Kafu Nagai

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kafū Nagai in 1927

Kafū Nagai (永井 荷風, Nagai Kafū; Bunkyō (Tokio), 4 december 1879 - Ichikawa (Chiba), 30 april 1959) is de nom de plume van de Japanse romanschrijver Nagai Sōkichi (永井 壮吉). Zijn werk is bekend voor de beschrijving van het Tokio van het begin van de 20e eeuw met bijzondere aandacht voor de wereld van de prostitutie en de geisha's.

Kafū Nagai begon zijn carrière aan de universiteit voor buitenlandse talen in Kanda (神田) in Chiyoda, waar hij Chinese literatuur studeerde. In het begin van zijn carrière had hij een naturalistische stijl. Hij was een bewonderaar van Émile Zola. Zijn eerste twee romans, 'Yashin' en 'Jigoku no hana', beide gepubliceerd in 1902, vertoonden een duidelijke invloed van Zola.

Hierna kreeg Nagai een afkeer van het naturalisme en werd een van de leiders in de beweging hiertegen. Hij kreeg een interesse in de toen stervende Edo-cultuur. Hij bestudeerde de kunsten die tijdens de Edo-periode ontstaan waren: Kiyomoto-muziek; Japanse klassieke dans; Shakuhachi-fluit. Hij werd een leerling van een van Tokio's professionele vertellers, om humoristische vertelwijzes te bestuderen.