Kirchberg (Luxemburg)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kirchberg
Wijk van Luxemburg
Eich
Kerngegevens
Gemeente Luxemburg
Inwoners 3534 (2001)

Kirchberg is een stadsdeel van Luxemburg in het noordoosten van de stad. In 2001 woonden er 3534 mensen in de wijk. Kirchberg bevindt zich op een plateau.

In Kirchberg zijn enkele instellingen van de Europese Unie gevestigd, zoals het Europese Hof van Justitie, delen van de Europese Commissie, het secretariaat van het Europees Parlement, de Europese Investeringsbank en de Europese School van Luxemburg. Al deze instanties bevinden zich in het westelijke gedeelte van Kirchberg, in het oosten zijn er kantoren, banken, een shoppingcenter, een museum, een bioscoop en een ziekenhuis. De Avenue J.F. Kennedy, een vierbaansweg, is de belangrijkste verkeersader van de Kirchberg en doorsnijdt deze van zuidwest naar noordoost. Aan de verre noord- en zuidzomen bevinden zich woonwijken.

Sinds 1994 is het Arboretum Kirchberg voort het publiek geopend. In Kirchberg bevindt zich ook de d'Coque-arena, het grootste sportcomplex van het land met plaats voor 8300 toeschouwers. Ook de Philharmonie Luxembourg, de nationale concerthal bevindt zich in deze wijk. Ook het museum mudam, dat in 2006 opende bevindt zich hier. Ook is de Economische campus van de Universiteit van Luxemburg in dit stadsdeel gevestigd.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]