King's Quest IV: The Perils of Rosella

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
King's Quest IV: The Perils of Rosella
Ontwikkelaar(s) Sierra Entertainment
Uitgever(s) Sierra Entertainment
Datum van uitgave 1988
Genre(s) avonturenspel
Engine AGI
Platform(s) MS-DOS, Amiga, Apple IIGS, Atari ST
Navigatie
Spelserie King's Quest
Voorloper King's Quest III: To Heir is Human
Vervolg King's Quest V: Absence Makes the Heart Go Yonder!
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

King's Quest IV: The Perils of Rosella is het vierde spel uit de King's Quest-spelreeks, een avonturenspel van Sierra Entertainment uit 1988. De speler bestuurt het personage prinses Rosella, de dochter van Koning Graham van Daventry uit King's Quest I en King's Quest II. Ze is de tweelingszus van Alexander uit King's Quest III.

Dit spel is het enige uit de reeks waar acties in "real-time" gebeuren. Alle acties in het spel vinden plaats in een tijdsframe van 24 uur. Sommige acties kan men enkel overdag doen, andere 's avonds.

Verhaal[bewerken]

Koning Graham heeft een hartaanval gehad. De goede fee Genesta spreekt tot Rosella via de magische spiegel. Rosella dient in het land van Tamir op zoek te gaan naar magisch fruit dewelke haar vader Graham zal genezen. Genesta zal Rosella transporteren met haar magie. Echter, terwijl Rosella in Tamir is, steelt de slechte fee Lolotte de talisman van Genesta waardoor zij geen tovermacht meer heeft. Indien Rosella deze talisman niet vindt, zal ze nooit kunnen terugkeren naar Daventry. Daarom moet ze het vertrouwen van Lolotte zien te vinden en van haar drie opdrachten uitvoeren.

Hoewel er een mogelijkheid bestaat om met het magische fruit terug te keren zonder alle drie de opdrachten uit te voeren, zal dit tot een dramatisch einde van het spel leiden.

Bronnen, noten en/of referenties