Tweede klasse 50
  1A 1B 1Am 2Am 3Am P.I Vanaf 2016-17 zijn er 3 nationale en 2 regionale niveaus
2016/17   8         Eerste klasse B 18
Als Lommel SK
2017/18     2       Eerste klasse amateurs 46 Eerste na reguliere competitie met 71 punten, promotie naar 1B, omdat kampioen Royal Knokke FC geen licentie aanvroeg
2018/19   6         Eerste klasse B 31 Zevende na playdowns met 23 punten
2019/20   6         Eerste klasse B 27
2020/21   3         Eerste klasse B 43
2021/22   6         Eerste klasse B 35
2022/23   7         Eerste klasse B 32 Zevende na Relegation Play-offs met 51 punten
2023/24   4         Eerste klasse B 52

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Nat. Naam Functie Sinds
Vlag van Engeland City Football Group Eigenaar 2020
Vlag van BelgiëVlag van Nederland Harm van Veldhoven Voorzitter 2021
Vlag van Engeland Mike Green Chief Executive Officer 2021
Vlag van België Nick Rondelez Chief Financial Officer
Vlag van België Lennert Lodewijks Chief Commercial Officer

Spelerskern 2023-2024[bewerken | brontekst bewerken]

Nr. Naam Nationaliteit Geboortedatum Vorige club
Doelmannen
1 Nikola Ivezić Vlag van Montenegro Montenegro 1-04-2003 Vlag van Montenegro FK Podgorica
12 Francesco Di Bartolo Vlag van Italië Italië 18-03-2005 Vlag van Italië Udinese
20 Jari De Busser Vlag van België België 21-10-1999 Vlag van België KAA Gent
Verdedigers
2 Kluiverth Aguilar Vlag van Peru Peru 05-05-2003 Vlag van Engeland Manchester City
3 Rob Nizet Vlag van België België/Vlag van Senegal Senegal 14-04-2002 Vlag van Italië US Lecce
4 Stijn Wuytens Vlag van België België 08-10-1989 Vlag van Nederland AZ Alkmaar
5 Dries Wouters Vlag van België België 28-01-1997 Vlag van Duitsland FC Schalke 04
6 Glenn Neven Aanvoerder Vlag van België België 08-02-1990 Vlag van België KSK Heist
13 Jhon Banguera Vlag van Colombia Colombia 03-04-2004 Vlag van Colombia Envigado FC
21 Álvaro Santos Vlag van Spanje Spanje 01-11-2005 Vlag van Spanje Celta de Vigo
38 Yeboah Amankwah Vlag van Ghana Ghana/Vlag van Engeland Engeland 19-10-2000 Vlag van Engeland Manchester City
51 Nils Nieki Vlag van België België 13-05-2004 eigen jeugd
79 Sam De Grand Vlag van Nederland Nederland 05-10-2004 Vlag van België KRC Genk
Jamal Baptiste Vlag van Engeland Engeland 11-11-2003 Vlag van Engeland Manchester City U21
Middenvelders
7 Robin Henkens Vlag van België België 12-09-1988 Vlag van België KVC Westerlo
8 Dermane Karim Vlag van Togo Togo 26-12-2003 Vlag van Nederland Feyenoord
15 Lucas Schoofs Vlag van België België 03-01-1997 Vlag van Nederland Heracles Almelo
23 Àlex Granell Vlag van Spanje Spanje 02-08-1988 Vlag van Bolivia Club Bolívar
24 Djordje Gordic Vlag van Servië Servië 05-11-2004 Vlag van Servië FK Mladost Lučani
41 Mathise Reumers Vlag van België België 31-03-2004 eigen jeugd
44 Lars Neyens Vlag van België België 26-12-2003 eigen jeugd
64 Tsoanelo Letsosa Vlag van Schotland Schotland/Vlag van Lesotho Lesotho 06-01-2004 Vlag van Schotland Celtic FC
Leon Lalic Vlag van Kroatië Kroatië/Vlag van Oostenrijk Oostenrijk 23-01-2006 Vlag van Oostenrijk Red Bull Salzburg
Daniel McGrath Vlag van Ierland Ierland/Vlag van Brazilië Brazilië 28-01-2006 Vlag van Ierland Bohemians
Aanvallers
10 Igor Vetokele Vlag van België België/Vlag van Angola Angola 23-04-1992 Vlag van België KVC Westerlo
11 Amar Fatah Vlag van Zweden Zweden/Vlag van Somalië Somalië 19-02-2004 Vlag van Frankrijk Troyes AC
17 Lazar Mijović Vlag van Montenegro Montenegro 12-03-2003 Vlag van Montenegro FK Budućnost Podgorica
19 Arthur Sales Vlag van Brazilië Brazilië 03-07-2001 Vlag van Brazilië CR Vasco da Gama
30 Zalán Vancsa Vlag van Hongarije Hongarije 27-10-2004 Vlag van Hongarije MTK Boedapest FC
32 Juho Talvitie Vlag van Finland Finland 25-03-2005 Vlag van Finland FC Ilves
90 Jordan Attah Kadiri Vlag van Nigeria Nigeria 11-03-2000 Vlag van Zweden Östersunds FK
Hugo Weckmann Vlag van Mexico Mexico 10-04-2004 Vlag van Mexico Club Tijuana
  • Aanvoerder = Aanvoerder

Technische staf[bewerken | brontekst bewerken]

Functie Naam Nationaliteit Opmerking
Hoofdtrainer Steve Bould Vlag van Engeland Engeland
Assistent-trainer Ryan Garry Vlag van Engeland Engeland
Keeperstrainer Vladan Kujović Vlag van België België Vlag van Servië Servië
Sports Science & Medicine Stefan Winters Vlag van België België

Lijst van hoofdtrainers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van trainers van Lommel SK (2554) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Bekende voormalige spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van spelers van Lommel SK voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

KVSK United / Lommel United / Lommel SK[bewerken | brontekst bewerken]

Overpelt-Fabriek[bewerken | brontekst bewerken]

Statistieken[bewerken | brontekst bewerken]

In derde klasse/eerste klasse amateurs:

In tweede klasse/eerste klasse B:

Toeschouwers sinds 2005:

Gouden Elf van United[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens het tiende seizoen in het bestaan van de club organiseerde de officiële Facebookpagina van Lommel United een peiling om het beste elftal samen te stellen uit de eerste tien seizoenen van de club.

Het volgend elftal kwam uit de bus:

Gouden Elf van United. Franky Van der Elst werd verkozen tot beste oefenmeester van de eerste 10 seizoenen.

Hall of Fame - Selecties en Doelpunten[bewerken | brontekst bewerken]

Selecties Top 10

No. Naam Land Totaal Competitie Beker Play-Offs
1. Wouter Scheelen Vlag van België 330 281 23 26
2. Christophe Delande Vlag van België 312 267 21 24
3. Glenn Neven* Vlag van België 292 251 22 19
4. Toon Lenaerts Vlag van België 258 221 19 18
5. Robin Henkens* Vlag van België 218 185 13 20
6. Sam Vanaken Vlag van België 215 191 17 7
7. Jentl Gaethofs Vlag van België 214 185 14 15
8. Mike De Koninck Vlag van België 196 171 12 13
9. Ken Debauve Vlag van België 173 150 12 11
10. Bart Goossens Vlag van België 166 146 10 10

"*" = nog actief, bijgewerkt tot 17 april 2022

Doelpunten Top 10

No. Naam Land Totaal Competitie Beker Play-Offs
1. Wouter Scheelen Vlag van België 61 50 6 5
2. Jeroen Ketting Vlag van Nederland 59 53 5 1
3. Mirek Waligora Vlag van Polen / Vlag van België 54 50 4 0
4. Marcos Pereira Vlag van Brazilië / Vlag van België 45 43 1 1
5. Davy Brouwers Vlag van België 44 41 1 2
6. Philip Haagdoren Vlag van België 38 32 4 2
7. Romero Regales Vlag van Curaçao / Vlag van Nederland 34 32 1 1
8. Alessandro Cerigioni Vlag van België / Vlag van Italië 32 23 3 6
9. Glenn Neven Vlag van België 27 22 2 3
10. Guy Dufour Vlag van België 27 20 4 3

Tot en met 17 april 2022

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]