Kaspersky Lab

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kaspersky Lab
Kaspersky Lab
Oprichting 1997
Oprichter(s) Eugene Kaspersky
Hoofdkantoor Moskou (Rusland)
Werknemers +2,800 (2014)
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

Kaspersky Lab is een niet-beursgenoteerde leverancier van beveiligingsoplossingen voor endpoints en heeft een positie in de wereldwijde top vier van leveranciers van antivirussoftware [1]. Het bedrijf is in 1997 opgericht door Eugene Kaspersky en biedt digitale beveiligingsoplossingen voor de enterprisemarkt, mkb-bedrijven en consumenten.

Kaspersky Lab is een internationale groep die wereldwijd actief is in bijna 200 landen en gebieden. Het bedrijf is een private organisatie, waarvan de holding is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. Kaspersky Lab heeft momenteel meer dan 2.800 werknemers in dienst en heeft 31 eigen regionale kantoren in 30 landen. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Utrecht, Nederland. De R&D centers van het bedrijf zijn over de hele wereld te vinden, waaronder Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, China, Japan en Rusland. Kaspersky Lab levert producten en technologieën aan meer dan 300 miljoen gebruikers en ruim 250.000 zakelijke klanten, variërend van kleine en middelgrote bedrijven tot grote overheids- en commerciële instellingen.

Marktpositie[bewerken]

Volgens Gartner is Kaspersky Lab de op drie na grootste leverancier van IT-beveiligingssoftware voor consumenten wereldwijd en de op vier na grootste leverancier van Enterprise Endpoint Protection (Gartner, 2012).

Partners[bewerken]

Kaspersky Lab heeft meer dan 120 wereldwijde partner- en OEM-overeenkomsten met bedrijven zoals Microsoft, IBM, Cisco, Juniper Networks, Alcatel Lucent, Check Point, D-Link, Netgear, ZyXel, Lenovo, Facebook, Qualcomm, SafeNet enz.

Concurrenten[bewerken]

Concurrenten van Kaspersky Lab in de antivirusindustrie zijn o.a. Avira, BitDefender, BullGuard, F-Secure, McAfee, Panda Security, Sophos, Symantec en Trend Micro.

Testen en reviews[bewerken]

In 2013 nam Kaspersky Lab deel aan 75 testen en reviews. Kaspersky Labs producten behaalden in 42 gevallen de eerste plek en in 86% van de testen behoorde Kaspersky Lab tot de top 3.

Zakelijke producten[bewerken]

In 1999 introduceerde Kaspersky Lab geïntegreerde antivirussoftware voor werkstations, file servers en applicatieservers draaiend op Linux-/FreeBSD-besturingssystemen. Tegenwoordig biedt het bedrijf zakelijke beveiligingsoplossingen voor de meest gangbare besturingssystemen en geschikt voor uiteenlopende bedrijven.

Kaspersky Endpoint Security for Business is een platform dat tools en technologieën levert waarmee bedrijven de beveiliging van hun endpoints kunnen beheren. Het combineert technologieën en tools in vier modulaire en schaalbare bundels: Core, Select, Advanced en Total. Het eerste niveau, Core, bevat anti-malware technologieën. Vervolgens komen de lagen Select en Advanced, die endpointcontrole en encryptie bieden. Tenslotte biedt de beveiliging op Total-niveau bescherming voor het hele netwerk – voor zowel web-, mail- als collaboration-servers.

Kaspersky Endpoint Security for Business is tevens voorzien van gerichte oplossingen die aan elke laag in het netwerk zijn toe te voegen:

 • Kaspersky Security for File Servers
 • Kaspersky Security for Mobile
 • Kaspersky Systems Management
 • Kaspersky Security for Virtualization
 • Kaspersky Security for Storage
 • Kaspersky Security for Collaboration
 • Kaspersky Security for Mail
 • Kaspersky Security for Internet Gateways

Met het Kaspersky Security Center kunnen organisaties hun antivirusbescherming over het hele netwerk gecentraliseerd beheren.

Kaspersky Small Office Security is Kaspersky Lab’s beveiligingsoplossing voor kleine bedrijven.

Consumentenproducten[bewerken]

Onder de consumentenproducten vallen de producten voor thuisgebruikers. Kaspersky Lab biedt in deze categorie de volgende oplossingen:

 • Kaspersky Anti-Virus 2014 – anti-virusbescherming voor PC’s.
 • Kaspersky Internet Security 2014 – anti-virusbescherming voor PC’s met daarnaast beveiligingstechnologieën voor online bankieren, winkelen, werken en het bezoeken van sociale netwerken.
 • Kaspersky Internet Security – Multi-Device - beveiligingsoplossing voor diverse apparaten, van PC’s en Mac’s tot smartphones en tablets.
 • Kaspersky PURE - Kaspersky Labs meest complete beveiligingsoplossing voor PC’s waarmee je tevens de beveiliging voor meerdere PCs kan beheren via een PC.
 • Kaspersky Internet Security for Mac - beveiligingsoplossing voor Apple-computers
 • Kaspersky Internet Security for Android – beveiligingsoplossing voor tablets en smartphones die draaien op het Android-besturingssysteem.


Bronnen, noten en/of referenties
 1. Het bedrijf stond als vierde genoteerd in de IDC rating Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2012. Deze klassering werd gepubliceerd in het IDC-rapport "Worldwide Endpoint Security 2013-2017 Forecast and 2012 Vendor Shares (IDC #242618,augustus 2013). Dit rapport classificeerde softwareleveranciers op basis van inkomsten uit verkopen van endpoint beveiligingsoplossingen in 2012.