Kipp Lennon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kipp Lennon
Kipp Lennon bij de Ilse DeLange fanclub dag op 26 november 2006 in de 013, Tilburg
Algemene informatie
Volledige naam Christopher Lennon
Geboren 12 maart 1960
Venice, Californië
Verenigde Staten
Geboorteplaats Los AngelesBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1977 - heden
Genre(s) folkrock
Instrument(en) zanger, gitaar
Label(s) CBS/Sony, Lennon Records
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Christopher "Kipp" Lennon (Venice, 12 maart 1960) is een Amerikaans zanger, een van de oprichters van de folkrockband Venice. Van deze band is hij voornamelijk de leadzanger.

Familie[bewerken | brontekst bewerken]

Kipp Lennon is de zoon van William en Isabelle Lennon, zijn echte naam is Christopher. De reden die hij geeft voor zijn bijnaam is: "Toen ik uit het ziekenhuis kwam, dus net was geboren, in maart 1960, noemde iedereen me "Chrissy". Dat doen mensen bij baby's. Je voegt er een e of een y aan toe als een troetelnaam. Mijn broertje Joe was drie jaar en kon nog geen "Chrissy" zeggen, hij noemde me steeds "Kippy". Mijn broer Dan van tien jaar oud, vond dat wel grappig, en vanaf die dag, vanaf mijn allereerste dag thuis, heette ik Kippy, en werd ik alleen nog Christopher genoemd door dokters, leraren, agenten en mijn moeder als ze boos op me was." [1]

Toen Kipp negen jaar oud was, werd zijn vader William Lennon vermoord. Chet Young, een stalker die geloofde getrouwd te zijn met Kipp's zus Peggy, van de Lennon Sisters, vond dat de vader in de weg stond en moest worden vermoord. Young schoot William Lennon neer op de parkeerplaats van de Marina del Rey golfbaan. Twee maanden later pleegde hij zelfmoord, met hetzelfde wapen. Later vond de familie een ongeopende brief met daarbij een foto van William Lennon met een geweer tegen zijn hoofd en de woorden High Noon, dat was het tijdstip van de moord.[2]

Zijn vier oudere zusters vormen de Lennon Sisters, die bekend werden door het tv-programma Lawrence Welk Show.

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Venice is opgericht in 1977, oorspronkelijk zette hij de band op met zijn neef Michael Lennon. In 1978 kwam ook Michaels broer Mark bij de band. Als laatste kwam Kipps eigen broer Pat in 1980 bij de band. Sindsdien hebben ze opgetreden en albums gemaakt. Sinds 1986 heeft hij met zijn band dertien albums gemaakt. Kipp zingt ook voor de Pine Mountain Logs, een coverband. Deze band speelt alleen coverversies van rock nummers. Hij is niet de enige van Venice, die in deze band mee speelt.

Venice heeft een live-dvd: Venice, Live at the Royal Carre Theater. Kipp Lennon heeft één soloalbum, Boom Boom Party (CBS/Sony), in 1987.

Kipp zong met David Crosby op diens soloalbum Thousand Roads en ook Suspension, de tune van de film- en tv-serie Buck Rogers in the 25th Century.

Film[bewerken | brontekst bewerken]

Kipp zong Turn up the Radio, All Day, All Night en One Step Closer voor de Disneyfilm Double Switch.

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Kipp heeft meegewerkt aan verschillende afleveringen van The Simpsons: in de aflevering Stark Raving Dad. Hoewel Michael Jackson de stemacteur was voor Leon Kompowski, iemand, die zich voordeed als Michael Jackson, moest Kipp zingen, omdat Jackson alleen was gecontracteerd om te spreken en niet om te zingen. Hij zong Jacksons nummers Ben, Billie Jean en het origineel van Lisa, It's Your Birthday, allen geschreven door Jackson. Hij zingt ook als Michael Jackson in The Jacksons: An American Dream.

Kipp zong ook Flaming Moe's, een parodie op de tune van de tv-serie Cheers) in de aflevering Flaming Moe's, The Sound of Grandpa uit Lady Bouvier's Lover, en Raindrops Keep Falling On My Head uit Duffless. Hij zong het origineel van I'm Checking In, gebruikt in de Betty Ford musical in The City of New York vs. Homer Simpson.

Behalve The Simpsons deed Kipp ook de stem van Michael Jackstone op The Flintstone Kids' Just Say No Special en verschillende rollen in The Story of Santa Claus, The Fall Guy, Eight Is Enough en in de tv-serie van Herbie the Love Bug.

Kipp zong ook de titelsong van C.H.U.D. II: Bud the C.H.U.D. en de theater pilot van Buck Rogers.

Hij zong Secret Agent Man in de film Can't Buy Me Love.

Hij zong ook voor de acteur John Scott Clough in de door Sidney Poitier geregisseerde dans-musical filmFast Forwar.

Van 2010 tot 2013 toerden Kipp, zijn broer Pat en hun neef Mark als achtergrondzangers in Roger Waters' The Wall.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. FAQ at Venice's official website. Gearchiveerd op 26 juli 2012. Geraadpleegd op 11 mei 2011.
  2. Dr. Doreen Orion, I Know You Really Love Me

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]