Karel van Wolferen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Karel G. van Wolferen (Rotterdam, 1941) is een Nederlands journalist en was vanaf 1997 tot 2006 universiteitshoogleraar (vergelijking van politieke en economische instituties, in het bijzonder in Oost-Azië) aan de Universiteit van Amsterdam.

In de jaren '60 reisde hij door het Midden-Oosten, India en Zuidoost-Azië en vanaf 1962 doceerde hij enkele jaren Engels in Japan. In 1972 werd hij correspondent voor het NRC Handelsblad voor Oost-Azië. In 1987 kreeg hij de prijs voor de Nederlandse dagbladjournalistiek voor zijn artikelen over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in de regio.

Van Wolferen is de auteur van het veelgeprezen The Enigma of Japanese Power, waarvan alleen al in Nederland meer dan honderdduizend exemplaren zijn verkocht en verscheidene werken in het Engels, Nederlands en Japans over politieke en economische onderwerpen.

Zijn aandacht is recentelijk verschoven naar de Verenigde Staten met zeer kritische geschriften over het buitenlands beleid van George W. Bush, zoals George W. Bush and the destruction of world order en Een keerpunt in de vaderlandse geschiedenis.

Bibliografie[bewerken]

Externe link[bewerken]