Kaspersky Lab

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kaspersky Lab
Kaspersky Lab
Oprichting 1997
Oprichter(s) Eugene Kaspersky
Hoofdkantoor Moskou (Rusland)
Werknemers +2,800 (2014)
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

Kaspersky Lab is een niet-beursgenoteerde leverancier van beveiligingsoplossingen voor endpoints en heeft een positie in de wereldwijde top vier van leveranciers van antivirussoftware [1]. Het bedrijf is in 1997 opgericht door Eugene Kaspersky en biedt digitale beveiligingsoplossingen voor de enterprisemarkt, mkb-bedrijven en consumenten.

Kaspersky Lab is een internationale groep die wereldwijd actief is in bijna 200 landen en gebieden. Het bedrijf is een private organisatie, waarvan de holding is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. Kaspersky Lab heeft momenteel meer dan 2.800 werknemers in dienst en heeft 31 eigen regionale kantoren in 30 landen. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Utrecht, Nederland. De R&D centers van het bedrijf zijn over de hele wereld te vinden, waaronder Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, China, Japan en Rusland.

Marktpositie[bewerken]

Volgens Gartner is Kaspersky Lab de op drie na grootste leverancier van IT-beveiligingssoftware voor consumenten wereldwijd en de op vier na grootste leverancier van Enterprise Endpoint Protection (Gartner, 2012).

Partners[bewerken]

Kaspersky Lab heeft meer dan 120 wereldwijde partner- en OEM-overeenkomsten met bedrijven zoals Microsoft, IBM, Cisco, Juniper Networks, Alcatel Lucent, Check Point, D-Link, Netgear, ZyXel, Lenovo, Facebook, Qualcomm, SafeNet enz.

Concurrenten[bewerken]

Concurrenten van Kaspersky Lab in de antivirusindustrie zijn o.a. Avira, BitDefender, BullGuard, F-Secure, McAfee, Panda Security, Sophos, Symantec en Trend Micro.

Testen en reviews[bewerken]

In 2013 nam Kaspersky Lab deel aan 75 testen en reviews. Kaspersky Labs producten behaalden in 42 gevallen de eerste plek en in 86% van de testen behoorde Kaspersky Lab tot de top 3.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Het bedrijf stond als vierde genoteerd in de IDC rating Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2012. Deze klassering werd gepubliceerd in het IDC-rapport "Worldwide Endpoint Security 2013-2017 Forecast and 2012 Vendor Shares (IDC #242618,augustus 2013). Dit rapport classificeerde softwareleveranciers op basis van inkomsten uit verkopen van endpoint beveiligingsoplossingen in 2012.